No mimo wszystko wolałbym dobrej jakości jedzenie Nie ma problemu mogę je brać wszędzie, i pieniądze nie grają tu wielkiej roli... To jak by wyglądała dieta z uwzględnieniem ilości treningów Jeżeli mogę prosić to chciałbym się poradzić gdzie na planie tygodnia mniej więcej umieścić aeroby, pływanie lub biegi?
P.S. tak na oko jak szybko mogę przybierać na wadze ??
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-03-07, 20:54
Wiadomo, że jedzenie dobrej jakości jest tu najważniejsze, ale nie zawsze masz wszystko pod ręką, po treningu pasuje jak najszybciej dostarczyć trochę białka/węgli i tu z pomocą przychodzi dobry 'szejk', aby chronić mięśnie przed katabolizmem popija się BCAA itd. - jak masz pieniądze to zainwestuj, może to tylko pomóc.
Obowiązkowo też jakieś dobre witaminy.
Tych treningów masz bardzo dużo, ciężko mi coś doradzić, przede wszystkim musisz zadbać o odpowiednią regenerację, porządnie się wysypiać, a i tak nie wiem, czy się nie przetrenujesz.
Osobiście ćwiczyłbym w dni wolne od SW, czyli czw/sob/nd. Na początek fbw/act, po kilku tygodniach przerzuciłbym się na split.
Biegać możesz od razu po siłowni (ale tutaj pasuje zakupić suplementy, żeby się 'zabezpieczyć'), albo w dowolne dni.
Dietę przykładową rozpisałem stronę wcześniej
Jeśli to Twój pierwszy raz z dietą, to powinno pójść na początku dość szybko.
oj długo nie miałem czasu... a mógłbyś podać dietę z uwzględnieniem braku odżywek i suplementów( czym można je po części zastąpić), planu dnia, i ilości treningów (boję się o wystarczającą ilość energii na treningi). Mam takie pytanko: czy jedno piwo na tydzień nie zakłóci diety??
p.s. zapomniałem wcześniej dodać że zazwyczaj po treningu w piątek i wieczorem w sobotę też nie mam czasu.
Dzięki Spetz za szczegółową i wyczerpującą wypowiedz
Teraz dopiero po świętach (święta, przeziębienie wiadomo jak to jest) zaczynam dietę, ale mam jeszcze 2 małe pytanka??
Czy jedzenie 5 jajek co dziennie jest na pewno zdrowe (choresterol)?? I około 0,5 kg mięsa??
Cytat:
Jeśli to Twój pierwszy raz z dietą, to powinno pójść na początku dość szybko.
Dość szybko w sensie na kilogram ile tygodni lub miesięcy??
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-04-12, 19:53
Ja jem 8 jajek dziennie i jestem zdrowy, niektórzy jedzą ich po 20-30 i też jest dobrze Mit o jajkach został dawno temu obalony.
A co do masy na początku to ciężko powiedzieć, ale wzrost powinien być zauważalny dość szybko.
Wysłany: 2010-04-12, 20:50
Ja dodam, że dużo zależy od Twojego organizmu ja np. w 3 miesiące z 74kg wskoczyłem ja 80 a później waga wróciła do 77-78 kg. Jedni szybko zrobią masę a drudzy wolno :P
Ja dodam, że dużo zależy od Twojego organizmu ja np. w 3 miesiące z 74kg wskoczyłem ja 80 a później waga wróciła do 77-78 kg. Jedni szybko zrobią masę a drudzy wolno :P
A to jest wolno, koniec, końców 4 kg w 3 miesiące??