Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pobicie w szkole - konsekwencje
Autor Wiadomość
cpt_obv

Wysłany: 2010-05-29, 21:05   Pobicie w szkole - konsekwencje

A wiec mam problem, jestem juz pelnoletni, i w moim technikum, a dokladnie w mojej klasie, jest pewien kozak. Nie dosc, ze nasza klasa ma przez niego najgorsza opinie w szkole, piszemy przez niego klasowki itp to jescze wyzywa innych, obraza, wysmiewa sie, kolezanki nazywa kur**mi... mi niejednokrotnie grozil, wyzywal, ponizal. i w zwiazku z tym mam pytanie

bo moja cierpliwosc sie powoli konczy... jezeli nastepnym razem, bedzie sytuacja w ktorej on mnie sprowokuje, obrazi mi bliska osoba, a ja zareaguje agresja, czyli po prostu wykur... mu w ryj, zlamie nos albo podbije oko, jakie beda konsekwencje? Dodam ze skargi byly niejednokrotnie u wychowacy, dyrektora, i 0 postepow. koles czuje sie bezkarny, i czas z tym skonczyc

Jak go pobije, zlamie nos, podbije oko w szkole na przerwie, jakie beda konsekwencje? Skoro bede dzialal w afekcie, ludzie moga potwierdzic jego grozby itp, moge po prostu powiedziec, ze wyjeb..... mu bo balem sie o wlasne zycie? przyszlosc wiaze ze sluzbami mundurowymi, wiec nie moge miec wyroku.. i nie chce z budy wyleciec. jakbym zostal w budzie i dostal grzywne/zawiasy, to i tak po 6 miesiacach od zakonczenia kary bym juz nie widnial w 'rejestrze osob karnych czy jak to sie zwie ;d'

prosze o porady x)

Pimpek35 

Wysłany: 2010-05-29, 21:08   

Jesli chodzi o konsekwencje szkolne to bywa roznie. Czasem za byle co wywalają i nikt Tobie nie powie jak bedzie na pewno. Mysle, ze jak reszta wstawi sie za Toba, ze postepowal tak jak Ty pisales i uwazaja, ze zrobiles dobrze to powinni miec to na wzgledzie. Dodasz sobie, ze dzialales pod wplywem wzburzenia emocjonalnego, ze zalujesz i mogles to rozwiazac inaczej. Na skruche wszedzie patrza lagodnie... Co do konsekwencji prawnych to gosc musialby chyba zalozyc Tobie sprawe, a to juz Ty wiesz najlepiej czy jest do tego zdolny.

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2010-05-29, 21:25   

Polska to kraj, w którym wszystko jest możliwe. Im większy absurd-tym większe prawdopodobieństwo na sukces.

Pozostaje trzymać kciuki, żebyś dobrze trafił, a kozaczek zmienił nastawienie do świata.

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-05-29, 21:44   

Dokładnie , wszystko zależy od szkoły i szczęścia , może być tak że wrzącą was bez gadania , albo nic nie zrobią , dyrekcja jest nieprzewidywalna .
Choć słyszałem o takiej sytuacji , że koleś pobił gościa , ale nie wyrzucili go bo wszyscy potwierdzili że był przez niego zaczepiany , poniżał go itp.

Batman 

Wysłany: 2010-05-29, 21:52   

Za złamany nos, może dostaniesz kuratora na chwilkę, ale nic poważnego, chociaż i tak wątpię, może grzywnę...

Sajgon 

Wysłany: 2010-05-29, 22:25   

Niee no bez przesady.Ostatnio tez mialem w skzole powazna sytuacje wiec moze ic troch epomoge.Strzeliłem jednemu kolesiowi bułę i niestety tka jakoś mocno ją strzeliłem i dziwnie trafiło, że było podejrzenie o odklejenie tęczówki(czy tam siatkowki)oka.W zasadzie etraz juz sie sprawa calkowicie uspokoila, wie cnie wiem do konca co mu jest, ale chyba nie tak zle.Było to w szkole na przerwie.Oczywiscie wytlumacyzlem ze koles mi ciska juz od dawna na forum klasowym, gg i takie tam i nie dostal za byle co.Dali mi upomnienie od dyrektora, 3 h sprzątania szkoly(chodz i tka tego nie zrobilem, bo jakos mi nie przypominali to sam sie nie zglaszlaem)i rozmowe z policjantem.Nie wiem ejsczze co bd miał z zachowania ale bd to prawdopodobnie 2 lub 3(w zeszlym polroczu mialem 4).Na policje na szczesice rodzice kolesia nie chcieli isc, wiec tez fart.Ale jak ten koles taki ten to moze pojsc na policje i kiepsko bd :roll: Chociaz jesli chodiz o szkole to za jednorazowy wystep wywalic nie powinni, w dodatku za taka prowokacje z jego strony.No chyba ze juz cos tam przerąbywales wczensiej to bd mial wieksze kłopoty.

