Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
W co, jak i gdzie?
Autor Wiadomość
voytas

Wysłany: 2010-05-19, 18:57   W co, jak i gdzie?

Witam,
Wiem że jest już dużo takich tematów, ale czytam, czytam i powiem szczerze nie mogę znaleźć tego co mnie interesuje. Na początku dodam jeszcze, że posty w stylu idź do pedagoga czy kolejne dziecko ma problem itd. darujcie sobie. Chcesz pomóc to napisz, nie to się nie udzielaj!

To tak:
Mam 16 lat, wzrost: 1,90; budowa ciała: szczupły.
Każdy był w gimnazjum i wiadomo jak jest, pełno kozaków i w ogóle... Nie jestem jakimś tam fajterem czy bóg wie kim, nigdy nie szukałem problemów, wiadomo jak trzeba było to się biłem.
W 1 i 2 klasie gimnazjum to jeszcze, jakiś cwaniakował to krótka piłka podszedłem, popchnąłem i zazwyczaj na tym się kończyło. Teraz już niestety kończę gimnazjum, ostatnia klasa każdy cwaniakuje i dobicia skacze. W tym roku szkolnym zdarzyło mi się już parę bójek, przyznam szczerze że nie były to jakieś wielkie coś. Zazwyczaj po 2 prostych i ciosie w żebra się kończyło... Jednak czym bliżej roku szkolnego tym więcej takich kozaków.
Stąd nasuwa się moje pytanie: Gdzie uderzać? - Nie chodzi mi oto aby zaraz zęby po wybijać czy coś, tylko o takie ciosy po których przeciwnika np. zegnie albo zatka jak w przypadku ciosu w brzuch. Jak pisałem jestem w 3 klasie gimnazjum i wiadomo zaraz czeka mnie wybór szkoły i zależy mi na zachowaniu, więc ciosy takie bardziej brutalne nie wchodzą w grę.

Pomożecie?

grabarz 

Wysłany: 2010-05-19, 19:08   

Gryzienie po jądrach, szczypanie w suty. To powinno załatwić sprawę ni to brutalne ni cios. Jak nie ma być brutalnie, to nie wiem może zatańcz przed przeciwnikiem :shock: ?

ps.

voytas

Wysłany: 2010-05-19, 19:15   

grabarz czytaj ze zrozumieniem, albo wcale i się nie udzielaj nie na temat! I nie nabijaj postów bez sensu!
Pisząc "takie bardziej brutalne" miałem na myśli takie po których przeciwnik np. straci przytomność itd.

grabarz 

Wysłany: 2010-05-19, 19:22   

Więc precyzuj pytanie, bo nie mam zamiaru się domyślać, co uroniłeś Sobie w główce. Każdym ciosem ryzykujesz.

Kidaro 
La Muerte

Wysłany: 2010-05-19, 19:22   

-.- jak nie trzeba to się nie bij a jak ktoś zaatakuje to zaj** tak aż się nogami nakryje i będziesz miał spokój -.-

Krokodyl

Wysłany: 2010-05-19, 19:26   

Poczytaj i poszukaj o punktach witalnych to się dowiesz ;p ale wątpię aby Ci się udało w czasie "bójki" aż tak celować ;p

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-05-19, 20:35   

Cytat:
Każdy był w gimnazjum i wiadomo jak jest, pełno kozaków i w ogóle..

co :?: jakie kozaczenie, to źle poszedłeś do szkoły, albo za wcześnie się urodziłeś :mrgreen: no bez obrazy 8-)

voytas napisał/a:
. Zazwyczaj po 2 prostych i ciosie w żebra się kończyło...

voytas napisał/a:
Jednak czym bliżej roku szkolnego tym więcej takich kozaków.

sam napisałeś odpowiedź na swoje pytanie, więc niewidzę rozkminiania do końca :mrgreen:

voytas napisał/a:
np. straci przytomność itd.

patrz wyżej
albo jeszcze lepiej, uderzenie w tył głowy, trudne do wykoaniania ale spróbuj

plus uderzenie w splot słoneczny :mrgreen:

Krokodyl

Wysłany: 2010-05-19, 20:59   

Nie uderzaj w tył głowy, bo to może się źle skończyć... I lepiej się zastanowić przed proponowaniem takich rzeczy ;p bez omawiania tego co może się stać

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-05-19, 21:03   

Krokodyl napisał/a:
Nie uderzaj w tył głowy, bo to może się źle skończyć... I lepiej się zastanowić przed proponowaniem takich rzeczy ;p bez omawiania tego co może się stać

jeśli tak źle radzę, to kolega mógł w ogóle nie tworzyć tego tematu i samemu wymyślić jak uderzyć aby nie zrobić przeciwnikowi krzywdy i żeby go nie zgieło i nie bolało

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-05-19, 21:16   

Po pierwsze to wyrośnij z dziecięcych zachowań, to, że innym skacze agresja, bo zaczynają dojrzewać, nie znaczy, że masz się z nimi bić. Olej. Po drugie w walce stosujesz to co masz wyćwiczone, a nie co ktoś Ci poleci.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Ziomek 

Wysłany: 2010-05-20, 13:25   

Jeszcze miesiąc i wakacje wytrzymasz....

Batman 

Wysłany: 2010-05-20, 14:45   

Boruta napisał/a:
Po pierwsze to wyrośnij z dziecięcych zachowań, to, że innym skacze agresja, bo zaczynają dojrzewać, nie znaczy, że masz się z nimi bić.
Masz rację, z tym dziecinnym zachowaniem, ale nie można wszystkiego tłumaczyć okresem dojrzewania, ja go przeszedłem spokojnie, bo się uczyłem na błędach brata, ale to zależy od charakteru sporo, bo jak ktoś by na spokojnie usiadł i pomyślał, to by to zauważył i starał się omijać sytuacje, a tak to myśli, że ma wytłumaczenie

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2010-05-20, 18:56   

Boże święty!! :-) Wchodzę sobie na forum i liczę na dobre tematy z wartościowymi postami, a tu taki wyskakuje z takim czymś.... Czasem to myślę, że te tematy zakłada jedna i tam sama osoba tylko pod innym nikiem :-) :-)
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

grabarz 

Wysłany: 2010-05-20, 20:21   

Cytat:
Idiotów jest mało, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotyka się ich na każdym kroku.

Jakoś tak to szło ;)

Odpowiedz do tematu