Ale na ulicy parter nie za bardzo. W sumie można pomyśleć nad kursami samoobrony dla kobiet. Chociaż mt mogłoby jakoś pomóc. Nie musi walić przeciwników na ziemię. Chociaż sytuacje w których facet uderza kobietę prosto cepami to rzadkość zwykle używają chwytów, łapanie za włosy itp. wtedy może się przydać np. krav maga. Nie wiem za bardzo co o tym myśleć.
To co byś polecił? Ja jak pisałem kursy samoobrony dla kobiet . Chociaż... trudno zdecydować co się nada a co nie. Myślę że nie chciałoby się jej chodzić na bjj,mt i może jeszcze coś podobnego do kravki. Jeśli się opanuje strach to można jednak zdziałać tym systemem.
Trzeba przewidzieć co jej się przyda a co nie. W końcu to nie chłop . Ale nawet jeśli waży te 50kg może komuś zrobić krzywdę stylami uderzanymi.
Dzizas. Następny? Zrozum, że życie to nie film w którym pokonuje się legiony przeciwników w pojedynkę. Już starożytni wiedzieli, że nec Hercules contra plures, czyli, że i Herkules dupa, kiedy wrogów kupa.
Dzizas. Następny? Zrozum, że życie to nie film w którym pokonuje się legiony przeciwników w pojedynkę. Już starożytni wiedzieli, że nec Hercules contra plures, czyli, że i Herkules dupa, kiedy wrogów kupa.
Cytat:
Nie chciało mi się rozpisywać no ale ok. Było opisywane więc nie widzę czemu miałbym ale ok.
Nie będziemy używać bjj jeśli walczymy tam gdzie jest więcej ludzi niż 1 ponieważ możemy zostać skopani. Więc jest to tylko raczej na 1 przeciwnika . Ryzykować nie warto ;). W tym wypadku ucieczka. A ludzie rzadko napadają w pojedynkę. Więc style parterowe mogą się przydać ale rzadko. Style uderzane też raczej w sytuacjach 1 na 1. Więc dla pewności można połączyć parter + stójka wtedy będziemy wiedzieć jak się obronić. Ale to w końcu jest dziewczyna i raczej nikt nie będzie jej ściągał do parteru lub walczył z nią w stójce to bardzo rzadkie. Zwykle jest to szarpanie za włosy,łapanie za ręce, unieruchomianie, złapania od tyłu itp.
Mi polecasz czytanie forum które czytam. A trzeba dziewczynie pomóc.
W tym przypadku muszę stwierdzić że jednak nie czytasz forum. Inaczej byś wiedział że mam dobrze poukładane.
Nie będziemy używać bjj jeśli walczymy tam gdzie jest więcej ludzi niż 1 ponieważ możemy zostać skopani.Więc jest to tylko raczej na 1 przeciwnika . Ryzykować nie warto ;)
nie wypowiadaj się jeżeli nie masz pojęcia o bjj-.- walka z kilkoma haha good luck
Ziomek. napisał/a:
W tym wypadku ucieczka. A ludzie rzadko napadają w pojedynkę. Więc style parterowe mogą się przydać ale rzadko.
o czym Ty mówisz?
Ziomek. napisał/a:
Ale to w końcu jest dziewczyna i raczej nikt nie będzie jej ściągał do parteru lub walczył z nią w stójce to bardzo rzadkie. Zwykle jest to szarpanie za włosy,łapanie za ręce, unieruchomianie, złapania od tyłu itp.
jak ktoś ją będzie chciał zgwałcić albo zrobić jej krzywdę to tylko style chwytane są dobre. Dlaczego? bo żeby nawet zgwałcić kobietę trzeba ją trzymać to chyba logiczne? a co zrobi np. po muay thai(które sam trenuje) gdy będzie miała zablokowane ręce?
Ziomek. napisał/a:
Pomożesz jej jeżeli przestaniesz się wypowiadać bo głupoty gadasz i nie mówię tylko o tym temacie
Ziomek. napisał/a:
W tym przypadku muszę stwierdzić że jednak nie czytasz forum. Inaczej byś wiedział że mam dobrze poukładane.
Tu nie ma osoby która stwierdzi że masz dobrze poukładane
Moja rada dla koleżanki z forum idź na bjj/judo jeżeli chcesz się nauczyć bronić bo nie ma nic lepszego dla kobiety i jak kiedyś będę miał córkę to na pewno wyślę ja na style chwytane. Jeżeli jednak nie masz innego wybory niż taekwondo,muay thai i karate to idź na muay thai jeżeli jest dobra sekcja. Będziesz poobijana i obolała ale za to zyskasz więcej pewności siebie i będziesz miała większe szanse na obronę w sytuacji zagrożenia. ALE dla Ciebie BJJ i to jest priorytet.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
nie wypowiadaj się jeżeli nie masz pojęcia o bjj-.- walka z kilkoma haha good luck
Przecież napisałem że właśnie nie poradzimy sobie stylem parterowym przeciwku kilkorom przeciwnikom. kur**... i ty podobno masz 19 lat. Naucz się najpierw czytać!