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

stilian 

Wysłany: 2010-05-30, 00:13   

Po pierwsze - może załatw go jakoś tak żeby nikt się nie dowiedział (tzn. nikt, przez kogo mógł byś ponieść jakieś konsekwencje, bo koledzy z klasy czy ze szkoły to pal licho)
Ale jak już wyjdzie tak jak byś nie chciał to wg. mnie i tak wszystko zależy od tego jak to dyrekcja potraktuje. Możesz dostać po prostu jakąś tam uwage, wezwać rodziców mogą, ew. nagana dyrektora, no a mogą Cię też wywalić ze szkoły, załatwić kuratora etc. Tymbardziej że inaczej podchodzą do pełnoletnich, bo niepełnoletnich mają jako taki obowiązek edukować więc wywalają na prawdę margines społeczny na ogół.
Więc - wal śmiało ale też rozważnie żeby sobie nie narobić problemów :-P
Nie musisz go łamać od razu. Wystarczy że dostanie "pouczającego" :lol:

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-05-30, 10:07   

Tak jak Stilian napisał musisz być ostrożny najlepiej załatwić to bez widowni. Konsekwencje? hmm tu bywa różnie. Mnie o mało ze szkoły nie wywalili ale to w gimnazjum było i miałem w jakiś aktach szkolnych napisane przez co problemy miałem w szkole średniej. Tylko ja to zrobiłem dosyć publicznie. Skoro mówisz że nic na niego nie działa mimo skarg itd. To jak będzie skakał to powiedz do niego powiedzmy tak: Spotkajmy się tu i tu o tej i o tej godzinie i porozmawiamy po męsku tylko bez widowni. Jak on tchórzem nie będzie to przyjdzie. A wtedy obij go tak żeby miał dosyć ale nie lej za dużo po pysku bo ślady będzie miał i żebyś problemów przez to nie miał. Ja bym obił mu tak wątrobę czy coś tam na brzuchu nie wiem ale efekt żeby pluł krwią. Kilka dni będzie to odczuwał i nawet w kiblu będziesz mu się przypominał bo obita wątroba daje się we znaki przy każdym ruchu. A jedyny widoczny efekt to siniaki w miejscu uderzeń. Wiem co mówię jeden ,,kolega" mnie tak wspomina. Na początku bałem się że przesadziłem i mu coś trwale uszkodziłem ale jest cały i zdrowy. Ale z kozaka zrobił się spokojny i nawet na drugą stronę ulicy przechodzi jak mnie widzi:P Agresja nie jest nigdy dobrym rozwiązaniem. I jej nie polecam dla jasności. Ale jeżeli już to tak żeby on nie miał ochoty na 2 raz.

P.S. pamiętaj że on ciosy oddaje i jak chcesz się bić to musisz się liczyć z tym że on może Tobie łomot spuścić.

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2010-05-30, 15:19   

możesz mieć naruszenie nietykalności cielesnej tylko jeżeli jakoś strasznie go nie zmasakrujesz, a to przestępstwo z powództwa prywatnego

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Ziomek 

Wysłany: 2010-05-30, 16:17   

Jak już się chcesz z nim bić to nie radzę ci celowanie w wątrobę nie załatwisz go od razu jednym ciosem. Najlepiej abyś zaczął od 1 prostego w nos a póżniej ciosy w wątrobę. Ponieważ zanim się obejrzysz już będziesz miał po nosie. Chyba że to tylko przechwała .

Majkel

Wysłany: 2010-05-30, 16:18   

Ziomek złamasie weź się pierdolnij,prowokujesz samymi wpisami,wielki fajter się znalazł...Weź się za lekcje lub coś takiego,bo chyba normalnego życia nie masz tylko te forumowe,gdzie uczysz wszystkich jak się bić.

Ziomek 

Wysłany: 2010-05-30, 16:44   

Majkel a ty co od razu taki bulwers? Nie mogę wpisać swoich 3 groszy? Poza tym o tym co napisałem to sam się przekonałem ;). Także nie wiem w czym tkwi twój problem.

Pimpek35 

Wysłany: 2010-05-30, 18:02   

Ziomek napisał/a:
Nie mogę wpisać swoich 3 groszy? Poza tym o tym co napisałem to sam się przekonałem ;).

Te twoje 3 grosze madre sa jedynie na piaskownicy gdzie zostawiles kolegów. Przekonales sie? Pewnie na tych ulicznych zadymach, o ktorych pisales jakis czas temu :)

Ziomek 

Wysłany: 2010-05-30, 18:25   

Nie kiedyś pewien typek chciał mi wpitolić i zacząl walić mi w brzuch to ja 1 prosty i koniec xP. To dawno było z rok temu. Nie lubisz mnie ale to nie powód do wyżywania się bo sam głupoty pierdolisz .

Pimpek35 

Wysłany: 2010-05-30, 19:48   

a propos tego kto i co "pierdoli" chyba nie powinienes za duzo pisac. To, ze kiedys jakis gosc nie potrafil dostatecznie mocno ciebie uderzyc zebys padl, za to byl tak slaby zeby odleciec na 1 prostego nie znaczy, ze wlasnie tak to zawsze bedzie wygladalo. Co do tego czy ciebie lubie czy nie to jest to malo istotne wobec tresci jakie wypisujesz. Czy sie wywyzszam? Masz widocznie jakis kompleks co do tego bo watpię abym w jakimkolwiek zdaniu za bardzo się poczuł.
Ostatnio zmieniony przez Pimpek35 2010-05-30, 20:46, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu