Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Islam vs katolicyzm
Autor Wiadomość
Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2010-03-10, 08:12   Islam vs katolicyzm

Jako, że mój ostatni post znowu został skasowany, zakładam nowy temat.

Ponieważ islam jest religią pokoju i z ich boga można sobie kpić do woli i włos nikomu z głowy nie spadnie, natomiast w religii katolickiej są straszne sankcje i kary, zapraszam do skomentowania tego artykułu i najlepiej podania zbliżonego przypadku np. próby zamachu na nergala, który pali biblię; przez fanatycznych wyznawców tej straszliwej religii.

Cytat:
W Republice Irlandii zatrzymano siedem osób, które miały planować zamach na szwedzkiego rysownika, który w jednej ze swoich prac przedstawił Mahometa z ciałem psa - donoszą BBC i RTE.

http://wiadomosci.onet.pl...ometa,item.html

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-03-10, 08:53   

"A u was to murzynów biją"
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2010-03-10, 15:22   

Może post trochę nie na temat, ale jeśli o to chodzi, polecam artykuły na racjonalista.pl - jest tam dużo ciekawych rzeczy o między innymi takowej tematyce.

EDIT: jeszcze coś: http://demotywatory.pl/1165140/W-odwecie

**Bombel** 

Wysłany: 2010-03-10, 20:47   

Boruta,posty i tematy możesz kasować, prawdy nigdy nie oszukasz! Nawet jeśli ktoś byłby nie wiadomo jak tępy i tak nie wpoisz mu do głowy swojej idei krzewienia islamu.Przynajmniej nie w Polsce! Już kiedyś ci zarzucalem,ze nie ma w tobie za grosz patriotyzmu i chociaż odrobiny wiary w to,ze chrzescijanin moze jednak byc "dobrym",podajesz przykłady obrazy islamu,czego nie wklejasz tematów z takimi artykulami jak Spetz? Ja ci powiem,bo poprostu boisz sie krytyki! Jesteś modem,masz swoje prawa.Ale pomyśl,czy takie kasowanie tematów działa na twoją korzyść?? Wydaje mi się ze nie,bo tym bardziej podkresla wasza(muzułmanów) słabość,słabosc nie podania sensownych argumentów waszej wyzszosci nad chrzescijanstwem!

Zexel 

Wysłany: 2010-03-10, 22:29   

**Bombel** napisał/a:
Boruta,posty i tematy możesz kasować, prawdy nigdy nie oszukasz! Nawet jeśli ktoś byłby nie wiadomo jak tępy i tak nie wpoisz mu do głowy swojej idei krzewienia islamu.Przynajmniej nie w Polsce! Już kiedyś ci zarzucalem,ze nie ma w tobie za grosz patriotyzmu i chociaż odrobiny wiary w to,ze chrzescijanin moze jednak byc "dobrym",podajesz przykłady obrazy islamu,czego nie wklejasz tematów z takimi artykulami jak Spetz? Ja ci powiem,bo poprostu boisz sie krytyki! Jesteś modem,masz swoje prawa.Ale pomyśl,czy takie kasowanie tematów działa na twoją korzyść?? Wydaje mi się ze nie,bo tym bardziej podkresla wasza(muzułmanów) słabość,słabosc nie podania sensownych argumentów waszej wyzszosci nad chrzescijanstwem!

Emmm jak ktoś jest nie wiadomo jak tępy to chyba tym bardziej łatwiej mu jest wpoić swoje poglądy itp. :mrgreen:

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-03-11, 00:02   

Bombel. Pierwsze ostrzezenie za pomawianie moderatora o wydumane przez usera poglądy. Nota bene poucz się gówniarzu historii tego kraju.

**Bombel** 

Wysłany: 2010-03-11, 14:04   

[quote="Zexel
Emmm jak ktoś jest nie wiadomo jak tępy to chyba tym bardziej łatwiej mu jest wpoić swoje poglądy itp. :mrgreen: [/quote]

Chodziło mi o to,że nawet ktoś tępy ma swoje przekonania,wierzenia i nie pozwoli wbić sobie do głowy jakiś pierdół.

**Bombel** 

Wysłany: 2010-03-11, 14:27   

Boruta napisał/a:
Bombel. Pierwsze ostrzezenie za pomawianie moderatora o wydumane przez usera poglądy. Nota bene poucz się gówniarzu historii tego kraju.

Nie ma sprawy :!: ;-)

A Ty poucz się za to tolerancji.Tej o której brak oskarżasz chrześcijan i to im wypominasz,a której sam patrząc na twoje posty nie posiadasz! Pozdrawiam serdecznie! ;-)

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-03-11, 14:36   

Nie mam i nie bede miał tolerancji dla takich zachowań. Chcesz komuś przypisywać wymyslone przez siebie poglądy, to rób to ze swoimi rodzicami.
A o tolerancji i zwalczaniu jej przez religijnych oszołomów też by Ci się przydało pouczyć.

