Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Coraz młodsze tresowane dzieci
Autor Wiadomość
Piotrek1994 
SCC VT/JJ K-ce

Wysłany: 2010-02-23, 19:40   

Tak hehe;-)
Ale akurat ten Azja z którym gadałem fajnie mówił po polsku.
A ja z francuzem w banku po angielskiemu się dogadałem jakoś;]

Gad 

Wysłany: 2010-02-23, 21:29   

Nie wiadomo jak to będzie za parę lat. Może zamiast do angli będziecie wyjeżdzać do niemiec? Albo do zupełnie innego kraju aby zarobić

Piotrek1994 
SCC VT/JJ K-ce

Wysłany: 2010-02-23, 21:34   

Eee a może ktoś chce do Ameryki albo coś?

Vego 

Wysłany: 2010-02-23, 21:42   

wszędzie można xD nie zawsze wrócisz xD

Piotrek1994 
SCC VT/JJ K-ce

Wysłany: 2010-02-23, 22:22   

Właśnie i nie koniecznie język hitlera bydzie Ci potrzebny^^:D

ManiexBanita

Wysłany: 2010-02-23, 22:37   

Ilosc fejmow w temacie 1.

Ilosc beki 0.

Ilosc lamusów. 4 strony.

Vego 

Wysłany: 2010-02-23, 23:25   

normalnie geniusz ............. ( sarkazm )

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-23, 23:35   

Spetz napisał/a:
Co Wy ludzie, przecież poziom nauczania spada w dół. Moja mama jest nauczycielem więc jestem na bieżąco w tych sprawach.

Poziom jest tak samo jak był kiepski. A nauczycielami jest paru moich kolegów ze strudiów. Moja matka do zeszłego roku była dyrektorka podstawówki.

Cytat:
Aha i żeby mieć dobre oceny na etapie szkoła podstawowa-gimnazjum to nie trzeba się w ogóle uczyć w porównaniu z tym co jest dalej (czytaj dobre liceum, studia).
Całą podstawówkę i gimnazjum leciałem na paskach poświęcając na naukę 15-30min dziennie, dopiero w liceum zaczął się hardkor ale dziś go miło wspominam, bo wiem, że wtedy dostałem porządną lekcję i naprawdę czegoś się nauczyłem.

To jest Twoja prywatna sprawa. Ja z koleji nigdy się nie uczyłem, i w ogólu miałem szóstki z polaka, piatki z historii, a z fizy i matmy zaliczenia pisali mi na koniec roku koledzy i koleżanki.
Batman napisał/a:
jakbym rozciął żabę

To by Ci to dobrze nie zrobiło. tak samo jak Twoim kolegom, którzy takie cos poza szkołą robili.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

djmati90 

Wysłany: 2010-02-24, 08:36   

Piotrek1994 napisał/a:
No tak moja sąsiadka ma 6 lat a zapierdziela do podstawówki.

Rozumie"być wykształconym" Ale lepiej czasem iść do zawodówki,czy technikum, bo czasem Ci po studiach ciężej prace dostaną niż oni.

Większość ludzi idąc do szkoły nie zastanawia się nad własną karierą np. wybierają przypadkowo liceum ( większosć znajomych w LO mowiła ,że są "tutaj" bo gdzieś trzeba było) potem to samo na studiach.
Jeśli ktoś skończył technikum/zawodówkę i ma realny zawód to normalne ,że ma większe szanse na prac niż człowiek który skończył turystyke i rekreacje, w-f albo inne "użyteczności"

Wracając do tematu to rodzice powinni decydować o tym czy ich dziecko ma isc do szkoly w wieku X czy X-1. No ale żyjemy w Państwie gdzie wolność oznacza wolność rządu do robienia co się chce

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2010-02-28, 16:32   

Piotrek1994, zamknij się bo już nie mogę czytać Twoich postów.

