Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 146 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2011-10-06, 17:42 Mięśnie TAK tłuszcz NIE!
Witam... Piszę do was z pytaniem/prośbą... Otóż mam 19 lat i ok 188 cm wzrostu i ok 83 kg. Z siłownią kontakt mam od czasów gimnazjum ( Jednak nie jest to kontakt stały... Miewam długie przerwy i do tego podchodziłem do niej średnio fachowo) SW trenuję od 1 klasy szkoły średniej z przerwami na wakacje i przy poważniejszych kontuzjach). Mój plan treningowy wygląda następująco wt-czw-sob siłownia, pon-śr SW i w piątki luźny trening z kolegami + sparingi. W tym roku postanowiłem troszkę przyłożyć się do siłowni (dotąd traktowałem ją jako luźne uzupełnienie SW, zapełniasz czasu. Tu przechodzę do sedna... Odkąd pamiętam mam pokaźny brzuszek (nie jestem grubasem, nie przy moim wzroście) i ogólnie lekko otłuszczone ciało za to cienko z masą mięśniową oraz siłą... Czy jest jakaś dieta/ sposób żeby optymalnie najwięcej zwiększyć masę mięśniową jednocześnie pozbyć się nieco tej zbędnej- tłuszczowej. Domyślam się, że łącząc te dwie sprawy nie zyskam tak owocnych efektów jak skupiając się na masowaniu lub redukcji- jestem tego świadom. Podesłaliście mi link do jakieś diety/ sposobu aby zyskać mój wymarzony efekt... Serdecznie proszę o pomoc...
w moim wypadku wystarczyło 4 mies biegania : ) i brzuszek zniknął no i teraz doszło SW, co do jedzenia to norma żadnych diet, ale to tylko mój przykład każdy ma inny organizm ; ]
_________________ "Nie bój się porażek, a dojdziesz do zwycięstwa"
Niestety, albo masa albo redukcja. Trening na masę, sw i porządna nadwyżka kalorii w diecie. Nie potrwa to krótko ale powinieneś przymasować i nie zalać się przy tym
Mam podobny problem za dzieciaka byłem małym grubaskiem i do dzisiaj macius jest nie jakos masakrycznie ale ile bym nie trenował i jak mocno sie cc nie trzymał zawsze jest
Proponuje poczytac o diecie Carb Cykling albo spolszczonej nazwie cyrkulacji weglowodanami
Nie zajedziesz sie jak na LC i brzuszek powinien spadac
Do tego polecam bieganie na czczo z rana dobrze by było wypic bcaa przed
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Toq Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2009 Posty: 146 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2012-01-09, 23:35
Przejrzałem tą dietę i wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie... Problem z tym, że u mnie dni treningowe są od pon do piątku xD... Spróbuję z tym bieganiem na czczo... o aminokwasach już mi ktoś wspominał też spróbuje :) Dzięki za pomoc