Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Masa bez siłowni
Autor Wiadomość
tk

Wysłany: 2011-08-21, 17:31   Masa bez siłowni

Witam,
Mam 189cm wzrostu i waże 71kg. Trenuje MT 2 razy w tygodniu. Czy dieta na mase (z ograniczeniem węglowodanów) może skutkować wzrostem masy ciała (mięśniowej nie tłuszczowej). Oczywiście wiem że wspaniałej rzeźby nie będę miał ale czy wogóle bez siłowni uda mi się poprawić swój wygląd.
Pozdro

Łyda 
Muay Thai

Wysłany: 2011-08-21, 18:09   

Przy treningu kilka razy w tygodniu masz bardzo małe szanse na złapanie masy. Jakbyś ćwiczył na masę i wspomagał się specyfikami na ograniczenie spalania masy, może byś trochę przytył, jednak po sobie widzę, że przy wyżej wymienionej kombinacji chudłem cały czas. Teraz biorę BCAA, żeby ograniczyć spadek masy, więc waga mi się utrzymuje, ale na wzrost są małe szanse.
Musiałbyś mieć zajebistą dietę, albo odstawić MT na czas przytycia, a potem ograniczać spalanie supplami.

Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.

tk

Wysłany: 2011-08-21, 21:55   

kurde, chciałbym Łyda żebyś nie miał racji ;p. Ciężka sprawa, z treningów MT nie zrezygnuje chociaz na masie też mi zależy. Do dupy być ekto.
Pozdro

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-08-22, 02:08   

Mt 2 x w tygodniu to tyle co nic wiec idz na siłownie i nie olewaj wegli bo skoro jestes ekto to powinienes jesc jak najwiecej btw 2 1 5 potem mozesz wegle do 6 podbic i na siłownie ogien minimum 3x tydzien

tk

Wysłany: 2011-08-22, 11:13   

Nightmare, myślałem o siłce ale na to nie ma opcji. Brak czasu żeby 5 razy w tyg zajmować sie treningami, brak funduszy MT+siłka to duży wydatek i jeszcze boje sie przetrenowania organizmu. Teraz siłka nie wchodzi w gre

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-08-22, 18:47   

Czym ty sie chcesz przetrenowac ? 2x mt w tygodniu ? nie rozsmieszaj mnie..ja czasami robi wiecej jednego dnia stary

nie szukaj wymówek tylko ogarniaj trening domatora i ogien na to nie trzeba funduszy ;]

tk

Wysłany: 2011-08-22, 19:58   

Nie martwie sie ze przetrenuje sie dwoma treningami MT tylko piecioma wraz z silka. Na domatora tez czasu nie mam niestety. Czyli nabranie paru kg miesni na samej diecie raczej nie skonczy sie powodzeniem? Nie szukam wymówek tylko patrze realnie na sytuacje. Juz sam sie wk*****m patrzac na mojego bica 28cm i klate jak u dziecka.
Pozdro

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-08-22, 20:57   

Niektórzy robia po 15 treningów tygodniowo nie liczac siłowni a ty sie przejmujesz piecioma wraz z koksowaniem :-D :-D ?

Od przetrenowania jeszcze nikt nie umarł pozatym przy odpowiedniej diecie przy takim obciazeniu bedzie to malo prawdopodobne

FeMn

Wysłany: 2011-08-22, 23:20   

Ja mam 4 sw + 3 siłownia + basen + wf + weekendy na rowerze i nie narzekam :)

Killu 

Wysłany: 2011-08-23, 14:24   

Możesz zacząć stopniowo od jednego treningu siłowego dodając co 1-3 tygodnie kolejny dzień.

tk

Wysłany: 2011-08-23, 21:41   

dzięki panowie za odpowiedzi. FeMn, podziwiam Cie mi ciezko byloby to pogodzic.

Odpowiedz do tematu