Mi gilotyna prawie nigdy nie wychodzi Mówisz że na rękę to było ciężko, próbowałeś na nogi Jeśli mówimy o walce pod kątem zaczepki (pierwszy post w temacie), to myślę że nawet balacha i kimura to dobre rozwiązanie, w końcu taki duży typek który nie ma pojęcia o walce w parterze, nie będzie raczej pilnował rąk, a jak mu zaczniesz zakładać jakąś technikę to nie będzie wiedział co się dzieje.
Killu napisał/a:
Ja na bjj sparowałem z typem chyba ze 100-105kg
Nie chciałbym żeby ktoś taki, robiłby na mnie balache z dosiadu killu ile ty ważysz bezpieczniej jest sparować w kimś w swojej wadze, ja wolę przeciwników cięższych(od siebie) o 6-10 kilo, ale to stosunkowo nie tak wiele
_________________ BJJ MMA Boks
"Koks Ciacho i dyskretnie"
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2010-02-23, 13:58
Killu napisał/a:
Jak już mowa o walce z większym i cięższym w parterze to moim zdaniem najlepiej jest ich dusić. Ja na bjj sparowałem z typem chyba ze 100-105kg i 3 razy miałem okazje założyć balache albo kimure ale jak mi się kaban zaparł to mimo tego, że balache ciągnąłem dwoma rękoma to i tak nie weszła a duszenia to raczej bezproblemowo. Przy gilotynie się prawie zesrałem z wysiłku ale poszła a trójkąt nogami z gardy to jak marzenie wleciał :D Tak macie racje, chwytów łatwiej się nauczyć ;)
Wysłany: 2010-02-23, 15:18
Misiek 3, ważę około 78kg i lubię sparować z większymi i cięższymi :D Jeśli chodzi o nogi to jeszcze za krótko ćwiczę i nie umiem żadnych technik na nogi.
Wysłany: 2010-02-23, 15:55
Killu napisał/a:
Misiek 3, ważę około 78kg i lubię sparować z większymi i cięższymi :D Jeśli chodzi o nogi to jeszcze za krótko ćwiczę i nie umiem żadnych technik na nogi.
Komaro, do usług
Ja znam masę dźwigni i duszeń jak pisałem na cięższego (może nie cięższego ale bardziej kul turystycznie zbudowanego działają duszenia znaczy prościej wykonać mowa np o trójkącie gogoplacie)
No nie wiem czy gogoplatę tak prosto wykonać. Tzn. np mi owszem, ale wiele osób "płacze" gdy robię na treningu techniki wymagające odpowiedniej elastyczności (ale kiedy im mówię "mniej siłowni, więcej jogi", to się trenera nie chca słuchać" ).
Wysłany: 2010-02-23, 16:10
Boruta napisał/a:
No nie wiem czy gogoplatę tak prosto wykonać. Tzn. np mi owszem, ale wiele osób "płacze" gdy robię na treningu techniki wymagające odpowiedniej elastyczności (ale kiedy im mówię "mniej siłowni, więcej jogi", to się trenera nie chca słuchać" ).
Nie chodziło o Gogoplate z Rubber Guard :D Raz mi taka wyszła i potem skurcz ale przełamem się i mi wszyła chodzi mi o Gogoplate z Omoplaty :D Chyba każdy załapał ocb XD
20 kg to czasem żadna przewaga sparowałem z gościem co chodzi na siłke, je odrzywki, ćwiczy sam technike w domu i wyglada groźnie, waży ponad stówe ja żadko chodze na treningi po pracy najchetniej leże całymi dniami a jestem wytrzymalszy szybszy i prawie tak samo silny tyle ze jestem od niego wyższy i długo trzymam go na lewym prostym
_________________ Niegodziwi uciekają chociaż nikt ich nie ściga lecz prawi są podobni do młodego lwa, który jest pewny siebie.
Ci z siłki to tylko pozór ;) Był u nas taki 185 cm waga ze stówe i nie ma co sie dziwić, że po chwili dyszał na ziemii, a ja latałem dalej bez żadnych urazów i zmęczenia. To jest tylko sparing, na ulicy watpie zeby podchodzil do Ciebie delikatnie, wiec nie ma zadnego porownania.
Ci z siłki to tylko pozór ;) Był u nas taki 185 cm waga ze stówe i nie ma co sie dziwić, że po chwili dyszał na ziemii, a ja latałem dalej bez żadnych urazów i zmęczenia. To jest tylko sparing, na ulicy watpie zeby podchodzil do Ciebie delikatnie, wiec nie ma zadnego porownania.
siłownia buduję tylko siłę statyczną i masę mięśniową [czyt. wielkie spuchnięcie]-przeważnie
i temu mają wielkie bicepsy i są słabsi na ulicy i wolniejsi
siłownia buduję tylko siłę statyczną i masę mięśniową [czyt. wielkie spuchnięcie]-przeważnie
i temu mają wielkie bicepsy i są słabsi na ulicy i wolniejsi
Pier****nie
_________________ Szacunku zawsze warta, jest podjęta walka...