**Bombel** 

Wysłany: 2010-03-11, 17:14   

Drugie ostrzeżenie.
Moderator

[ Dodano: 2010-03-11, 20:18 ]
W związku z notorycznymi kłamstwami dziękujemy za udział w forum.
Moderator.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-03-11, 20:51   

Islamce, Zydy i Katoliki... toz to jeden pies ;-)
Spetz napisał/a:
Ponieważ islam jest religią pokoju
ehe, tak jak kazda ;-)
Spetz napisał/a:
z ich boga można sobie kpić do woli
Kwestia wyboru. Ja tam uwazam, ze z zdnego nie nalezy. Jakis zart czy cos to nie klopot, ale z naprawde duzym umiarem, zeby nie zrobila sie z tego ignorancja czy pogarda, albo cosik w ten desen, bo przegiac jest rownie latwo co 'wyrwac w pape'.
Spetz napisał/a:
włos nikomu z głowy nie spadnie,
W Polsce, bo z w innych krajach bywa roznie...
Spetz napisał/a:
w religii katolickiej są straszne sankcje i kary
Straszne jako ogol moze i nie tak bardzo, ale nie zmienia to faktu, ze kler wciaz ma spory wplyw na 'organy wladzy'. W dyzch miastach tego nie widac ale w mniejszych jest to jak najbardziej zauwazalne.
przemoxD napisał/a:
Może post trochę nie na temat, ale jeśli o to chodzi, polecam artykuły na racjonalista.pl
Ja rowniez. Moze nie jest to dobre miejsce na ksztaltowanie swoich opinii, ale moze pomoc zauwazyc cos czego nie widzialo sie wczesniej. Ale trzeba tez uwazac bo jest tam tez troche rzczy majacych wiecej wspolnego z fantastyka niz racjonalizmem.
**Bombel** napisał/a:
nie ma w tobie za grosz patriotyzmu
Sory ze sie wtracam, ale Polska zawsze byla krajem wielokulturowym wiec nie wiem co ten temat ma wspolnego z patriotyzmem. Owszem wiara moze miec wplyw na czlowieka (a zatem rowniez poczucie patriotyzmu), ale kosciol - zaznaczam iz jestem zwolennikiem rozdzielania pojec wiara i kosciol - nie powinien mieszac sie do polityki i tyle. Wiecej watkow wspolnych dla patriotyzmu i wiary poprostu nie widze.
**Bombel** napisał/a:
wyzszosci nad chrzescijanstwem
zadna religia nie jest lepsza i gorsza. A bataliony 'napalencow' sa po obu stronach (izlam-katolicyzm) wiec nie wiem w czym problem - takie cusie trzeba poprostu przetrzymac i tyle.

Wczoraj zasnelem przed peckiem piszac tego posta :-P

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2010-03-13, 13:29   

shinra napisał/a:
Islamce, Zydy i Katoliki... toz to jeden pies ;-)

Dokładnie. Wszyscy fanatycy są tacy sami. Oczywiście oni sami tego nie dostrzegaja i dla nich źli są tylko ci drudzy.

Cytat:
Straszne jako ogol moze i nie tak bardzo, ale nie zmienia to faktu, ze kler wciaz ma spory wplyw na 'organy wladzy.

Dokładnie. I to jest realny problem w tym kraju, a nie to kogo aresztowali w Irlandii. Która zresztą ostatnio dorobiła sie idiotycznego prawa o bluźnierstwie.
Cytat:
Sory ze sie wtracam, ale Polska zawsze byla krajem wielokulturowym wiec nie wiem co ten temat ma wspolnego z patriotyzmem.

Dodajmy, że kosciół odgrywał w historii Polski zdecydowanie negatywną rolę.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-03-13, 18:37   

Boruta napisał/a:
Dodajmy, że kosciół odgrywał w historii Polski zdecydowanie negatywną rolę.
No niby tak, ale tez nie do konca, gdyz iz poiewaz mysle, ze katolicyzm jako religia wtedy juz troche rozpowszechniona w kraju, byl w pewien sposob elementem (wspolna wiara) wpomagajacym zjednoczenie kraju po rozbiciu dzielnicowym.
Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze prze pierwsze wieki (z reszta pozniejsze tez, tyle ze wygladalo to nieco inaczej) od symbolicznego 'chrztu Polski' chrzescijanstwo opieralo sie przede wszystkim na militarnosci kraju - wkoncu jak by nie patrzec to bylo przede wszystkim zagranie polityczne.

Odpowiedz do tematu