Ziomek. napisał/a:
W tym wypadku ucieczka. A ludzie rzadko napadają w pojedynkę. Więc style parterowe mogą się przydać ale rzadko.
o czym Ty mówisz?
Jak to o czym nie rozumiesz?
Ziomek. napisał/a:
Ale to w końcu jest dziewczyna i raczej nikt nie będzie jej ściągał do parteru lub walczył z nią w stójce to bardzo rzadkie. Zwykle jest to szarpanie za włosy,łapanie za ręce, unieruchomianie, złapania od tyłu itp.
jak ktoś ją będzie chciał zgwałcić albo zrobić jej krzywdę to tylko style chwytane są dobre. Dlaczego? bo żeby nawet zgwałcić kobietę trzeba ją trzymać to chyba logiczne? a co zrobi np. po muay thai(które sam trenuje) gdy będzie miała zablokowane ręce?
Dobra ale w bjj lub innych stylach chwytanych uczą jak obronić się przed tym jeśli ktoś cię od tyłu złapie lub z przodu zablokuje ręcę? Od tego jest kravka. Więc napisałeś to samo co ja.... Chyba że mam złe informacje. Ale jeszcze tego nie widziałem.
Ziomek. napisał/a:
Pomożesz jej jeżeli przestaniesz się wypowiadać bo głupoty gadasz i nie mówię tylko o tym temacie
A piszę głupoty? Dobra pokaż mi tematy w którym są same głupoty. Tak się na mnie uparłeś a sam piszesz to co ja i do tego nie potrafisz czytać. pff
Ziomek. napisał/a:
W tym przypadku muszę stwierdzić że jednak nie czytasz forum.
Inaczej byś wiedział że mam dobrze poukładane.
Tu nie ma osoby która stwierdzi że masz dobrze poukładane
Tak nie ma bo każdy dba o siebie.
Moja rada dla koleżanki z forum idź na bjj/judo jeżeli chcesz się nauczyć bronić bo nie ma nic lepszego dla kobiety i jak kiedyś będę miał córkę to na pewno wyślę ja na style chwytane. Jeżeli jednak nie masz innego wybory niż taekwondo,muay thai i karate to idź na muay thai jeżeli jest dobra sekcja. Będziesz poobijana i obolała ale za to zyskasz więcej pewności siebie i będziesz miała większe szanse na obronę w sytuacji zagrożenia. ALE dla Ciebie BJJ i to jest priorytet.
Jednak style uderzane są także uczone na kravce. Na przykład taki front kick niespodziewany od dziewczyny może powalić i dać czas na ucieczkę. Bardziej takie coś jest skuteczniejsze jeśli przeciwnik biegnie na ciebie.
Nie mam tu za bardzo zdania... Wybierać między mt, bjj a kravką.
Nie będziemy używać bjj jeśli walczymy tam gdzie jest więcej ludzi niż 1 ponieważ możemy zostać skopani. Więc jest to tylko raczej na 1 przeciwnika . Ryzykować nie warto ;). W tym wypadku ucieczka. A ludzie rzadko napadają w pojedynkę. Więc style parterowe mogą się przydać ale rzadko. Style uderzane też raczej w sytuacjach 1 na 1.
Czyli wszystkie style tak samo. Wiec po kiego grzyba wypisujesz bzdury na Bjj?
Cytat:
Przecież napisałem że właśnie nie poradzimy sobie stylem parterowym przeciwku kilkorom przeciwnikom. kur**... i ty podobno masz 19 lat. Naucz się najpierw czytać!
Zacznij czytać forum. Było już setki razy wałkowane, że żaden styl nie nauczy walki z kilkoma.
Cytat:
Dobra ale w bjj lub innych stylach chwytanych uczą jak obronić się przed tym jeśli ktoś cię od tyłu złapie lub z przodu zablokuje ręcę?
Tak wszystkie style po tak samo miałem to napisać no ale nie napisałem.
Nie pisałem a przynajmniej nie chodziło mi o to że bjj lub inne sztuki walki uczą walki z więcej niż z jednym przeciwnikiem sorry jeśli tak zrozumiałeś po tym co napisałeś ale to nie moja wina. A przecież już to napisałem a napisałeś to samo tylko że inaczej nie rozumiem po co?
Chętnie bym się wybrał na bjj lecz nie w najbilżym czasie. Dzięki za udzielenia infa :).
Cytowanie to trudna umiejętność...
Lecz mam jeszcze jedno pytanie... Czy jeśli ktoś używa bjj gdy atakuje go 5 osób to dobry pomysł? Z Twojej wypowiedzi wynosi że tak. A ja piszę odwrotnie.
Właśnie zaliczyłeś ostrzeżenie. Jako, że to Twoje drugie - radzę przemysleć swoje zachowanie, bo kolejne zakończy Twoja kariere na tym forum. W ten sposób pogrywać możesz ze swoimi kolegami, nie ze mną.