Wysłany: 2010-07-04, 11:46 Problem z wagą i z zapadniętą klatką piersiową.
Witam wszystkich jest to mój pierwszy post a zarazem temat na tym forum. Chciałbym poruszyć dwa tematy a mianowicie:
1. Mam 15 lat, 168/69 cm i 50 kg. od jakiś 2 tyg ćwiczę K1 i chciałbym przytyć. Czytałem trochę opinii na temat diet, ale jakoś nie mogę tego ogarnąć. Czy bylibyście tak mili i pomogli mi napisać plan diety ? Aha i do tego jeszcze jakieś ćwiczenia.
2. sprawa, to że mam zapadniętą klatkę piersiową, tak zwana "Szewska klatka" czy jakoś tak. Czytałem, że są dwa wyjścia albo ćwiczenia na klatę albo operacja... Czy znacie jakieś ćwiczenia na klatę ?
Treningi mam we Wtorek i Czwartek na godz 18:30. Na siłownie na razie nie chodzę.
Dosc niski jestes wiec z ta siłownia poczekałbym jeszcze z rok ..
Chyba ze ci nie zalezy to normalnie ..
Czytałem trochę opinii na temat diet, ale jakoś nie mogę tego ogarnąć. Czy bylibyście tak mili i pomogli mi napisać plan diety
W sumie nie wiem po co sie wgl pucuje z tymi warzywami itp jak same dwóje leciały z tego w tym roku ..
Do wysoko białkowych naleza FASOLA 34% białka i Soja 40% chociaz wiekszosc ludzi białek roslinnych nie wlicza wogole do diety..
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 98 Skąd: G-dz
Wysłany: 2010-07-05, 22:06
To zapewne nie usłyszałeś, że zwierzęce zawiera pełne aminokwasy, a wzorcem białka jest jajo kurze (teraz nie wiem czy całe). A z soją nie powinno się "przesadzać", ale czemu to już wujaszek powie jeśli kogoś to ciekawi, bo nie pamiętam.
Cytat:
Jednak niektorzy nie wiedzą że są rośliny które też zawierają pełny aminogram i mogą sie w 100% równać z białkiem zwierzęcym.Są to np ziemniaki,ryż,kasza gryczana,orzechy.
a to znalazłem w necie i nie daje sobie głowy uciąć
Fakt,musisz jeść więcej produktów które zawieraja białko w czystej postaci. Nikt nie ułoży gotowej diety za Ciebie,musisz ją dopasowac sam,patrząc na ilosc kalorii.