Witam.
Mam pytanie odnośnie Oliwy z Oliwek. Dowiedziałem się ostatnio że jeżeli chce zrzucić kilka kilo to dobrze gdybym spożywał Oliwę z Oliwek. Podobno pomaga w spalaniu tłuszczu mimo że jest wysoko kaloryczna Chciałbym poznać wasze opinie, porady i sugestie.
Jak pić, do czego dodawać, ile razy w tygodniu czy dziennie i co najwazniejsze czy to w ogóle działa.
Pozdrawiam.
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2008-12-30, 10:50
Do diety masowej moze i tak, ale do schudniecia watpie - jest zbyt latwo przyswajalna
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2008-12-30, 11:01
KaMaSx napisał/a:
z tego co wiem to oliwa z oliwek jest polecana do diety "masowej".
No dokładnie jej skład to same "tłuste" oleje :P A słyszeliście o wstrzykiwaniu płynu silnikowego do mięśni? xD Mój kumpel mi o tym powiedział bo słyszał, że tak koksy robią żeby zlikwidować sobie tłuszcz xD
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2008-12-30, 13:12
Cytat:
wstrzykiwaniu płynu silnikowego do mięśni?
Imo Bajka. Nawet koks nie jest na tyle głupi..
Oliwa jest zdrowa ale z racji tego ze jest wysoko kaloryczna (Tłuszcz 1g = kcal) nie pomoże ci zmniejszać wagi. Wcinaj raczej białko, i produkty bogate w błonnik.
oliwa z oliwek to raczej dodatek do salatek.ale raczej na masie polecam spozywanie tego.
co do wstrzykiwania oleju w miesnie.jest takie cos,tylko ze nazywa sie synthol.
no tak samo mi się wydawało... Jednak ten koleś mówił że ona działa tak że wprowadza do mojego organizmu więcej tłuszczów roślinnych. Co zmienia moja dietę i mimo swojej wysokiej wartości kalorycznej, będzie pomagało w spalaniu tłuszczy z organizmu :)
Przez otwieranie jakiś komórek czy coś
A Czy mógł by mi ktoś napisać jakąś dietę wysokobiałkowa albo taką która pomoże mi spalić tłuszczyk ? Albo chociaż był bym wdzięczny gdy ktoś poda mi gdzie ową diete dostane
Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2009-01-02, 11:21
Najlepszym rozwiązaniem problemu diety jest pójście do dietetyka który ustali ci dietę dopasowana do twojego zdrowia, wieku, a nawet zwyczajów żywieniowych.
Imo najlepszym chociaż wymagającym więcej wysiłku pomysłem jest ustalenie diety samemu sobie, oczywiście po lekturze odp. książek dostępnych w co lepszych bibliotekach/księgarniach.
Przykładowe diety możesz znaleźć na tym forum w dziale Dieta
lub: