ja pisałem 5 lat temu :P ale z tego co moja siostrzenica mówiła to matma dosyć trudna była:P
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Patrzyłem na część matematyczno-przyrodniczą, i rzeczywiście bardziej to była część chemiczno-fizyczna Na bank bym nie osiągnął takiego wyniku jak 3 lata temu Za parę dni piszę maturę i mam nadzieje że nie będzie tak ciężko jak mieli gimnazjaliści...
ja pisałem 5 lat temu :P ale z tego co moja siostrzenica mówiła to matma dosyć trudna była:P
Matma? To była CHEMIA! jak był 1% matematyki to było dobrze Polski był za to łatwy, ale mi i tak to zwisa, bo idę do zawodówki, gdzie egzamin się nie liczy Poza tym wszędzie przyjmują z niższą granicą pubktów niż jest to podawane przez szkoły ponadgimnazjalne, bo jest zniż demograficzny (czy jakoś tak )
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-04-28, 21:23
Pamiętaj, że ministerstwo chce 100% zaliczeń matur.
P.S Coś im jednak nie wychodzi ;].
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
w ogóle to uważam, że jest za wiele materiału niepotrzebnego, który powinien być w szkole ponadgimnazjalnych, bo na co jest mi budowa mitochondrium czy innych komórek( ) czy coś podobnego, powinna to być wiedza ogólna, bo z takiej miałbym dobre oceny
Ostatnio zmieniony przez Batman 2010-04-28, 21:28, w całości zmieniany 1 raz
Pamiętaj, że ministerstwo chce 100% zaliczeń matur.
P.S Coś im jednak nie wychodzi ;].
Z tą matma podstawową co jest w tym roku to może im wyjść przecież to jest banał szkoda że ja takiej nie miałem:P A może i dobrze bo przynajmniej dzięki temu że musiałem więcej się uczyć jakoś sobie radzę na Politechnice(chwale się bo jest czym:P )
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
w ogóle to uważam, że jest za wiele materiału niepotrzebnego, który powinien być w szkole ponadgimnazjalnych, o na co jest mi budowa mitochondrium czy innych komórek( ) czy coś podobnego, powinna to być wiedza ogólna, bo z takiej miałbym dobre oceny
Hahaha:D
Ale tam co było na "mat-przyr" to więcej z poza materiału, którego nawet się nie uczyłem przez 3 lata;/
_________________ Po przeciwnościach, losu dążyć do celu...
Wysłany: 2010-04-29, 10:36
Część humanistyczna banalna jak będę miał mniej niż 43-45 pkt to się zdziwie. Część fizyczno-chemiczna nawet trudna ale to nie moja działka. Ładna beka była z "radioaktywnych biedronek" i "cząsteczek beta". Egzamin z języka w każdym razie łatwiejszy od próbnego.
No mi się wydaje, że z Angielskiego (bo ten pisałem) był trudniejszy trochę, z resztą sam nei wiem co myśleć, ale na pewno nie był jakoś specjalnie trudny No te biedronki mocne były
Moja siostra wlasnie mature bedzie zdawala. Ja starszy o 10 minut, ale ta poszła do liceum ja do Technikum i za rok dopiero osobiscie matura. No moze za 2 :D
Wracam po szkole o 14, a ta jak rano wstala tak samo siedzi... Pytam sie jej kiedy sie ogarnie, ale nie. Wygladem przed kompem przypomina mi ta klientke z Ring horroru :D Wszedzie w chacie rolety poopuszczane. Po cholere siedzi w katakumbach to ja nie wiem... Jak tak bedzie do pazdziernika to cos mnie strzeli... A jak wtedy nie znajdzie roboty ani nie pojdzie sie uczyc to osobiscie z domu wywale cholerstwo.
Moja siostra wlasnie mature bedzie zdawala. Ja starszy o 10 minut, ale ta poszła do liceum ja do Technikum i za rok dopiero osobiscie matura. No moze za 2 :D
Wracam po szkole o 14, a ta jak rano wstala tak samo siedzi... Pytam sie jej kiedy sie ogarnie, ale nie. Wygladem przed kompem przypomina mi ta klientke z Ring horroru :D Wszedzie w chacie rolety poopuszczane. Po cholere siedzi w katakumbach to ja nie wiem... Jak tak bedzie do pazdziernika to cos mnie strzeli... A jak wtedy nie znajdzie roboty ani nie pojdzie sie uczyc to osobiscie z domu wywale cholerstwo.
haha jak ja dziękuje rodzicom że mam 2 starsze siostry 14 i 18 lat starsze i całe szczęście mają własne rodziny:P więc takich problemów nie mam:P