Trochę w temacie, ja poszedłem rok wcześniej do szkoły, i co mam z tego?, kuzyn który jest z tego samego roku co ja, ma jeszcze przed sobą dwa lata ciężkiej nauki (technikum, dziennie średnio 8 lekcji + praktyki), a ja poszedłem do liceum i teraz zostały mi dwa miesiące do matury. I wszyscy z mi zazdroszczą, że z "tymi sprawami" (chodzi mi o naukę) jestem rok do przodu ;P

Moim zdaniem nie powinno się obniżać poziomu nauki, który i tak nie jest wysoki. Przypomniało mi się show, które robili Amerykanie: na ulicy reporter z kamerzystą pytali przechodniów ile kątów ma trójkąt, a oni zdziwieni "jeden? a nie, przecież 2" albo "cztery?" - za każdym razem zgadywali, jeden chciał zabłysnąć i powiedział "trójkąt nie ma kątów" :mrgreen: Pomijam już to, że trójkąt zarówno w polskim języku jak i angielskim ma 3 w nazwie (triangle), więc największy debil powinien się domyślić.

EDIT: jestem pierwszym rocznikiem, który zdaje maturę z matematyki obowiązkowo, i jestem z tego bardzo zadowolony, mimo, iż z majcy nie jestem bardzo dobry. (38% na próbnej :P). Pierwszą taką maturę powinni zrobić łatwiejszą, żeby samozwańczy humaniści nie mieli problemów, potem stopniowo trochę trudniejszą, itd. aż do tego stopnia, żeby matura z matematyki miała taki stopień trudności jak przed tym, kiedy została obowiązkowym przedmiotem.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-28, 16:42   

przemoxD napisał/a:
I wszyscy z mi zazdroszczą, że z "tymi sprawami" (chodzi mi o naukę) jestem rok do przodu ;P

A ja współczuję.

Cytat:
jestem pierwszym rocznikiem, który zdaje maturę z matematyki obowiązkowo, i jestem z tego bardzo zadowolony,

A ja jestem bardzo zadowolony że nie miałem z tą głupotą na maturze do czynienia. Generalnie obowiązkowe przedmioty na niej to wymysł debila.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-02-28, 16:50   

Boruta napisał/a:
A ja współczuję.
Ja rowniez.
Boruta napisał/a:
Generalnie obowiązkowe przedmioty na niej to wymysł debila.
Zostawilbym tylko i wyłącznie jezyk polski, bo to naprawde w mocno kuleje. I wcale nie mowie tutaj o ortografii :-|

Killu 

Wysłany: 2010-02-28, 18:01   

Matura z matematyki to totalna porażka. Po co np. mi matematyka jak z góry wiem, że po szkole średniej idę na AWF albo komuś kto idzie na jakiś humanistyczny kierunek.
- mam nóż 20% szans na kritika
- mam dres +10 do obrony
-mam buty adidas +20 do szybkości

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2010-02-28, 18:14   

Mi się śni politechnika to tak czy siak w 4 klasie technikum będę musiał ją zdawać.
przemoxD napisał/a:
, ma jeszcze przed sobą dwa lata ciężkiej nauki (technikum, dziennie średnio 8 lekcji + praktyki)

Praktyki są raz w tygodniu przez dwa lata, czyli do szkoły chodzisz tylko cztery dni. Owszem masz dużo lekcji i dochodzą przedmioty zawodowe, ale i tak to nawet lepiej. Po technikum masz i zawód i maturę.
Cały materiał który Ty masz w 3 latach ja mam w 4 czyli mam jakby więcej czasu.
No, ale i tak każdy idzie tam gdzie wg niego będzie mu lepiej..
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2010-02-28, 21:33   

michal_5_fcb, dla mnie technikum to szczyt bezsensu. Prawie każde, można by rzec. I też mi się śni politechnika. Większość przedmiotów zawodowych to lipa, cóż... ja Ci radzę przenieść się do LO i wziąć ostro za to co na studiach technicznych Ci się przyda - czyli za przedmioty ścisłe.

Naród głupieje, dla mnie polski+majca+jeden język obcy to minimum podstawy programowej na maturze. Ktoś chce mieć maturę, musi przynajmniej w jakimś stopniu być wszechstronnie wykształconym.

Boruta, Shinra, nie wiem czego mi współczujecie. Jak byłem mały to w mojej miejscowości jeszcze nie było przedszkola, więc miałem w planach iść do zerówki z rok starszym bratem i być tam przez dwa lata - ale z obserwacji nauczycieli i opinii pedagog wynikało że rozwijam się na równi z innymi dziećmi, a od niektórych nawet lepiej. Dzieciństwa, które bardzo dobrze wspominam nikt mi nie zabrał. Więc możecie przybliżyć o co Wam chodzi?

Odpowiedz do tematu