Witam,
Wiem że jest już dużo takich tematów, ale czytam, czytam i powiem szczerze nie mogę znaleźć tego co mnie interesuje. Na początku dodam jeszcze, że posty w stylu idź do pedagoga czy kolejne dziecko ma problem itd. darujcie sobie. Chcesz pomóc to napisz, nie to się nie udzielaj!
To tak:
Mam 16 lat, wzrost: 1,90; budowa ciała: szczupły.
Każdy był w gimnazjum i wiadomo jak jest, pełno kozaków i w ogóle... Nie jestem jakimś tam fajterem czy bóg wie kim, nigdy nie szukałem problemów, wiadomo jak trzeba było to się biłem.
W 1 i 2 klasie gimnazjum to jeszcze, jakiś cwaniakował to krótka piłka podszedłem, popchnąłem i zazwyczaj na tym się kończyło. Teraz już niestety kończę gimnazjum, ostatnia klasa każdy cwaniakuje i dobicia skacze. W tym roku szkolnym zdarzyło mi się już parę bójek, przyznam szczerze że nie były to jakieś wielkie coś. Zazwyczaj po 2 prostych i ciosie w żebra się kończyło... Jednak czym bliżej roku szkolnego tym więcej takich kozaków.
Stąd nasuwa się moje pytanie: Gdzie uderzać? - Nie chodzi mi oto aby zaraz zęby po wybijać czy coś, tylko o takie ciosy po których przeciwnika np. zegnie albo zatka jak w przypadku ciosu w brzuch. Jak pisałem jestem w 3 klasie gimnazjum i wiadomo zaraz czeka mnie wybór szkoły i zależy mi na zachowaniu, więc ciosy takie bardziej brutalne nie wchodzą w grę.
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 98 Skąd: G-dz
Wysłany: 2010-05-19, 19:08
Gryzienie po jądrach, szczypanie w suty. To powinno załatwić sprawę ni to brutalne ni cios. Jak nie ma być brutalnie, to nie wiem może zatańcz przed przeciwnikiem ?
grabarz czytaj ze zrozumieniem, albo wcale i się nie udzielaj nie na temat! I nie nabijaj postów bez sensu!
Pisząc "takie bardziej brutalne" miałem na myśli takie po których przeciwnik np. straci przytomność itd.
Każdy był w gimnazjum i wiadomo jak jest, pełno kozaków i w ogóle..
co jakie kozaczenie, to źle poszedłeś do szkoły, albo za wcześnie się urodziłeś no bez obrazy
voytas napisał/a:
. Zazwyczaj po 2 prostych i ciosie w żebra się kończyło...
voytas napisał/a:
Jednak czym bliżej roku szkolnego tym więcej takich kozaków.
sam napisałeś odpowiedź na swoje pytanie, więc niewidzę rozkminiania do końca
voytas napisał/a:
np. straci przytomność itd.
patrz wyżej
albo jeszcze lepiej, uderzenie w tył głowy, trudne do wykoaniania ale spróbuj
plus uderzenie w splot słoneczny
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Nie uderzaj w tył głowy, bo to może się źle skończyć... I lepiej się zastanowić przed proponowaniem takich rzeczy ;p bez omawiania tego co może się stać
Nie uderzaj w tył głowy, bo to może się źle skończyć... I lepiej się zastanowić przed proponowaniem takich rzeczy ;p bez omawiania tego co może się stać
jeśli tak źle radzę, to kolega mógł w ogóle nie tworzyć tego tematu i samemu wymyślić jak uderzyć aby nie zrobić przeciwnikowi krzywdy i żeby go nie zgieło i nie bolało
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Po pierwsze to wyrośnij z dziecięcych zachowań, to, że innym skacze agresja, bo zaczynają dojrzewać, nie znaczy, że masz się z nimi bić. Olej. Po drugie w walce stosujesz to co masz wyćwiczone, a nie co ktoś Ci poleci.
Po pierwsze to wyrośnij z dziecięcych zachowań, to, że innym skacze agresja, bo zaczynają dojrzewać, nie znaczy, że masz się z nimi bić.
Masz rację, z tym dziecinnym zachowaniem, ale nie można wszystkiego tłumaczyć okresem dojrzewania, ja go przeszedłem spokojnie, bo się uczyłem na błędach brata, ale to zależy od charakteru sporo, bo jak ktoś by na spokojnie usiadł i pomyślał, to by to zauważył i starał się omijać sytuacje, a tak to myśli, że ma wytłumaczenie
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-05-20, 18:56
Boże święty!! Wchodzę sobie na forum i liczę na dobre tematy z wartościowymi postami, a tu taki wyskakuje z takim czymś.... Czasem to myślę, że te tematy zakłada jedna i tam sama osoba tylko pod innym nikiem
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"