Siema...nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić jak coś prosze o przeniesienie do właściwego...otóż tak : Trenuje krav maga z 4 miechy ale chce sie tez zapisac na Teakwondo.Co myślicie o takim połączeniu (chodzi mi o walki uliczne)?
aha i po 2 niech sie ktoś (kto ćwiczy najlepiej) wypowie na temat TKD żeby mnie jeszcze bardziej zachęcić :D
Według mnie chodzi o to że KM nie jest SW tylko SYSTEMEM samoobrony
_________________ Każdy dzień daje nam coś nowego !! SZANUJ!, a i ty będziesz szanowany
Miki
Wysłany: 2008-02-13, 21:28 Re: Teakwondo + Krav Maga
sunrise!. napisał/a:
Siema...nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić jak coś prosze o przeniesienie do właściwego...otóż tak : Trenuje krav maga z 4 miechy ale chce sie tez zapisac na Teakwondo.Co myślicie o takim połączeniu (chodzi mi o walki uliczne)?
aha i po 2 niech sie ktoś (kto ćwiczy najlepiej) wypowie na temat TKD żeby mnie jeszcze bardziej zachęcić :D
pójdź na parę treningów taekwon-do i zobacz, czy Ci się spodoba. Jeżeli przyłożysz się do nauki, to będziesz osiągał po jakimś czasie efekty.
Czy dobrym połączeniem jest Tkd i kravka?
Hm... dobre pytanie. Ze swojej strony mogę Ci powiedzieć, że na tkd ITF też masz elementy samoobrony i sama w sobie ta sztuka walki wystarcza. przynajmniej mi.
Pozdr
ej no jesli myslicie ze krav maga nie nadaje sie na walke uliczna to ogladnicjie fimlik do konca http://www.youtube.com/wa...from=PL&index=2
poczatek moze nie jest na temat alekoniec tak
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-01-02, 17:31
Pierwsza pokazowa walka, to zacząłem wierzyć w poziom tego filmiku, co prawda widać, że walka pokazowa, lecz ludzie najnormalniej trenowali przekrojowo. Reszta to ... Walka z "dwoma przeciwnikami", jeden leży drugi wyuczone ruchy robi... A akcja z komórką miazga po prostu! Teraz każdy dres kto chce ukraść komórkę jakiejś dziewczynie będzie musiał uważać! Ale jedno trzeba przyznać chłopaki mogą spokojnie grać w filmach.
Trenowałem krav magę dwa lata teraz trenuję muay thai i moge powiedzieć że ten system samoobrony (kravka) jest jak najbardziej na ulice !! ale pamiętaj że jest to system samoobrony tym sposobem nie nauczysz się bić na ulicy ale bronić za wszelką cenę !! co do TKD to trenowałem kiedyś 4 lata i osobiście nie podoba mi się to TKD jest to jak najbardziej klasyczna sztuka walki i moim zdaniem nie na ulice (przynajmniej gdy ja się uczyłem technik nie nadawały się one praktycznie na ulicy) Mogę powiedzieć i polecić że połączenie Krav magi z muay thai jest bardzo dobre i nawet któryś z userów tego forum mi to potwierdził !
_________________ Jakie założenie masz? -Proste, Walczyć i Wygrywać .