Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wiele diet ostatnio tutaj... Może jakaś nowa?
Autor Wiadomość
Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2010-03-23, 21:22   

Ja jem tak (choć zmienia się często kolejność, bo ćwiczę o różnych porach, ale zachowuję regułę - węgle przed i po treningu, oraz na noc), obecnie 87kg.

Przykładowo:

1. 5 jajek + 10dkg wołowiny + oliwa z oliwek
2. Omlet: 3 białka + 100 owsianych + mąka typ 2000.
3. 150g ryżu + 15-20dkg piersi z kurczaka + warzywa

*trening
3.5 80g carbo + aminy

4. 150g ryżu + 15-20dkg piersi z kurczaka + warzywa + 20-30g białka odżywki
5. 10-15dkg piersi z kurczaka + warzywa + orzechy/pestki z dyni + oliwa/olej z pestek winogron.
6. 100-120g ryżu.

Jest to jeden z przykładowych dni, manipuluję węglowodanami, staram się zachować regułę carb cycling i jak daje radę to w ciągu dnia zrobić 2-3 posiłki stricte białkowo-tłuszczowe.

Węgle trzymam na poziomie 4/5/6g /kgmc w zależności od danego dnia.

LjKuba 

Wysłany: 2010-04-06, 23:19   

Wróciłem ;) Mam nadzieje, że się cieszycie xD

Kolega podał mi dietę którą on sam stosował jak ważył tyle co ja ;) Oceńcie ;) Bo mi nie bardzo się to podoba, bo jakieś tłuszcze chyba jeszcze powinny byc, ale to już Wy ocenicie ;)

6.00
-płatki owsiane 100g z mlekiem (0,5 %)
- jajecznica ( 2 cale jajka + 4-5 białek )
9.00
- kurczak 250g + ryż 70+100g + warzywa (tutaj wybieram sobie jakie chce ;) Ale kolega dodał, że warto brokuły, marchew, ogórki, pomidory )
12.00-13.00
- 2 serki wiejskie + bułka grachanka lub chleb razowy
albo
- makaron ryżowy + 100-150g chudego twarogu + jogurt owocowy ( jadłem to parę razy i złe nie jest, ale bez makaronu ryżowego ;p )
albo
- ryż + tuńczyk / tuńczyk + 2 białka z jajek <-- to odpada, bo nie jem ryb ;p
15.00-15.30
- to co o 9.00 ;)

20.00-20.30
- to co o 12.00-13.00

22.00-23.00 zależy jak idę spac
- jajecznica 2 całe i 4-5 białek
- 200g twarogu

Jeśli rano jem jajecznice to wieczorem jem twaróg.
Jeśli mam kurczaka z pomidorami, to drugi kurczak jest z ogórkami.

Teraz mam wątpliwości, ponieważ śniadanie nie bardzo mi pasuje, bo mlekiem nie mogę się najeśc i zanim dojdę do szkoły (godzina 7.10 ) to już głodny jestem ;p

Jeszcze po treningu mam zamiar dodac trochę miodu z wodą ;)

I oczywiście teraz jak już moja dziewczyna nie będzie mi w tym bardzo przeszkadzac zacznę brac kreatynę, bo wcześniej by się bardzo czepiała, a teraz już nie ma głosu w tym temacie ;)
To tyle wątpliwości na razie ;D

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2010-04-07, 07:21   

Większość rzeczy do zmiany, jak wrócę z treningu napiszę co i jak.

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-04-07, 09:37   

LjKuba napisał/a:
Teraz mam wątpliwości, ponieważ śniadanie nie bardzo mi pasuje, bo mlekiem nie mogę się najeśc i zanim dojdę do szkoły (godzina 7.10 ) to już głodny jestem ;p

to może dorzuć jakieś kanapki z suma czy z tuńczyka

LjKuba napisał/a:
I oczywiście teraz jak już moja dziewczyna nie będzie mi w tym bardzo przeszkadzac zacznę brac kreatynę, bo wcześniej by się bardzo czepiała, a teraz już nie ma głosu w tym temacie ;)

nie wiem jaki staż masz, ale kreatyna, działa i działać będzie, ale nie MUSI i nie na każdego :!: :!: ale warto sprawdzić, czy DZIAŁA i są jakieś wzniesienia po niej, jak nie to 'pieniądze poszły w błoto'
tak samo jak w jednym temacie Killu pytał o kreatynę, a ktoś mi zaprzeczył

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2010-04-07, 11:22   

Kreatyna jest jednym z niewielu suplementów, które działają praktycznie zawsze i do tego jest tania.

Odnośnie diety to polecam spróbować węglowodanów na noc, a samego białka rano.
Wyglądałoby to tak:
1. 5 jajek + 10dkg mięsa + oliwa z oliwek
2-4 Mięso + ryż/kasza/makaron + warzywa (można dodać do niektórych posiłków trochę zdrowych tłuszczy).
5. (może to być również wcześniejszy posiłek) - omlet: białka jaj + płatki owsiane + mąka typ 2000.
6. 100-150g ryżu brązowego (+ ewentualnie oliwa).

