Mam pytanie licze na kilka odpowiedzi, aby mi pomogły.
Mam 16 lat chodze do 1 technikum waze 50 kg.. mam 164 wzrostu..
Ćwiczyłem boks 9 miesięcy umiem poprawnie uderzac i znam wszystkie uniki wiadomo ze szybkosci w unikach wielkich niemam. Boksu nie trenuje poniewaz nie pozwala mi na to szkoła (pózno koncze lekcje)Porblem tkwi w tym czy w razie zaczepki w ktorej niema innego wyjscia niz solo czy poradziłbym se z jakims tam osiedlowym fighterem? Wiadomo bokser ma noge z przodu i niewiem popropstu czy bym Sobie poradzil bo wiadomo teraz na ulicy wiekoszosc ludzi bije nogami i niewiem czy Boks jest skuteczny,mam mozliwosc zapisau na MT lub KB lekcje mi odpowiadaja. Szczerze niechce mi sie chodzic za bardzo,bo do bójek mnie nie ciągnie. prosze o odpowiedzi ale nie taki np ze (uciekaj, nie zaczynaj, twój wybor) z góry Dzięki ;)
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-03, 14:58 Re: Boks,Mt.
bakalia napisał/a:
Mam pytanie licze na kilka odpowiedzi, aby mi pomogły.
Mam 16 lat chodze do 1 technikum waze 50 kg.. mam 164 wzrostu..
Ćwiczyłem boks 9 miesięcy umiem poprawnie uderzac i znam wszystkie uniki wiadomo ze szybkosci w unikach wielkich niemam. Boksu nie trenuje poniewaz nie pozwala mi na to szkoła (pózno koncze lekcje)Porblem tkwi w tym czy w razie zaczepki w ktorej niema innego wyjscia niz solo czy poradziłbym se z jakims tam osiedlowym fighterem? Wiadomo bokser ma noge z przodu i niewiem popropstu czy bym Sobie poradzil bo wiadomo teraz na ulicy wiekoszosc ludzi bije nogami i niewiem czy Boks jest skuteczny,mam mozliwosc zapisau na MT lub KB lekcje mi odpowiadaja. Szczerze niechce mi sie chodzic za bardzo,bo do bójek mnie nie ciągnie. prosze o odpowiedzi ale nie taki np ze (uciekaj, nie zaczynaj, twój wybor) z góry Dzięki ;)
W prawie każdym sporcie walki jest nogą z przodu bo to najlepsza w pozycja do walki.
No w MT tez jest noga z przodu, nie widze problemu. Zreszta w wiekszosci systemow korzystajacych z technik bokserskich jest i pozycja bokserska, bo jest sprawdzona i najlepsza. Poza tym powiedzmy sobie szczerze, jakis tam osiedlowy fajter nie bedzie umial nawet poprawnie lowkicka wyprowadzic, to co on ci tymi nogami zrobi ? ;)
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-01-03, 15:27
Yhym lekko zmodyfikowana do potrzeb danego sw pozycja bokserska.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-01-04, 16:11
bakalia napisał/a:
nie na takie odpowiedzi liczyłem ale dzięki ;)
A na co liczyłeś? Jak chcesz to stój sobie prosto jak walczysz chociaż nie wiem jak to możliwe jak gość będzie bardziej kumaty albo będzie coś trenował to połamie Ci nogi.
jezeli chcesz trenowac na sile to lepiej sobie odpusc, a zapisz sie na jakies zajecia z dyplomacji. a co do klubow zalezy od zajec i trenera. tak samo kb jak i mt jest dobre, aczkolwiek wolalbym mt.