Nikt nie pisze o wbijaniu noży w kogos co źle spojrzał.
Co do doskonaleń duchowych i całego mistycyzmu nigdy się tym nie interesowałem.
Oczywiście że nikt nie pisze o wbijaniu noży za złe spojrzenie. Zdanie które masz na myśli jest przenośnią.
Ja również nie za bardzo interesuje się udoskonalaniem duchowym, ale uważam, że by uprawiać sztuki walki to najpierw trzeba mieć bardzo dobrze poukładane w głowie. A sentencja którą zacytowałem bardzo dobrze to odzwierciedla.
RalEndil, twój post w zasadzie zakłada tyle, że mimo trenowania sztuk walki dalej powinieneś dawać sobą pomiatać bo tak karze hasło które straciło na wartości wiele lat temu.
Jak ktoś rzuci obelgą w twoim kierunku, to nieraz wystarczy coś odpowiedzieć żeby uspokoić takiego słownego wojownika i wyjść z podniesioną głową z sytuacji, niż spuścić głowe w dół i słuchać epitetów pod swoim adresem tylko dlatego że tak mówi hasło z Karate.
oczywiście, że się z tobą zgadzam się, ale trzeba mieć odpowiednią agresję w razie ataku/obrony
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Dokładnie stilian, .Tez miałem neidawno taką sytuację, że jakiś koleś ma nieuzasadniony problem do mnie i ostatnio ostro się we mnie barkiem wbił na zakręcie, a potem gdy już byłem dalej pocisnął... Więc planuje, że gdy w towarzystwie kolegów zacznie być taki śmieszek(bo wiadomo ze twardym sie jest w grupie )to wezme paru swoich i dostanie bombe.Na pewno sam potem nie bd już tkai twardy, a jego koledzy równiez nie bd mnie zaczepiali, bo bd wiedziaeli jak się to skończy.Więc czasami po prostu lepiej strzelić raz a porządnie, niż odpuszczać, po czym następny cie zaczepi bo stwierdzi ześ frajer itp
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
oczywiście, że się z tobą zgadzam się, ale trzeba mieć odpowiednią agresję w razie ataku/obrony
Oczywiście że tak! W pełni się z Tobą zgadzam, i pod Twoim postem podpisuje się obiema rękami.
Uważam również, że jeżeli ktoś trenuje sztuki walki to, oczywiście powinien ich używać. Ale wtedy, i tylko wtedy gdy zostanie zaatakowany. Co wcale nie jest równe z pseudo atakiem słownym.
Siła tkwi w laniu na takie zaczepki ciepłym moczem...
Ale gdy widać, że ktoś idzie na kogoś z pięściami, no to uzasadnione jest strzelanie z najcięższych armat.
Ale podkreślam tylko w takiej sytuacji.
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Jest miękkim albo się jest twardym, jak ktoś rzuca ci rękawicę to trzeba ją podnieść, tylko frajer pozwala się obrażać!
Jeżeli ktoś cię obraża,a ty nie reagujesz to znaczy,że się boisz pozwalając na to.
Jest miękkim albo się jest twardym, jak ktoś rzuca ci rękawicę to trzeba ją podnieść, tylko frajer pozwala się obrażać!
Jeżeli ktoś cię obraża,a ty nie reagujesz to znaczy,że się boisz pozwalając na to.
cholera ziomek się sklonował!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tak kolego szanowny. Masz racje. Bardzo mądre i odpowiedzialne podejście.
Nie daj się obrażać. Prędzej czy później trafisz na kogoś kto Ci kręgosłup przetrąci. Bądź też sam komuś przetrącisz kręgosłup i trafisz na kilka lat do mamra.
Z dwojga złego, lepiej jest na moment schować własna dumę do kieszeni i żyć w dobrym zdrowiu niż później mieć kłopoty.
Ale to Twoje życie. Chcesz mieć kłopoty? Proszę ciebie bardzo.
Nie piszę o rzucaniu się od razu do walki,czasami wystarczy krotka wymiana zdan.
a czasami wystarczy przejść lekceważac te krótkie zdania w twoją stronę
i obejdzie się bez wylewu krwi