Pewnie 90% z was ogladalo Rockyego :] W flmie jak Rock przygotowywal sie do walki pil jajka. Ostatnio kumpel mi mowil ze w Never Back Down tez tak robili. Uchyli ktos rombka tajemnicy i powie jakie sa korzysci z tego??
W surowym jajku o ile mi wiadomo są białka najbardziej podobne do ludzkich, a wiec picie jajek dostarcza najbardziej wartościowego białka, które dzieli/rozkłada(jak zwał tak zwał) się na aminokwasy a z nich zbudowane są min. mięśnie.. ale również wiadomo mi że białko z jajek jest ciężko przyswajalne, reasumując lepiej kupić odzywkę białkową ;]
Pomógł: 8 razy Wiek: 21 Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 121 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-10, 15:24
Rocky Balboa ogólnie był nieco tego, ekhm... ^_^' Radziłbym nie wzorować się ślepo na bohaterach filmowych :p Systematyczne picie surowych jajek może doprowadzić do różnych nieprzyjemności zdrowotnych. W jajkach mogą znajdować się różne bakterie, które giną bodajże w temperaturze 40 stopni, czy coś takiego, dlatego opcja z surowymi jajkami jest dla ryzykantów :p Przyswajalność białka z jajek kurzych jest baaardzo duża, wcale nie będzie dużo mniejsza po ugotowaniu. Ano i o wiele smaczniejszy jest wariant na ciepło. Mniam mniam, cholesterolek
_________________ Ten czajnik jest za mały dla nas dwóch!
walka to w szkole byla o oceny miesiac temu mialem 9 zagrozen teraz juz jestem "czysty" w zeszlym roku mialem dwa komisy z matmy i polaka, ogolnie to nie polecam
Pomógł: 8 razy Wiek: 21 Dołączył: 08 Maj 2008 Posty: 121 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-12, 17:03
Ja w zeszłym roku miałem 11 zagrożeń (10 poprawiłem), średnią 2.1 i jednego komisa, wywalili mnie z klasy humanistycznej i pozwolili mi zostać w tej samej szkole w klasie mat-fiz, to na pierwszy semestr miałem same nkl (czyli coś jak średnia 1.0, zach. naganne i frekwencję 12% (muhaha!), wywalili mnie ze szkoły i w nowej szkole dla "trudnej młodzieży" się teraz cziluję ^^ Już wsio poprawiłem, jeszcze jutro zagrożenie z historii muszę jakoś załatwić i wakacje :D Aha, no i w niedzielę muszę wbić do szkoły ciąć ulotki (taka forma kary w mojej szkole)
_________________ Ten czajnik jest za mały dla nas dwóch!