Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-11-08, 22:29
Majkel napisał/a:
Jezus miał jeszcze siostry i braci ?
Pokaz gdzie ty to w Biblii masz napisane chlopcze? Nie myl zwyklego pokrewienstwa z 'rodzenstwem duchowym', poza tym z interpretacja pisma tez nie nalezyleciec za daleko (moje zdanie).
Zaznaczam, zebys nie opieral sie przypadkiem na ksiarzeczce od Jochowych
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-11-08, 22:45
shinra, gdzieś w liście do Koryntian to było.
W Ewangelii Marka jest informacja o czterech braciach: Jakubie, Józefie, Judzie i Szymonie.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-11-09, 09:26
No ta, a takie dyskusje najlepiej prowadzić w temacie o Dresach, Emo i Bójakch.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
tez racja:D
boruta Zdaniem chrzescijan nie mial zadnego brata i zadnej siostry zdaniem ateistow i naukowcow jest zupelnie inne tylko ze na religii nikt nie sugeruje sie naukowcami
Wysłany: 2009-11-09, 19:10
Boruta napisał/a:
Jezus miał brata Jakuba
Tez uwazam ta opcje za najbardziej prawdopodobna, ale juz cala czwureczka poprostu nie ma podstaw to takiego stwierdzenia.
Batman napisał/a:
Zdaniem chrzescijan nie mial zadnego brata i zadnej siostry zdaniem ateistow i naukowcow jest zupelnie inne tylko ze na religii nikt nie sugeruje sie naukowcami
Zdaniem jeszcze innych bylo w sumie 12 sztuk dziatwy, ale reszta wolala robic za podstawe greckiego panteonu
Przeca to czy i ile tej rodziny mial, to i tak nie ma zadnego glebszego znaczenia
Lucjusz1992 napisał/a:
Oczywiscie. Zauwazylem juzn (nawet) ze wlasnie w offach najlepiej sie dyskutuje na tego typu tematy. To tak jak z rozmysleniami o egzystencji i metafizyce, przebywajac na klopie
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-11-09, 20:42
shinra napisał/a:
ale juz cala czwureczka poprostu nie ma podstaw to takiego stwierdzenia.
Ewangelia Marka czeka :) Jest tam również napisane,że miał siostry
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Wysłany: 2009-11-09, 21:32
Podaj konkretny fragment to pogadamy (choc specjalista w tym nie jestem). Pamietac trzeba tez o niedoslownej interpretacji.
Jak wspomnialem sa rozne 'wersje' i nawet przez tlumaczenie moga byc roznice (drobne ale zawsze). Spory czas temu ogladalem film gdzie porownywano oryginal Starej Ksiegi z przed parunastu wiekow i z dzisiejsza wersja i roznice sa ogromne, a co dopiero po translacji z ichniego na nasze).
Przez pierwsze 5 min emo się obroniło przeciwko bandzie dresom. Ale pózniej już przestali bo lepiej dostac od 1 niż od 7. To trzeba mieć łeb aby być takim dresem lub jeszcze gorszym ścierstwem (skinem)
_________________ Twardziel potrafi obronić siebie. Ale twardszy jest ten kto potrafi obronić innych.
Tibex gdybyś zobaczył prawdziwego skina byś [ustawa o kontroli publikacji i widowisk]!A do dresa byś tak w twarz nie powiedział. Dzieciaku zastanów się zanim coś napiszesz.
Takie teksty to możesz mówić do siebie przed lustrem. Zanim ty dorośniesz to ja będę dziadkiem :) Nie masz gdzie się popisać? To na forum a gdzie... ;D Pewnie jesteś kolejnym z tych [ustawa o kontroli publikacji i widowisk] ludzi zwanych dresami. Skończmy już ten temat nie mam ochoty odświeżać starych tematów a na dodatek wyzywać się z byle kim