Wysokie kopnięcia blablabla. Nie trzeba od razu kopać okrężnych, i na głowę... widzieliście może ushiro-geri? nie wiem jak to jest po angielsku, może back-kick? Do tego kopnięcia nie trzeba mieć super wygodnych ciuchów. A jak wejdzie w brzuch, to miazga... do ataku się średnio nadaję, ale do obrony jak najbardziej (np. jak ktoś biegnie, albo napiera).
Jednak na ulicy przychylał bym się do technik ze stylu wolnego i biodra (moja najlepsze technika).
Pytanie jak bardzo dobra ta najlepsza. Bo faktycznie ryzykowna.
przemoxD napisał/a:
widzieliście może ushiro-geri?
Widzieliśmy. Śliczny przykład samobójstwa: http://www.blitzcorner.co...ideo-Full-Event
Niestety filmy z van Dammem i Jetem Li nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, a balet to nie walka.
Niestety filmy z van Dammem i Jetem Li nie mają nic wspólnego z rzeczywistością, a balet to nie walka.
1.Czy ja coś mówię o filmach? Podałem Ci link do "bardzo kontaktowej" walki, która z filmem ma niewiele wspólnego. Wiem że Knockdown nie przypomina realnej walki, ale takie kopnięcie można zastosować spokojnie podczas walki (o ile się ma je dobrze opanowane).
2.Dałeś juz kiedyś link do tej walki, kiedy była mowa o kopnięciu obrotowym... ushiro geri wygląda całkiem inaczej. Ten zawodnik który kopał, wyprowadzał ushiro-mawashi-geri, czyli popularnie nazywane obrotówką. To już nie jest takie pewne - na ringu średnie (na zasadach mma), a na ulicy to już w ogóle.
Tak zakończyć walkę chciał Konstantin Gluhov podczas walki z Danielem Omielańczukiem, ale chyba poczuł się zbyt pewnie, nie zrobił tego idealnie i Daniel go obalił... działo sie to na KSW 12. Walkę można obejrzeć na IPLA, w internecie tego nie znalazłem.
[ Dodano: 2010-01-22, 12:16 ] DrunkenMaster, bez komentarza
Tak. Takie pomysły ładnie wygladają na filmach, ale w życiu gorzej.
Cytat:
Podałem Ci link do "bardzo kontaktowej" walki, która z filmem ma niewiele wspólnego. Wiem że Knockdown nie przypomina realnej walki, ale takie kopnięcie można zastosować spokojnie podczas walki (o ile się ma je dobrze opanowane).
Tłumaczyłem już co, gdzie i dlaczego można zastosować.
Cytat:
2.Dałeś juz kiedyś link do tej walki, kiedy była mowa o kopnięciu obrotowym... ushiro geri wygląda całkiem inaczej. Ten zawodnik który kopał, wyprowadzał ushiro-mawashi-geri,
Nie mój drogi, z tego poczatku to nie sposób powiedzieć, co to miało byc, co zresztą nie ma kompletnie znaczenia, bo oba są kiepskimi pomysłami.