Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
KB = Boks + Tae kwon do
Autor Wiadomość
jakub126p 
Karate Tsunami

Wysłany: 2008-10-09, 23:00   KB = Boks + Tae kwon do

Co o tym sądzicie ( to nie do końca to samo!)

Może lepiej trenować osobno boks i tae kwon do, a może nie, może nabierze się złych nawyków?

Co sądzicie na ten temat, bo mnie to już długo intryguje ;p :mrgreen:
Pozdrawiam! 8-)

-Ej, Zdzichu! - Co? - Zarzuć jabolem! -Ale mam cytrynowy! -kur2 wolę malinowy!

Sonek 
Lubie :D

Wysłany: 2008-10-10, 07:00   

Moim zdaniem trenuj już Kb jak to robisz. Ja jak chodziłem na TKD trener nam załatwił, że przez półtorej roku mieliśmy boks jako dodatkowy treningi to było dobre rozwiązanie poprawiła nam się technika w uderzaniu rękoma, uniki itp oraz te trzymanie gardy bokserskiej. :-) A trenuj już KB takie moje zdanie, ponieważ na Boksie mogą Cie uczyć tak a na TKD inaczej i będziesz się gubił a to raczej złe rozwiązanie. Masz raczej czegoś się nauczyć, a nie idąc na trening myśląc o tutaj mam tak robić a tutaj tak. ;-) :-P Takie jest moje zdanie na ten temat. ;-)

Chudzielec 

Wysłany: 2008-10-10, 09:19   

lepiej samego KB, zapewne w TKD uderzenia nie są dostosowane do walki bokserskiej, inaczej wygląda garda itd. Moim zdaniem z takiego mieszania nie wychodzi nic dobrego, ja nawet jak KB zamieniłem na boks musiałem zmienić kilka nawyków. Lepeij uczyć się stylów kompletnych od razu. Po prostu ten sam czas jaki byś poświęcał osobno na TKD i boks poświęc na KB, a moim zdaniem zrobisz sdzybsze postępy.

Masato 
Srebrny Wilk

Wysłany: 2008-10-10, 11:56   

a kick boxing to przypadkiem nie wyszedł z karate i boksu? :D lepiej trenować kick boxing, od razu uczysz się technik łączonych i kombinacji. Co z tego, że będziesz umiał uderzać i kopać, jak nie będziesz umiał tego łączyć?

Polek 

Wysłany: 2008-10-10, 14:19   

dokładnie. Uczysz sie kombinacji i od razu obrony przed połączeniem rąk i nóg. POstawa wyglada troche inaczej i jest to bardzxiej elastyczne niz dwa style osobno :-)

Masato 
Srebrny Wilk

Wysłany: 2008-10-10, 14:25   

tymbardziej po co tracić czas i pieniądze na trening dwóch styli jednocześnie ? 2x tyle siana + 2x tyle czasu na treningu = nie koniecznie coś lepszego ;]

Odpowiedz do tematu