Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Highlight...Jak zrobić żeby było najlepiej....
Autor Wiadomość
Thor

Wysłany: 2010-02-25, 12:14   Highlight...Jak zrobić żeby było najlepiej....

Mój daleki znajomy (nie ten od Najmana i nie ten od Poznania..) Chce nagrać demko, krótki filmik pokazujący jego umiejętności+ troszkę okraszony innymi efektami...Około 2 min, powinno wystarczyć. Jego znajomy (wiem wiem, jak w telenoweli) kręci dosyć profesionalnie, jego filmiki robią furorę, więc o jakość nie ma co się martwić. Boruta, gdzie wstawić ten filmik żeby osiągnąć jak największą oglądalność, (youtube to wiadomo) żeby jak najwięcej ludzi o nim sie dowiedziało?? Znajomy walczył wcześniej w MMA (amatorka) i w jj (nie bjj) i miał pewne sukcesy krajowe, od jakiegoś czasu jednak juz nie startuje, dlatego filmik będzie bardziej z treningów + jak pisałem okraszony innymi ciekawymi efektami i nakręcony dosyc profesionalnie. Czy myślisz że to dobra forma promocji? Że dzięki temu może zyskać spory rozgłos w Polsce? ( z góry pisze że nie będzie robił takich "trików" jak Po*i) Znajomy chce żeby jak najwięcej ludzi się dowiedziało że tak powiem o jego talencie, a narazie (i jeszcze przez kilka tygodni, może miesięcy) nie będzie mógł startować w zawodach.

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-25, 12:56   

Raczej małe szanse na zdobycie popularności samym filmem.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Thor

Wysłany: 2010-02-25, 13:25   

Wiesz Boruta, nie chodzi o taaaaką popularność jaką ma Pudzian ;-) (nie lubie pisać jego ksywy i w ogóle...Ale co począć, taka jest prawda) Nie chodzi nawet o taka dużą popularność jaką posiadaja czołowi zawodnicy MMA, głównie KSW i inni (np twój zawodnik,(Łukasz Sajewski jest bardzo popularny wśród kibiców MMA, przynajmniej praaawie każdy go kojarzy, a kibiców może być i kilkaset tysięcy, na pewno doskonale wie kim jest "przynajmniej" kilkadziesiąt tys, a to już sporo) Chodzi mu (znajomemu) bardziej o to żeby być właśnie kojarzonym w Polsce, że tak pozwole sobie napisać: "Na wyrywki", wśród kibiców) rozumiesz? Chyba jest na to spora szansa? Szczególnie jak film będzie dobrze zmontowany a i umiejętności ma całkiem dobre. Dlatego pytałem się gdzie to zamieścić oprócz youtube, są porównywalnie dobre (pod względem popularności) zagraniczne stronki z filmikami? Podam głupi przykład (dlaczego głupi zaraz się dowiesz) Niejaki Po*i głównie dzieki filmikom stał się w kraju (wśród kibiców) przez "5 min" baaardzo popularny, fakt że większość się śmiała z niego (ale to już jego wina, za "wałki", nie za technike czy coś) ale pamiętam że na forach "wygrywał" i z tematami o Pudzianie, a to nie lada sukces :lol:

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-25, 13:56   

Pogudź stał się znany dzięki temu, że wydały się jego wałki. Popek dzięki swoim melorecytacjom. Samymi filmami nic nie zwojujesz. Youtube to najlepsza strona, ale trzeba uważać na podkład, bo szaleją tam korporacje ze swoimi "prawami autorskimi". Tak np nam wyłączyli głos w jednym Hl ( http://www.youtube.com/watch?v=OIYIywTFxSw ). Poza tym pozostaje wrzucanie linka na fora i próbowanie przekonania jakiegoś serwisu aby też umieścił).
Swoją drogą dobrze, że mi przypomniałes, muszę się w końcu wziąć za HL Łukasza. Ciągle nie moge nań czasu znaleźć. :-/

