Wysłany: 2012-01-05, 17:47 Chamstwo i Buractwo
Jestem bardzo wściekła. Pracuję w sklepie i mam styczność z takim buractwem, że aż krew zalewa. Ludzie sie zachowują, jak wieśniaki (nie uwłaczając ludziom ze wsi. Bo ludzie ze wsi to porządni ludzie, a wieśniaki to wieśniaki !!). Przychodzą, zostawiają syf, rozrzucają rzeczy, o wszystko mają pretensje (a że nie mam wydać, a że nie można placić kartą, a że tego nie ma, tamtego nie ma, ple ple ple) i że oni tacy wysokopostawieni i kasiaści, to mogą wszystko. A ich dzieci, to jakiś koszmar w ogóle. To nie są dzieci ! :O To są wstrętne, rozpuszczone bachory, które drą morde, jeśli czegoś nie dostaną; nudzą, skaczą, robią bałagan, turlają się po podłodze (przynajmniej nie musze zamiatać), wszystkiego dotykają.
Dla mnie to jest nie do pomyślenia, żeby coś takiego robić i jeszcze uczyć czegos takiego swoje dzieci. Gdybym ja sie tak zachowywala w sklepie za szczeniaka, od razu bym w dupe dostala.
Nie powiem, przychodzą jeszcze normalni ludzie, ale to jest jakiś niewielki procent.
Era konsumpcjonizmu nastała, wszystko trzeba mieć, i tylko kupować kupować kupować...
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
Wysłany: 2012-01-05, 18:57
SzyHa napisał/a:
to przez rodziców,a jak rodzic dziecka nie upilnuje i nie bedzie mu zwracał uwagi to...boje sie myśleć,szkoda mi cie Ranma
najgorsze jest to, że ja nie mogę zwrócić uwagi takim klientom, bo bym ich straciła. Więc muszę to wszystko znosić. Nikt sie nie zastanawia ile mam obowiazkow i nie jestem czyjas sprzataczką. Wiekszosc widzi jedynie siebie na piedestale, reszta to plebs. Ale kiedy przyjdą dzieciuchy bez rodzicow i robią burdel od razu delikatnie jade po ambicji.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
zabstyl jakby to tak było to wystarczyło by raz powiedzieć dziecku jak ma sie zachowywać i sie ma spokój tak? oj nie,za łatwo by było.zwracać uwagę trzeba ciągle,szczególnie małym dzieciakom aby potem wiedziały jak sie zachowywać,ale są czasy bezstresowego wychowania więc jak dziecko tarza sie po podłodze bo chce gume kulke to trzeba ją kupić ;/
Nestor Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sie 2011 Posty: 68
Wysłany: 2012-01-06, 03:11
Stwórzcie jakieś kółeczko wzajemnej adoracji dla siebie i razem się poużalajcie jakie to dzieci i rodzice źli.
"najgorsze jest to, że ja nie mogę zwrócić uwagi takim klientom, bo bym ich straciła."
Pizda jesteś nie oficer.
Powiem tak,zalatuje mi to bajkopisarstwem w jakim sklepie nie byłem : żabka,tesco,warzywniaki,biedronki,carefour,auchan,makro inne gówna to nie spotkałem się nigdy z takim czymś to już jest hiperbolizacja wydarzeń,raz na jakiś czas trafi się jakieś dziecko płaczące,które nie dostało zabawki i szantażuje rodziców nic więcej.
Stwórzcie jakieś kółeczko wzajemnej adoracji dla siebie i razem się poużalajcie jakie to dzieci i rodzice źli.
"najgorsze jest to, że ja nie mogę zwrócić uwagi takim klientom, bo bym ich straciła."
Pizda jesteś nie oficer.
Powiem tak,zalatuje mi to bajkopisarstwem w jakim sklepie nie byłem : żabka,tesco,warzywniaki,biedronki,carefour,auchan,makro inne gówna to nie spotkałem się nigdy z takim czymś to już jest hiperbolizacja wydarzeń,raz na jakiś czas trafi się jakieś dziecko płaczące,które nie dostało zabawki i szantażuje rodziców nic więcej.
wygrałeś talon na ku%$e i balon. A, i certyfikat złotego niewnosiciela niczego ważnego do tematu, bo w sumie, pojechałeś tylko nasze kółko wzajemnej adoracji, a różni ludzie w różnych spotach bywają. Widzisz, nie tylko dzieci są denerwujące. Zawsze zdarzy się jakaś babcia, która opowie przygodę z innego sklepu i odpali tak godzinę, dziecko szantażujące, kobieta domagająca się swoich praw w kolejce, albo kilka kobiet, które uznają, że skoro nie masz brody do kolan i nosisz baggy, to mają prawo wciskać się przed Ciebie, bo jesteś młody i możesz postać następne trzy godziny. Kiedyś rzucę między nie marchewkę i będę oglądał, jak walczą na śmierć.