Tak się składa że mam możliwośc picia mleka prosto od krowy (wysokotłuszczowe czy jakos tak) i ile chce.Mam takie pytanie w związku z tym, czy mleko znacznie pomaga w przybraniu na wadze?
_________________ Ten, kto zwycięży siebie, jest największym wojownikiem.
Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 11 Cze 2010 Posty: 58 Skąd: Tu i tam ;P
Wysłany: 2010-06-19, 11:39
Tak,mleko ma dożo białka.Lecz jak będziesz spożywał same białko tez nie za dobrze...Oczywiście tzw "wiejskie mleko" jest lepsze od tego w supermarketach ponieważ ma więcej tłuszczu.Ale nie zapominaj że oprócz białka w organizmie są potrzebne także żelazo itd.
_________________ Masz jakąś sprawę do mnie?-PW ;) /
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 98 Skąd: G-dz
Wysłany: 2010-06-19, 12:29
Pakjer napisał/a:
Grabarz posty nabijasz czy co?! Twoje wypowiedzi są bezsensowne i nie na temat.
Nie wtrącaj się, jak nie ogarniasz.
Pakjer napisał/a:
Tak,mleko ma dożo białka.Lecz jak będziesz spożywał same białko tez nie za dobrze...Oczywiście tzw "wiejskie mleko" jest lepsze od tego w supermarketach ponieważ ma więcej tłuszczu.Ale nie zapominaj że oprócz białka w organizmie są potrzebne także żelazo itd.
Cytat:
Siwik używa mocnych słów. Twierdzi, że zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym.
- Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi.
Pij mleko, jest onon zdrowe, ja sam mieszkam na wsi i mimo tego, że nie posiadam bydła piję mleko od krowy a nie z kartonika
długo pijesz takie mleko?
No raczej... mieszkam od urodzenia na wsi :] i czuję różnicę między mlekiem w kartoniku a prosto od krowy
Wiadomo, że czujesz ;) ale tak się zastanawiam czy nie masz nadmiernego owłosienia, i paznokci zaje*** twardych. Bo coś mi się obiło o uszy na lekcjach.
Ja wiem, że na temat mleka jest/ było wiele dyskusji czy jest zdrowe, czy nie, ale na pewno w znacznym stopniu zależy to od organizmu, jak on to przyjmuje, bo niektórzy mają na nie uczulenie, owłosienie mam jak każdy dojrzewający facet A paznokcie są też chyba normalne, bo nie rozróżniam
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 98 Skąd: G-dz
Wysłany: 2010-06-19, 12:42
Nom nie, każdy trawi dobrze laktozę. W każdym razie co za dużo to nie zdrowo, a prawda leży zawsze po środku.
Co do przybrania na masie od samego mleka to wątpię. Popatrz na diety, bo po Twojej wypowiedzi mam podejrzenia do tego, że będziesz pił ogromne ilości mleka, byle tylko przytyć.
Co do pana od białek, lepsze dostarczenie białka będzie przez jaja (kurze), które są wzorcem białek pełnowartościowych.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-06-19, 13:25
Co do mleka krążą mity i legendy, lecz oczywiste jest, że zawarta w nim laktoza nie jest pożądanym składnikiem wśród alergików czy też kulturystów. grabarz co do owłosienia i paznokci... Czasami warto samemu na zdrowy rozum przeanalizować sprawę i darować sobie niektóre bzdury wpajane uczniom przez nauczycieli . "Prawda leży zawsze po środku" to zdanie świetnie oddaje sytuację co do owego produktu. Spożywanie go w ilości oraz według zasad zdrowego żywienia przysporzy nam więcej "dobrego niż złego".
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-06-19, 14:13
Napisałem dla kulturystów. Przy takim stopniu zaawansowania treningowego nic ci nie grozi... .
P.S no chyba, że zajmujesz się bodybuildingiem zawodowo? ;].
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Jeszcze jedno:Bielik,jeśli można wiedzieć, w jakim celu chcesz przybrać na masie?
po prostu myślę że waże mało i chciałbym przytyc także w celu trenowania sw
[ Dodano: 2010-06-19, 15:22 ]
A jeśli mielibyście utworzyc taką listę produktów najbardziej wartościowych na których w miarę szybko można przytyc to co byście wymienili?
[ Dodano: 2010-06-19, 15:25 ]
a i także mieszkam na wsi batman
_________________ Ten, kto zwycięży siebie, jest największym wojownikiem.