Rzuciłem się w drodze ze skzoły na gościa z mma. Dostał dwa strzały, później się kulaliśmy na glebie. Najprawdopodobniej jeszcze dziś będzie rewanż, a ja nie ogarniam parteru. Koleś za pierwszym razem objął mnie nogami uciskając podbrzusze(byłem na górze). Ledwie udało mi się go przewrócić tak żeby nie być na dole bo to by był koniec, ale na górze też mnie cały czas trzymał nogami, udało mi się wyrwać rękę ale wtedy nas rozdzielili. Jakieś porady sugestie, cokolwiek? Koleś mojego wzrostu, podobnej postury, rok młodzszy, więc różnicy w sile nie ma.
Trenuję karate, a tam nie ma nic chwytanego. W stójce mam przewagę, ale w parterze nie dam rady. Jak walczyć?
Boruta dobrze radzi,przeproś go albo przygotuj się na trudną szkołę życia bo koleś w jakiej pozycji by się nie znalazł to walczyć potrafi,Ty niestety jedynie w stójce potrafisz co nieco robić.
_________________ Jaka jest najlepsza sztuka walki i dlaczego jest to BJJ ??
Szacunkiem nazywasz rzucenie się na kogoś z pięściami? Co według Ciebie będzie większym zwycięstwem - rozwalić mu twarz, czy nie dać się sprowokować i olać gościa?
Klaudo napisał/a:
halo22 dobrze mówi gdybyś trenował Karate Tsunami to byś wygrał ;D
Nie, on by wygrał gdyby trenował Kumitsu, jeśli wiecie o czym mówię
Nie opisałem w ogóle moich przesłanek do ataku, więc mogliście to tak zinterpretować. Przykleiłem ten post z forum, na którym ludzie mnie znają i wystarczyło napisać, że poszło szacunek. Nie mogłem go olać, bo chodzi do mojej szkoły, mieszkam w małym mieście i jeżeli jeden wszedł by mi na głowę, to rozeszłoby się to znaleźliby się następni. Powodów miałem wiele, bo konflikt się już trochę ciągnął i próbowałem pokojowych rozwiązań. Jedynym tego efektem było uznanie mnie za frajera, który tylko mówi. Innego rozwiązania nie widziałem.
Nie wierzę, że Wy nie biliście się żeby zdobyć respekt i mieć spokój.
Byłem już kilka razy wyzywany na solo i na wymianę ripost, czy co tam miało być, jednak odmówiłem, goście sobie tam może trochę pogadali i dali mi spokój. Co Cię obchodzi, co myśli o Tobie jeden gość, szczególnie jeśli jest to jakiś dres jp 200%?