Wysłany: 2010-01-17, 15:39 Ocena diety na redukcję
Witam!
Chciałbym skonsultować z wami moją dietę na redukcję tkanki tłuszczowej. Mam 180 cm wzrostu i ważę około 100 kg- czyli trzeba zrzucić trochę kilogramów.
Dieta:
I posiłek
płatki owsiane na wodzie
3 jajka gotowane na miękko
II posiłek
2 kromki pieczywa żytniego pełnoziarnistego + mięso z piersi kurczaka+ plasterki ogórka i liście sałaty.
III posiłek przedtreningowy
pierś z kurczaka, gotowana + ryż brązowy + warzywa gotowane na parze/surowe
IV posiłek potreningowy
banan
V posiłek
Tuńczyk w wodzie
Oliwa z oliwek
Warzywa surowe
VI posiłek
Makrela wędzona
Aeroby w postaci 1h pływania codziennie oraz treningi MMA.
Pozdrawiam i czekam na odp.
Ostatnio zmieniony przez pablopawel 2010-01-17, 21:29, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-17, 19:24
Ujdzie ale...
-rano za mało białka
-chleb bym wyrzucił
-Co Wy wszyscy z tym bananem po treningu? Carbo - taniej i dużo lepiej.
Dokup jakiś kompleks witamin, kwasy omega3/6.
I jak pływasz to pływaj, ale na pozbycie się tłuszczu musisz porobić konkretne aeroby (np. bieganie).
Zacznij standardowo od 3x30min w tygodniu.
Rano na czczo (lepiej, ale jak zależy Ci na mięśniach to bez antykatabolików się nie obejdzie) albo o jakiejś innej porze.
Powodzenia.
Co to jest Carbo i gdzie to mogę kupić?
Wszyscy mi radzą, żebym ten chleb wyrzucił- co moge dac zamiast niego ?
Oczywiście będę biegał- zapomniałem to napisać w 1-szym poście.
Jaki byś polecił kompleks witamin ?
Wysłany: 2010-01-17, 20:48
I jak bedziesz kupowal carbo to nie daj sobie wcisnac gainera, bo jak kupowalem ostatnio carbo to koles chcial mi wcisnac gainbolica, ktory ma nawet kreatyne. Ja od siebie polecam max carb od treca, jest dosyc tani, smak i rozpuszczalnosc pierwsza klasa.
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-18, 06:18
Na porządnej wycince pieczywo powinno być out, bo zdecydowana większość jest robiona ze złej mąki (o wysokim ig), pomijając inne rzeczy, które tam dodają.
Na masie można jeść
Na porządnej wycince pieczywo powinno być out, bo zdecydowana większość jest robiona ze złej mąki (o wysokim ig), pomijając inne rzeczy, które tam dodają.
Na masie można jeść
w życiu białego nie nie bierz, nawet nie oblizuj go
najlepszy to ciemny i pełnoziarnisty chlebek
pamiętam, jak kiedyś kupiłem takie b. duże białe bułki, [chyba za dużo drożdży dodali] posypane na wierzchu mąką [chyba] zjadłem jedną, wystarczyło aby mi brzuch przez 2-3 dni bolał