Wysłany: 2011-12-05, 16:40
Z87 napisał/a:
Krzyż Celtycki
Krzyż Celtycki to oś, pomost między światami, chroni i wybawia z trudnych sytuacji. Wzmacnia pewność siebie, przywiązanie do swoich korzeni i tradycji. Wierzono, że ma wpływ na rozwój telepatii, jasnowidzenia, telekinezy, dawał wenę twórczą i natchnienie. Osłania od niepowodzeń i chorób. Chroni przed niebezpieczeństwami w podróżach, także tymi duchowymi, przed ustępowaniem w sporach.
Swastyka (dewanagari स्वस्तिक, transliteracja svastika, transkrypcja swastika, 卐) – znak zazwyczaj w kształcie równoramiennego krzyża, o ramionach zagiętych pod kątem prostym. Nazwa swastika pochodzi z sanskrytu i oznacza "przynoszący szczęście" (swasti – powodzenie, pomyślność, od su – "dobry" i asti – "jest", -ka sufiks rzeczownikowy)
pewnych rzeczy juz sie nie da odkrecic
_________________ (A)
Prawdziwie wolny jestem jedynie wtedy, kiedy równie wolni są wszyscy ludzie, którzy mnie otaczają. (...) Dopiero wolność innych czyni mnie naprawdę wolnym.
Castet Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2010 Posty: 152
Primo raczej anarchokomunista. Secundo co ma Jeszua do celtyki, swastyki, czy zakazu pedałowania (przypominam, że pedałem był Saul z Tarsu, nie Jeszua, a rowerów jeszcze nie znali). Orła od biedy by się jeszcze naciagnęło pod symbol legionów rzymskich, ale o liktorach w Judei nie słyszałem.
Wysłany: 2011-12-06, 09:28
Tak sobie weszłam na forum, popatrzyłam i gdy tylko zobaczyłam, że Boruta odpowiedział w tym temacie, wiedziałam, że będzie to jakiś pocisk znów btw, anarchokomunizm, poniekąd byłby idyllą. Wiadomo, co czeka nas w raju.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-12-06, 11:56
Boruta napisał/a:
Castet napisał/a:
ALE CO MA KU*WA KRZYŻ CELTYCKI DO SWASTYKI ?!
Oba są symbolami faszystowskimi.
Castet napisał/a:
Fakt Jezus to faszysta!
Primo raczej anarchokomunista. Secundo co ma Jeszua do celtyki, swastyki, czy zakazu pedałowania (przypominam, że pedałem był Saul z Tarsu, nie Jeszua, a rowerów jeszcze nie znali). Orła od biedy by się jeszcze naciagnęło pod symbol legionów rzymskich, ale o liktorach w Judei nie słyszałem.
Wysłany: 2011-12-07, 00:12
Ranma napisał/a:
Tak sobie weszłam na forum, popatrzyłam i gdy tylko zobaczyłam, że Boruta odpowiedział w tym temacie, wiedziałam, że będzie to jakiś pocisk znów btw, anarchokomunizm, poniekąd byłby idyllą. Wiadomo, co czeka nas w raju.
bylby i byl.
co?
_________________ (A)
Prawdziwie wolny jestem jedynie wtedy, kiedy równie wolni są wszyscy ludzie, którzy mnie otaczają. (...) Dopiero wolność innych czyni mnie naprawdę wolnym.