Thor

Wysłany: 2010-02-25, 14:18   

Dzięki. Ostatnie kilka pytan i na jakiś czas mnie ni ma :-) Kolega chce wstawic własnie dość znany podkład ( ale nie znajdziesz go na listach przebojów) Czy mogą byc z tego jakies większe konsekwencje oprócz wyłączenia głosu w HL? Są miliony demek i z pewnością 99 % ludzi nie ma zgody na zamieszczanie danego podkładu muzycznego. Z tą popularnością to chodzi mniej więcej o to że dobry, profesionalnie nakręcony filmik może lepiej wypromować zawodnika (czy jak tam go nie nazwiemy :mrgreen: ) od zdobycia np amatorskiego mistrzostwa w czymś tam. A przypominam że mój znajomy ma osiągnięcia w walce na arenie krajowej i to wcale nie takie małe. Przecież taki filmik z youtube może oglądać praktycznie każdy w świecie prawda? Wystarczy, tak jak napisałeś zamieścić na forach i jakiś serwisach i już zwiększają się nasze szanse, trzeba tylko odpowiednio pomyśleć. Internet to potężna siła, liczy się w tej chwili chyba najbardziej ze wszystkich dostępnych przekazników informacji. Pojawia się tylko w zasadzie jeden problem: Czy wstawić ten film na polskie fora internetowe? Ile było przypadków że świetnie wykonany HL dobrego zawodnika był obiektem docinków? W naszej zawistnej rzeczywistości nie wiem czy to dobry ppomysł. Już lepiej chyba na fora zagraniczne....Dobrze że Ci przypomniałem z HL Łukasza, tak dobry zawodnik powinien mieć równie dobry filmik. Pzdr

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-25, 14:24   

Takich filmów zawodników znajdziesz w sieci miliony. Do wypromowania to za mało.
A jak nie wstawisz na fora, to tego w ogóle nikt nie zauważy.

Thor

Wysłany: 2010-02-25, 14:45   

Zgadza się, w sieci są miliony filmów z czego może kilka % naprawdę dobrze nakręconych i takie właśnie zyskuja popularnośc. Koleżka mojego zioma, zajmujący się parkour nakręcił dosyc profesionalnie nagrany filmik i wstawił go na youtube i na kilku innych zagranicznych forach. Wstawił ponad rok temu, oglądalność w tej chwili to prawie 200 tys wejść! Prawie 1000 komentarzy i 99% pozytywnych! Prawie 1500 "ocen". Wstawił takich filmów jeszcze z 7. Ogółem prawie milion wejść! Można? :-P . Dobra teraz powaznie lece. Pozdro

Batman 

Wysłany: 2010-02-25, 15:04   

Ale Tobie chodzi o popularność w necie czy TV?

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-02-25, 15:08   

Ale parkour to coś zupełnie innego. Tutaj owszem, ładnie pokazane poruszanie się coś znaczy, ale w MMA to jest nic. Niech sobie Twój kolega wyrobi nazwisko w ringu, wtedy to będzie miało sens.

Batman 

Wysłany: 2010-02-25, 15:10   

Na 98% będzie to filmik jeden z wielu ;-)

Misiek 3 

Wysłany: 2010-02-25, 16:23   

Batman napisał/a:
Na 98% będzie to filmik jeden z wielu ;-)

Widzę, że jesteś raczej optymistą (bez żadnej ironii) ;-)

"Koks Ciacho i dyskretnie"

Batman 

Wysłany: 2010-02-25, 19:26   

Raczej realistą :mrgreen: Pomyślałem logicznie, bo czy zachwicasz się przez długi okres czasu jakimś filmikiem tak, że go chcesz spopularyzować? No chyba raczej nie. To jest tak, że ktoś ogląda filmiki zobaczysz jeden filmik myślisz "no fajny filmik", ale zaraz włączasz następny, bo jest on jednym z wielu.

Thor

Wysłany: 2010-02-26, 08:42   

Batman, jak ty kręcisz filmy z telefonu komórkowego to ja się nie dziwię że ma się ochotę przełączyć następny :-) Jednak masz troszeczkę racji. Dobrze nakręcony film z całkiem dobrym zawodnikiem ( a takim jest mój znajomy) nie da mu ogrooomnej popularności, ale przynajmniej będzie kojarzony: " O, to jest ten co go widzeliśmy..." Albo: "Skąd ja go znam? ", Rozumiesz? To nie jest koleś który zaczął trenowac Shotokan 3 tygodnie wcześniej, był obijany przez "kolegów" i nagle postanowił zmontować filmik rodem z filmów z Bruce lee, żeby pokazać jakim jest "fajterem" :lol:

Batman 

Wysłany: 2010-02-26, 15:35   

Thor napisał/a:
Batman, jak ty kręcisz filmy z telefonu komórkowego to ja się nie dziwię że ma się ochotę przełączyć następny
Nie zajmuję się takim czymś :-P

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-02-26, 16:18   

Cytat:
włączasz następny, bo jest on jednym z wielu.

no właśnie w internecie tego pełno , wstawić film zawsze można , może on mieć dużą oglądalność ale kokosów się na tym nie zrobi :-/

Odpowiedz do tematu