Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dragi (połączone tematy)
Autor Wiadomość
Komaro 

Wysłany: 2010-02-01, 18:04   

Batman napisał/a:
Boruta napisał/a:
To czy chodujesz sobie pelargonię na grządce w Indiach, czy w doniczce w Polsce, albo odwrotnie, nie ma najmniejszego wpływu na jej prawdziwość.
W przypadku roslin psychoaktywnych miewa wpływ na ich działanie, ale nie prawdziwość.
Ale w granulkach pod sztucznym swiatłem? To uważasz, że "polskie" zielsko też jest zdrowe?
Boruta napisał/a:
To co dziś jest serwowane w Polsce nie umywa sie ani do tego, ani np do popularnego na początku lat 90tych haszyszu z Afganistanu.
Wiadomo :mrgreen:

Haszysz i Skun to raczej coś innego, znaczy pod stane skupienia działania 1 nie znam ale podobno jest raczej rozbawiające.

Batman 

Wysłany: 2010-02-01, 18:14   

Komaro napisał/a:
Haszysz i Skun to raczej coś innego,
Wiem ;-)

kosak 

Wysłany: 2010-02-01, 18:38   

Batman napisał/a:
Ale w granulkach pod sztucznym swiatłem? To uważasz, że "polskie" zielsko też jest zdrowe?

Ciekawi mnie czy w granulkach wogóle da się coś wyhodować, hodowla pod sztucznym światłem jest jedynie bardziej kosztowna niż pod naturalnym, w żadnym wypadku nie szkodzi roślinie ani palaczowi...
Cytat:
Hydroponika, czyli uprawa roślin w mineralnych granulatach nasączonych wodą z rozpuszczonymi składnikami pokarmowymi, jest prosta i skuteczna. Nic więc dziwnego, że zdobywa wciąż nowych zwolenników, zwłaszcza wśród osób zapracowanych, zapominalskich oraz często wyjeżdżających. Rośliny uprawiane tą metodą wymagają rzadszego podlewania niż kwiaty rosnące w tradycyjnym podłożu, a mimo to przeważnie są od nich bujniejsze i zdrowsze. Ich korzenie mają przecież stały dostęp do wody i rozpuszczonego w niej nawozu. Tak uprawianych roślin nie trzeba też często przesadzać. Ponieważ granulat podłoża jest sterylny (wyprażony w wysokiej temperaturze), uprawiane w nim kwiaty rzadko chorują.

link
Zresztą widziałeś kiedyś ganje hodowaną w granulkach, a tym bardziej paliłeś ją że tak się upierasz że jest niezdrowa i szkodliwa?

Komaro 

Wysłany: 2010-02-01, 19:09   

Wracając do tematu chcieliście by takiej częściowej legalizacji jak w Czechach? Moim zdaniem tak ale tylko zielska i np niech będzie xtazy.

Maniex_Szn 

Wysłany: 2010-02-01, 20:20   

Batman napisał/a:
Boruta napisał/a:
To czy chodujesz sobie pelargonię na grządce w Indiach, czy w doniczce w Polsce, albo odwrotnie, nie ma najmniejszego wpływu na jej prawdziwość.
W przypadku roslin psychoaktywnych miewa wpływ na ich działanie, ale nie prawdziwość.
Boruta napisał/a:
To co dziś jest serwowane w Polsce nie umywa sie ani do tego, ani np do popularnego na początku lat 90tych haszyszu z Afganistanu.
Wiadomo :mrgreen:

Batman prosze cie przestan pisac głupoty dziecko drogie boo czy mnie juz bolom.

Wysłany: 2010-02-01, 22:07   

Po 1-sze - w Czechach nie ma legalizacji tylko jest dekryminalizacja, pełna legalizacja była by, gdy by narkotyki dopuścili legalnie do obrotu, a w Czechach łapią dilerów, byłem rok temu na wakacjach w Czechach, a konkretnie w Kutnej Horze (inaczej się to pisze po czesku jakoś :-P ) i tam na legalu można już rok temu sobie było przypalić, chociaż ja tego nie robiłem, ale widziałem panów którzy palili. A po 2-gie to chciałbym dekryminalizacji podobnie jak w Czechach, ale tylko naturalnych używek(zielsko i grzybki).

Komaro 

Wysłany: 2010-02-01, 22:10   

good napisał/a:
Po 1-sze - w Czechach nie ma legalizacji tylko jest dekryminalizacja, pełna legalizacja była by, gdy by narkotyki dopuścili legalnie do obrotu, a w Czechach łapią dilerów, byłem rok temu na wakacjach w Czechach, a konkretnie w Kutnej Horze (inaczej się to pisze po czesku jakoś :-P ) i tam na legalu można już rok temu sobie było przypalić, chociaż ja tego nie robiłem, ale widziałem panów którzy to palili. A po 2-gie to chciałbym dekryminalizacji podobnie jak w Czechach, ale tylko naturalnych używek(zielsko i grzybki)
.

O sorry nie znałem tego słowa i tak napisałem, właściwie to dobry pomysł, ale czy w Polsce haluny są zakazane? Przecież naturalnie rosną w okresie wiosennym. Po za tym chciał byś latających 13 latków po ulicy z wizjami?

Maniex_Szn 

Wysłany: 2010-02-01, 22:12   

Komaro napisał/a:
good napisał/a:
Po 1-sze - w Czechach nie ma legalizacji tylko jest dekryminalizacja, pełna legalizacja była by, gdy by narkotyki dopuścili legalnie do obrotu, a w Czechach łapią dilerów, byłem rok temu na wakacjach w Czechach, a konkretnie w Kutnej Horze (inaczej się to pisze po czesku jakoś :-P ) i tam na legalu można już rok temu sobie było przypalić, chociaż ja tego nie robiłem, ale widziałem panów którzy to palili. A po 2-gie to chciałbym dekryminalizacji podobnie jak w Czechach, ale tylko naturalnych używek(zielsko i grzybki)
.

O sorry nie znałem tego słowa i tak napisałem, właściwie to dobry pomysł, ale czy w Polsce haluny są zakazane? Przecież naturalnie rosną w okresie wiosennym. Po za tym chciał byś latających 13 latków po ulicy z wizjami?

Jesiennym penerku drogi w jesiennym..:*

Komaro 

Wysłany: 2010-02-01, 22:14   

Maniex_Szn napisał/a:
Komaro napisał/a:
good napisał/a:
.

Jesiennym penerku drogi w jesiennym..:*

Joł u mnie w wiosennym może jakaś inna odmiana albo mi się poje****.

Wysłany: 2010-02-01, 22:16   

Zakazane są, ale rosną sobie naturalnie gdzieś na polach pod nawozem jak krowy nasr**ą. :lol: No nie chciałbym, ale zobacz nawet w sezonie na grzybki ktoś lata nafazowany z 13-latków?, a rodzice im chyba grzybów w domu by nie pozwolili posadzić :mrgreen: .

Komaro 

Wysłany: 2010-02-01, 22:18   

good napisał/a:
Zakazane są, ale rosną sobie naturalnie gdzieś na polach pod nawozem jak krowy nasr**ą. :lol: No nie chciałbym, ale zobacz nawet w sezonie na grzybki ktoś lata nafazowany z 13-latków?, a rodzice im chyba grzybów w domu by nie pozwolili posadzić :mrgreen: .

W lesie raczej rosną i chyba w powiatach bardziej pomorskich jak naturalnie w domu nie wiem jak jest z hodowlą.

Wysłany: 2010-02-01, 22:23   

No można uprawiać, http://www.youtube.com/watch?v=VhVcKWE00j0 ,ale nie wiem jak to można jeść bleeee :roll: :lol:

Komaro 

Wysłany: 2010-02-01, 22:27   

good napisał/a:
No można uprawiać, http://www.youtube.com/watch?v=VhVcKWE00j0 ,ale nie wiem jak to można jeść bleeee :roll: :lol:

Są różne odmiany, a jak ktoś nie lubi grzybów to trudno chodzi mi ogólnie bo każde mają prawie taki sam smak np. borowiki, "kurki" czy przysłowiowe haluny xD

Batman 

good napisał/a:
No nie chciałbym, ale zobacz nawet w sezonie na grzybki ktoś lata nafazowany z 13-latków?, a rodzice im chyba grzybów w domu by nie pozwolili posadzić .
No, ale to będzie tak samo jak teraz z fajkami gdzie idziesz tam widzisz 12 latka z fajką i kapturem. To pomyśl co by takiemu i nie tylko takiemu młodemu je*** by do głowy przez grzybki :-D

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Batman napisał/a:
Ale w granulkach pod sztucznym swiatłem?

Sam jesteś "granulka". :-) Poczytaj co nieco o technologii uprawy roślin.

Bad boy88, Komaro, Manian i Batman

To ostatnie ustne ostrzeżenie. Tylko dlatego nie dostaliście punktów karnych, że dla Komaro trzecie ostrzeżenie oznaczałoby blokadę pisania na forum, a ja staram się tak radykalnych rozwiązań stosować jak najmniej. Tym niemniej w przypadku nastepnego wyskoku je zastosuję. To dotyczy wszystkich. Od tego momentu kończy się moja pobłazliwość.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Odpowiedz do tematu