Heh a ja wam powiem że nie jak się biłem to nie umiałem Adrenalina mną miotała i wiem że to niby nie dobrze dać się ponieść emocją ale zawsze wygrywałem bo Adrenalina powiększa nasze możliwości :)
Jedyny raz jak musiałem uciekać był wtedy gdy w 5 się na mnie rzucili i chcieli mnie okraść
jeśli zupełnie nie umiecie się bić a chcecie umieć się obronić polecam Krav Magę strasznie fajny system obronny który nie uczy cię jedynie jak uderzać ale również jak uciekać czy w jakim terenie jak się zachować np symulacja walki na dyskotece czy w tramwaju :)
Porady coś dadzą na pewno, ja osobiście trenuję K-1 i pozwolę sobie dodać, iż ten kto to pisał jak najbardziej miał rację w każdym słowie. Także wafelki czytać i przyswajać ;)))
_________________ Zawsze znajdzie się większa ryba...
Konan Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 170
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-10-11, 17:25
Coś podchodzące pod nasze forumowe "Mity walk ulicznych" tylko "trochę" mocniej rozbudowane.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
dzięki koleś w czwartek czytałem to .... w Piątek sie bilem o rok starszy ode mnie może troche dostalem ale przegral mimo ze byl taki cwany
Wielkie Dzięki
Pomieszanie rzeczy sensownych i mniej. Wygląda mi to na stary text "Knife'a", vel "Combata", z czasów nim jego poglądy wyewoluowały* w bardziej sensowne. Tu jest jego późniejszy i znacznie bardziej sensowny** text:
http://web.archive.org/we...tyka_walki.html i http://web.archive.org/we...ka_walki_2.html
* min przy udziale niżej podpisanego (łobuz sam pisze, żeby podawać źródło, a cytuje mnie bez tego )
** choć nie do końca bo np walka realna nie jest pojęciem tożsamym z walką uliczną. pare innych głupot też sie utrzymało - np kwestia mobilnosci w parterze, jakoś spinterzy nie startuja ze stójki.
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-11-01, 15:26
Cytat:
=> Na siłowni przygotowywali się do swoich walk bokserzy tacy jak:
1. James Toney - sklasyfikowany na 4 miejscu w rankingu światowym - jeden z najlepszych na świecie pięściarzy nie uwzględniającej podziału na klasyfikacje wagowe! Wielokrotny mistrz świata!
2. Kevin McBride - pogromca Mike'a Tysona (50 w światowym rankingu najlepszych),
3. Kermit Cintron - sklasyfikowany na 10 miejscu w rankingu światowym - jeden z najlepszych na świecie pięściarzy,
4. Evander Holyfield (48 w światowym rankingu najlepszych)
5. "żelazny" Mike Tyson ( chyba nie wymaga komentarza )
6. Dariusz "Tiger" Michalczewski
=> David "Tank" Abbott (słynny zawodnik UFC) wypycha na ławce płaskiej 273 kg!
Czyli z tego wychodzi,że Tyson ćwiczył na siłowni.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC