Witam,
chodze na siłownie , chciałbym tez zacząć ćwiczyć jakąś sztukę walki, nie wiem jaką. W moim mieście są kluby:
teakwondo, ju-jitsu, aikido, mma, Vale-Tudo, Grappling, judo, Muay Thai, sambo, karate, karate shidokan, Luta Livre, kung-fu. Nie wymieniłem wszystkich, bo kickboxing i boks odpadają, to mi sie nie podoba. Kraw maga tez.
Prosiłbym aby mi ktoś doradził. Chciałbym coś bardziej dynamicznego, akrobatycznego z użyciem rąk i nóg.
pozdrawiam
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2008-12-19, 19:57
Karate Tsunami... ehh czemu nie kickboxing - słaby klub?? Ok, ok idź na taja, albo sambo . Skoro nie miałeś styczności z SW, przekrojowe mogą być zbyt ciężkie do opanowania.
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
Zależy do czego Cię bardziej ciągnie. Style tradycyjne ? Jeśli nie to nie polecam Taekwondo bo nawet podstawowych bloków niektórzy uczą się rok (brak predyspozycji) i może to się okazać monotonne po czym rezygnują. No i czy chcesz się rozwinąć ogólnie czy tylko w stójce/parterze.
_________________ - Taekwon-do -
- Thai boxing -
- Hapkido -
"Ten, kto pokonuje innych, jest silny. Ten, kto pokonuje siebie, jest potężny."