Wysłany: 2010-03-22, 16:34 Wiele diet ostatnio tutaj... Może jakaś nowa?
Witam Was ;) Dosc dawno mnie tutaj nie bylo... Tak jakos wyszlo... Ostatnio wzialem sie porzadnie za treningi KickBoxingu oraz jeszcze jezdze na MMA... Potrzebuje przytyc, ponieważ waze 89 kg, ale nie widac tego po mnie...
I tutaj zaczyna się Wasza brozka ;) Potrzebuje przytyc do okolo 95-98 kg. Ale nie w tydzien czy dwa... W jakims dluzszym czasie (miesiac - dwa miesiace). Odzywki na razie i inne takie bajery mnie nie interesuja. Potrzebuje diety by jakos przybrac na wadze, ale trzeba uwzględnic to, ze mam 5 razy w tygodniu treningi i do tego biegam czasami po treningu jeszcze jesli mam sile ;) Mam 190cm wzrostu. Jesli trzeba jakies pomiary ciala zrobic to piszcie ;)
Wiem pewnie bylo takich tematow wiele, ale nie znalazlem tego co mnie interesuje.
Zaznaczam, ze jedzenie ryb i przetworow rybnych nie wchodzi w gre... I oczywiscie chcialbym by ta dieta nie wynosila mnie strasznie duzo tylko w jakis rozsadnych granicach, poniewaz tak czy inaczej troszke pieniazkow bede musial na to poswiecic ;)
Od tego tygodnia jeszcze cwicze w domu... Sztanga i takie tam bajery, poniewaz nie mam czasu na silownie... Pewnie wielu sie odezwie za chwilke ze bez prawdziwej silowni to nie dam rady... Uwierzcie mi, ze dam, poniewaz to ze w domu cwicze nie znaczy ze sie obijam... Jak cwicze to robie to solidnie :)
Z Gory dzieki za pomoc ;)
_________________ "Trenuj tak, abyś mógł przyjąć każdy cios, atakuj tak, abyś nie musiał przyjąć następnego."
Podłączam się pod temat. Waże 70kg w porywach do 74 i chciałbym zachować to 74 (mam 14 lat). Mam 2x w tygodniu MT. Polecacie jakąś szczególną dietę? Oczywiście bez suplementów i siłowni.
Cwiczenia to juz wiem jakie ;) Bez suplementow, poniewaz nie mam do nich zaufania i ogolnie chce sprobowac wolniej ale bez tego ;)
Jesli jest dieta zwykla na mase to jest tylko pod silownie, ale co mam jeszcze i gdzie dodac zeby uwzglednic KickBoxing i MMA oraz bieganie? Bo pewnie cos trzeba bedzie dodac...
_________________ "Trenuj tak, abyś mógł przyjąć każdy cios, atakuj tak, abyś nie musiał przyjąć następnego."
KB mam codziennie o 18. Czasami piątki odpuszczam bo do panny jade ;D wiec sami wiecie ;P MMA we wtorek i srode. Jesli na mma nie ide to ide na KB. Mi nie chodzi o to by szybko to przybrac z syplementami, ale powoli do przodu z dieta ;)
To Ci powiem tak, skoro masz codziennie, to jak chcesz na siłownie chodzic?
Tzn idzie owszem ale bd musiał sobie odpuścic KB i MMA, chyba,że w soboty to co tydzien co innego.
Dieta to tak ja np posiłek przed treningiem;ryż z jabkiem i cukrem, po treningu ryż z kotletem(pierś z kurczaka ewent. mięso hamburgera) lub makaron i warzywa na patelnie.
_________________ Po przeciwnościach, losu dążyć do celu...
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-03-22, 21:24
LjKuba napisał/a:
KB mam codziennie o 18. Czasami piątki odpuszczam bo do panny jade ;D wiec sami wiecie ;P MMA we wtorek i srode
uhuhuhu... i jescze bieganie do tego...
Zajedziesz sie i tyle z tego bedzie.
Dorzuc jeszcze silke to juz calkiem - juz pomijam fakt ze z taka aktywnoscia bedzie ci trudno lapac mase.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Z silownia jest o tyle dobrze ze mam gdzie cwiczyc w domu, poniewaz mam przygotowane miejsce. Sztanga, lawka, hantle, obciazenia, lawka skosna do brzuszkow i worek ;) wiec dam rade ;)
Wiecie z pogodzeniem tego wszystkiego to dam sobie rade sam... ale zalezy mi na tym by ktos kompetentny rozpisal mi diete jaka powinna byc i do tego uwzglednil mi te treningi jeszcze... na tym mi zalezy...
To tak
1 posiłek;
Platki kukurydziane,owsiane do wyboru i 200ml mleko 0,5 UHT
2posiłek;(np w robocie,sQl itp)
1/5 chleba razowego z szynką drobiową/sera
3posiłke(jakoś koło 13)
150 g Ryżu+pierś z kuraka/mięsa hamburgerowego/ryby(tłustej np łosoś itp)
4posiłek(przed treningiem)
Można znowu ryż lub jakieś warzywka;]
5posiłek(po treningu)
Jogurt naturalny,50 g twargu,tuńczyk z puszki, ewentualnie makaron z warzywami,twaróg i tunczyk
6posiłk)
Hmm jakiś jogurt, lub znów płatki
P.S Do tej diety co najmniej 3l wody dziennie;]
_________________ Po przeciwnościach, losu dążyć do celu...