Odpuść sobie tyle twarogu i serków w ciągu dnia, możesz dać twaróg np. do omleta, ale poza tym tak dużo go nie jedz. Mleka możesz się napić w ciągu dnia. Po treningu carbo, w okolicach 1g/kgmc - polecam dodać lekkie aeroby po 20-30min. Wtedy dorzuć jakieś bcaa/aminy proste do carbo, i możesz je sobie rozdzielić na 2 porcje np. 60g po siłowym - aeroby - 20g po aerobach itp.
Jak masz braki w diecie uzupełnij to białkiem.

LjKuba 

Wysłany: 2010-04-07, 13:18   

A jeśli chodzi o treningi to zaznaczam, że treningi mam codziennie i to właśnie pewnego rodzaju areoby ;D Czyli KickBoxing ;) A siłownia po treningu będzie w domu, ponieważ mam już jak cwiczyc i sądze, że dam radę na dobicie pocwiczyc, albo lepiej chyba co drugi dzień będę cwiczyl ( pon, sr, pt ) KB a pozostałe dni oprócz niedzieli siłowo. Tak powinno byc dobrze.

Carbo odpuszczę sobie, ponieważ nie bardzo wiem co to dokładnie jest i na razie powstrzymam się od tego. Brak mi wiedzy w tym temacie, więc wole się dowiedziec i za jakiś czas może dołączę ;)

Kreatynę kupię za parę dni :)

Mawashi jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział, że nie jadam ryb i nie mam zamiaru tego zmieniac nawet dla dobra mojej diety.

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-04-07, 14:07   

LjKuba napisał/a:
Mawashi jakbyś czytał ze zrozumieniem to byś wiedział, że nie jadam ryb i nie mam zamiaru tego zmieniac nawet dla dobra mojej diety.

no zacznij w końcu jadać ryby...nie z wymiotujesz chyba, a urozmaicisz sobie posiłki

LjKuba napisał/a:
ponieważ mam już jak cwiczyc i sądze, że dam radę na dobicie pocwiczyc, albo lepiej chyba co drugi dzień będę cwiczyl ( pon, sr, pt ) KB a pozostałe dni oprócz niedzieli siłowo.

nie ćwicz na dobicie, treningi siłowe rób 2-3 razy w tyg.

LjKuba napisał/a:
A jeśli chodzi o treningi to zaznaczam, że treningi mam codziennie i to właśnie pewnego rodzaju areoby ;D Czyli KickBoxing ;)

zacznij biegać, wtedy pogadamy o aerobach 8-)

sunrise!. 

Wysłany: 2010-04-13, 18:24   

2 pytanka :)

Czy zamiast ryżu gotowanego moge go zastąpić (czasami) ryżem preparowanym? Czasami poprostu nie mam jak i gdzie ugotowac sobie ryżu :-|

i czy zamiast nasion słonecznika moge je zastapic (czasami :-P ) nasionkami słonecznika ze sklepu w foli? czy tam nie ma zdrowych tłuszczy??

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-04-13, 18:51   

o kurde, dobre pytanie, bo ja wpierdzielam tego na kilogramy. nie wydaje mi sie, ale w sumie jak kielbasa suszona nie traci na wartosci to moze ryz tez. mnie tez to ciekawi, wiec jak ktos wie to sie chwalic ;-)

Edit:
To ja odpowiem sam ;D oto co mnie pokazalo (nazwe podalem dlatego, ze to statystyki do konkretnego produktu).

Kod:
Ryż preparowany - PAL-KOM

Wartość energetyczna w 100 g: 380,00 kcal
              Białko w 100 g: 6,50 g
         Węglowodany w 100 g: 85,00 g
             Tłuszcz w 100 g: 1,00 g

sunrise!. 

Wysłany: 2010-04-13, 18:54   

no tak .. duzo weglowodanow chyba nawet tyle samo co w gotowanym... ale czy to sa tez takiej dobrej "jakości" węgle co w gotowanym ? ;-)

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-04-13, 18:59   

Na to pytanie to musi juz odpowiedziec ktos mocno zorientowany w temacie bo dla mnie wegle to wegle ;) Swoja droga jaka to roznica? W przyswajalnosci lub czyms w ten desen rzecz lezy czy jak?

Tok wogle to zaskoczyly mnie wartosci tego preparowanego - cza go bedzie wiecej zakupic bo na sniadania w goroace dni jak znalazl ;)

sunrise!. 

Wysłany: 2010-04-13, 19:02   

shinra napisał/a:
Swoja droga jaka to roznica? W przyswajalnosci lub czyms w ten desen rzecz lezy czy jak?

no wlasnie chodzi mi o to trudne słowo na "P" :lol:

KlubFitness

Wysłany: 2010-09-22, 12:41   

sunrise!. napisał/a:
2 pytanka :)

Czy zamiast ryżu gotowanego moge go zastąpić (czasami) ryżem preparowanym? Czasami poprostu nie mam jak i gdzie ugotowac sobie ryżu :-|

i czy zamiast nasion słonecznika moge je zastapic (czasami :-P ) nasionkami słonecznika ze sklepu w foli? czy tam nie ma zdrowych tłuszczy??

Jeżeli chodzi o ryż to z pewnością mozesz zastąpić go makaronem lub kaszą. Nie musi być codziennie ryż,staraj się urozmaicać posiłki:)

www.klubfitness.pl

Odpowiedz do tematu