Witam,
Mam 189cm wzrostu i waże 71kg. Trenuje MT 2 razy w tygodniu. Czy dieta na mase (z ograniczeniem węglowodanów) może skutkować wzrostem masy ciała (mięśniowej nie tłuszczowej). Oczywiście wiem że wspaniałej rzeźby nie będę miał ale czy wogóle bez siłowni uda mi się poprawić swój wygląd.
Pozdro
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 122 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-21, 18:09
Przy treningu kilka razy w tygodniu masz bardzo małe szanse na złapanie masy. Jakbyś ćwiczył na masę i wspomagał się specyfikami na ograniczenie spalania masy, może byś trochę przytył, jednak po sobie widzę, że przy wyżej wymienionej kombinacji chudłem cały czas. Teraz biorę BCAA, żeby ograniczyć spadek masy, więc waga mi się utrzymuje, ale na wzrost są małe szanse.
Musiałbyś mieć zajebistą dietę, albo odstawić MT na czas przytycia, a potem ograniczać spalanie supplami.
_________________ Honor to stroma wyspa bez brzegów, nie możesz na nią wrócić, gdy już raz ją opuściłeś
Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.
Mt 2 x w tygodniu to tyle co nic wiec idz na siłownie i nie olewaj wegli bo skoro jestes ekto to powinienes jesc jak najwiecej btw 2 1 5 potem mozesz wegle do 6 podbic i na siłownie ogien minimum 3x tydzien
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Nightmare, myślałem o siłce ale na to nie ma opcji. Brak czasu żeby 5 razy w tyg zajmować sie treningami, brak funduszy MT+siłka to duży wydatek i jeszcze boje sie przetrenowania organizmu. Teraz siłka nie wchodzi w gre
Nie martwie sie ze przetrenuje sie dwoma treningami MT tylko piecioma wraz z silka. Na domatora tez czasu nie mam niestety. Czyli nabranie paru kg miesni na samej diecie raczej nie skonczy sie powodzeniem? Nie szukam wymówek tylko patrze realnie na sytuacje. Juz sam sie wk*****m patrzac na mojego bica 28cm i klate jak u dziecka.
Pozdro