Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
miks
Autor Wiadomość
Batman 

Wysłany: 2010-01-20, 22:50   

Maniex czy ja gdzieś mówiłem o jakichkolwiek kopnięciach tym bardziej na głowę? To jest wiadome, że nie ma co próbować. Raczej chodziło mi to o łokcie i kolana oraz low kicki, ale wogóle nie mówiłem o tym na jakiej wysokości kopnąć.

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-01-20, 23:27   

no i kopnięcia w brzuch , a jak się koleś skuli i odsłoni głowę i warunki będą sprzyjały to można w głowę przyładować :-D
ogółem to w mt są łokcie i kolana więc myślę że lepsze od boksu na ulicę

Killu 

Wysłany: 2010-01-21, 08:46   

Albo mozna typa potraktowac pół-suplesem :mrgreen: Na ulice sprawdza się sciągnięcia do parteru, powalenia. Są to dosyć proste techniki i skuteczne. Wczoraj na treningu mieliśmy takie sciągnięcie, że koleś padał na kolana abo plackiem wiec to jest bardzo fajna pozycja do zakończenia walki. I polecam Ci zapasy w stylu wolnym nie klasycznym, bo klasycy mają trochę inną stójke, można by się na niej przejechać w walce na ulicy. Pozatym ogólnorozwojowość zapasów a w późniejszym czasie siła zapaśnika też zdziała swoje.

filip5690 

Wysłany: 2010-01-21, 13:27   

Tylko parter na ulice troche lipa na jednego przeciwnika tak ale jak jest paru to sie robi lipa. Ale wszystkiego trzeba probowac. Na ulicy napierdalac ta zeby wygrac i tyle xD

Batman 

Wysłany: 2010-01-21, 13:36   

Ale wystarczy jeden dobry rzut u koleś zwija się z bólu pleców ;-)

zalewa 

Wysłany: 2010-01-21, 14:49   

Cytat:
Nooo.

Ale na ustawce raczej nie biega sie w spodenkach do vale tudo albo do tajskiego.

A w dzinsach jest to raczej nie mozliwe.

Ostatecznie w dresie ale jakos tego tez nie widze.

2 kwestia buty.

Raczej mojimi najkami z 3-4 centymetrowym jezykiem mocno nie kopne.Co najwyzej spadnie mi.

Pozatym nie wykonujesz kopniecia na stabilnej macie albo ringu tylko w jakims chujowym lesie/polanie albo co mozna wziasc pod uwage oblodzone/zasniezone ulice.

Rozmawiamy o walce ulicznej a nie ustawkach. Bo na ulicy nie spodziewasz się ataku, a na ustawkę idziesz się napieprzać więc jak chcesz to sobie założysz spodenki do tajskiego i buciki jakie chcesz. Do tego nie mamy epoki lodowcowej a śnieg topnieje

Cytat:
Bo na ringu sędzia zatrzyma walkę, gdy się wywrócisz.

Jakoś w k1 stosunkowo rzadko się to zdarza. Na ulicy wystarczy 1 kopnięcie. Jakoś w k1 nie widziałem żeby po pierwszym hight-kick-u zaliczyć glebę, ale z tymi dzinsami to racja bo sprawdzałem 1.60 maksymalnie.
Nie cackaj się z nimi nie baw

Maniex_Szn 

Wysłany: 2010-01-21, 14:58   

Przepraaaaaaaaaaaszam pana admina ale głupota tych ludzi mnie dobijaa :(

Juz nie bede ;/

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-01-21, 15:54   

Killu napisał/a:
polecam Ci zapasy w stylu wolnym nie klasycznym, bo klasycy mają trochę inną stójke, można by się na niej przejechać w walce na ulicy.

Na wspomniane przez Ciebie półsuplesy (a także pełne) większy nacisk kładzie klasyk. Obydwa style zapaśnicze są bardzo przydatne w walce ulicznej.
filip5690 napisał/a:
Tylko parter na ulice troche lipa na jednego przeciwnika tak ale jak jest paru to sie robi lipa. Ale wszystkiego trzeba probowac. Na ulicy napierdalac ta zeby wygrac i tyle xD

Nim napiszesz kolejna bzdurę poczytaj forum. :evil: Miliardy razy było wyjasniane, że życie to nie film z van Dammem, czy Jetem Li. Paru to sie robi lipa zawsze. Czy w stójce, czy w parterze. Przy czym większa jak nie masz pojęcia o chwytach.
zalewa napisał/a:

Cytat:
Bo na ringu sędzia zatrzyma walkę, gdy się wywrócisz.

Jakoś w k1 stosunkowo rzadko się to zdarza. Na ulicy wystarczy 1 kopnięcie. Jakoś w k1 nie widziałem żeby po pierwszym hight-kick-u zaliczyć glebę,

Najwyraźniej mało tego K-1 i innego kickboxingu widziałeś. I tak, na ulicy wystarczy jedno kopniecie, aby wylądować na tyłku i mieć poskakane po głowie.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Killu 

Wysłany: 2010-01-21, 16:15   

Boruta, z tym suplesem i półsuplesem to był żart. Jak wiadomo są to trudne techniki i niebezpieczne wykonywane na macie (no może nie pół ale pełny to już wyższa szkoła jazdy). A napisałem o wolnym bo są tam bardzo fajne obalenia za nogi i dosyć proste w użyciu.

Komaro 

Wysłany: 2010-01-21, 16:22   

Supleks na ulicy, bardzo dobre jeśli coś Ci się nie uda i wylądujesz na karku.

zalewa 

Wysłany: 2010-01-21, 17:22   

Cytat:
Najwyraźniej mało tego K-1 i innego kickboxingu widziałeś. I tak, na ulicy wystarczy jedno kopniecie, aby wylądować na tyłku i mieć poskakane po głowie.

No risk no fun. A poza tym na 100 walk w k1 w ilu się zdarza żeby przy pierwszym hight-kick-u typek zaliczył glebę?
Nie cackaj się z nimi nie baw

Komaro 

Wysłany: 2010-01-21, 18:45   

zalewa napisał/a:
Cytat:

No risk no fun. A poza tym na 100 walk w k1 w ilu się zdarza żeby przy pierwszym hight-kick-u typek zaliczył glebę?

W większości.

Killu 

Wysłany: 2010-01-21, 20:37   

Komaro napisał/a:
Supleks na ulicy, bardzo dobre jeśli coś Ci się nie uda i wylądujesz na karku.

Kto napisal o suplesie na ulicy? :lol:

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-01-21, 20:57   

http://www.youtube.com/watch?v=5TjDH0a0xBQ
Ale o co chodzi? :-P

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-01-21, 20:59   

Suples to bardzo dobra technika. Oczywiscie wymagajaca opanowania, ale bezpieczniejsza od wysokich kopnięć.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Odpowiedz do tematu