Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pić mleko?/
Autor Wiadomość
halo22 
Bjj

Wysłany: 2011-04-03, 13:41   

Nie mozna tez tego tak brac. Ja wpieprzalem codziennie 2 miski platkow z mlekiem, a jak przyszlo co do czego to po upadku mialem obie kosci w rece zlamane. Duze znaczenie tutaj maja geny, oraz inne skladniki. CO do mleka; w mojej rodzinie pije sie go bardzo duzo i jak widac nie otruwa: moja babcia ma 90 lat, moj paradziadek mial 101 jak umarl : )

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2011-04-03, 18:13   

Mleko, to mleko i jak wszystko: W nadmiarze szkodzi...
artykuły dotyczące szkodliwości mleka w całej swojej okazałości sieją herezję: Mleko jest szkodliwe tylko i wyłącznie dla ludzi uczulonych na laktozę, mających problemy z jej trawieniem itp., jeżeli nie masz z tym problemów; nie widzę przeszkody aby dodawać mleko do płatków owsianych, czy też porcji białka. Choć nie sądzę aby picie >1litra dziennie przynosiło jakiekolwiek większe korzyści; laktoza i kazeina nie są zbyt przyjazne dla naszego układu pokarmowego w dużych ilościach.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

makain13

Wysłany: 2011-04-03, 21:23   

Ale się dyskusja o mleku ruszyła:)
Mam chyba mocne kości bo było to poruszone nigdy w zyciu nic nie złamałem .
A takie mam pytanie rozciągam sie zeby wysoko kopać ( wiem ze ćwiczę boks ale interesuje sie tez wschodnimi sztukami walki) . Mleko może przeszkadzać w rozciąganiu sie zawieraja jakieś składniki które przeszkadzają w rozciąganiu sie?

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2011-04-03, 21:30   

Na zdrowy i chłopski rozum: Niby jakim prawem ;-) ?
Odpowiadając na pytanie: Nie.

Alan Shearer

makain13

Wysłany: 2011-04-04, 16:05   

Też tak myślę ale nigdy pewnym nie jestem .Przecież nie jestem jakimś profesorem od żywienia.:)

Batman 

Wysłany: 2011-04-04, 21:21   

halo22 napisał/a:
Ja wpieprzalem codziennie 2 miski platkow z mlekiem, a jak przyszlo co do czego to po upadku mialem obie kosci w rece zlamane
Na to nie poradzi żadna chemia, możesz upaść bardzo mocno, ale tak, że nic sobie nie zrobisz, a możesz upaść delikatnie, źle przy tym postawić rękę i ręka złamana w 2 miejscach ;-)

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2011-04-05, 10:02   

Ja od dwóch lat nie piję mleka. Parę dni temu eksperymentalnie wypiłem karton i potem srałem dalej niż widziałem. Nie jestem uczulony czy coś, po prostu gdzieś kiedyś przeczytałem że niezdrowe, to nie piję. A rano do owsianki stosuję jogurt naturalny.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2011-04-05, 16:41   

Duża ilość laktozy w krótkim czasie dostarczona organizmowi wywołuje takie stany.

Alan Shearer

Kary 

Wysłany: 2011-04-06, 21:25   

Mleko głównie jest raczej pozytywne chociaż w wyniku pasteryzacji traci chyba większość z tych zbawiennych składników ,które posiadało przed tym procesem jednak tak jak Lucjusz wyżej powiedział szkodliwe jest dla ludzi ,którzy nie tolerują laktozy. Co do kazeiny to najlepszy typ białka raczej na noc bo jest ono dość długo wchłanialne jeśli się mylę to niech ktoś poprawi :-D Ja tam zawsze piłem dużo mleka głównie z tego powodu ,że mi smakuje i jeśli chodzi o płatki owsiane lub odżywkę białkową/gainer lepiej to po prostu moim zdaniem smakuję niż płatki na wodzie bo tak też swego czasu jadłem ;-) do założyciela tematu w Twoim wieku po prostu dużo jedz i tyle

Odpowiedz do tematu