Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z wagą i z zapadniętą klatką piersiową.
Autor Wiadomość
Bartus8895

Wysłany: 2010-07-04, 11:46   Problem z wagą i z zapadniętą klatką piersiową.

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post a zarazem temat na tym forum. Chciałbym poruszyć dwa tematy a mianowicie:

1. Mam 15 lat, 168/69 cm i 50 kg. od jakiś 2 tyg ćwiczę K1 i chciałbym przytyć. Czytałem trochę opinii na temat diet, ale jakoś nie mogę tego ogarnąć. Czy bylibyście tak mili i pomogli mi napisać plan diety ? Aha i do tego jeszcze jakieś ćwiczenia.
2. sprawa, to że mam zapadniętą klatkę piersiową, tak zwana "Szewska klatka" czy jakoś tak. Czytałem, że są dwa wyjścia albo ćwiczenia na klatę albo operacja... Czy znacie jakieś ćwiczenia na klatę ?

Treningi mam we Wtorek i Czwartek na godz 18:30. Na siłownie na razie nie chodzę.

Pozdrawiam.

PitcaZjajkiem

Wysłany: 2010-07-04, 14:39   

Dosc niski jestes wiec z ta siłownia poczekałbym jeszcze z rok ..
Chyba ze ci nie zalezy to normalnie ..
Czytałem trochę opinii na temat diet, ale jakoś nie mogę tego ogarnąć. Czy bylibyście tak mili i pomogli mi napisać plan diety

http://www.sfd.pl/Dieta_n..._potrzebujących!-t240536.html

Miłej lektóry chociaz czy ja wiem czy dasz rade z dieta w tym wieku..

Radził bym jesc wiecej produktów wysokobiałkowych np ryze/kasze/makarony/platki zwykłe/jajka/piersi z kurczaka/ryby twarogi chude..

Lecz powinienes wiedziec ze przy treningu sw masa ci szybko nie podskoczy ale jesli bedziesz pilnował diety z czasem ładnie ci jej przybedzie..

amen20 

Wysłany: 2010-07-04, 15:19   

Ryż, kasza makaron, płatki to nie są produkty wysokobiałkowe a węglowodanowe. Co do diety zajrzyj do odpowiedniego działu i poczytaj porady ogólne.

PitcaZjajkiem

Wysłany: 2010-07-04, 15:54   

W sumie nie wiem po co sie wgl pucuje z tymi warzywami itp jak same dwóje leciały z tego w tym roku :oops: ..
Do wysoko białkowych naleza FASOLA 34% białka i Soja 40% chociaz wiekszosc ludzi białek roslinnych nie wlicza wogole do diety..

grabarz 

Wysłany: 2010-07-05, 22:06   

To zapewne nie usłyszałeś, że zwierzęce zawiera pełne aminokwasy, a wzorcem białka jest jajo kurze (teraz nie wiem czy całe). A z soją nie powinno się "przesadzać", ale czemu to już wujaszek powie jeśli kogoś to ciekawi, bo nie pamiętam.

Cytat:

Jednak niektorzy nie wiedzą że są rośliny które też zawierają pełny aminogram i mogą sie w 100% równać z białkiem zwierzęcym.Są to np ziemniaki,ryż,kasza gryczana,orzechy.

a to znalazłem w necie i nie daje sobie głowy uciąć

KlubFitness

Wysłany: 2010-07-13, 10:12   

Fakt,musisz jeść więcej produktów które zawieraja białko w czystej postaci. Nikt nie ułoży gotowej diety za Ciebie,musisz ją dopasowac sam,patrząc na ilosc kalorii.

www.klubfitness.pl

Odpowiedz do tematu