Moim zdaniem trenuj już Kb jak to robisz. Ja jak chodziłem na TKD trener nam załatwił, że przez półtorej roku mieliśmy boks jako dodatkowy treningi to było dobre rozwiązanie poprawiła nam się technika w uderzaniu rękoma, uniki itp oraz te trzymanie gardy bokserskiej. A trenuj już KB takie moje zdanie, ponieważ na Boksie mogą Cie uczyć tak a na TKD inaczej i będziesz się gubił a to raczej złe rozwiązanie. Masz raczej czegoś się nauczyć, a nie idąc na trening myśląc o tutaj mam tak robić a tutaj tak. Takie jest moje zdanie na ten temat.
lepiej samego KB, zapewne w TKD uderzenia nie są dostosowane do walki bokserskiej, inaczej wygląda garda itd. Moim zdaniem z takiego mieszania nie wychodzi nic dobrego, ja nawet jak KB zamieniłem na boks musiałem zmienić kilka nawyków. Lepeij uczyć się stylów kompletnych od razu. Po prostu ten sam czas jaki byś poświęcał osobno na TKD i boks poświęc na KB, a moim zdaniem zrobisz sdzybsze postępy.
a kick boxing to przypadkiem nie wyszedł z karate i boksu? :D lepiej trenować kick boxing, od razu uczysz się technik łączonych i kombinacji. Co z tego, że będziesz umiał uderzać i kopać, jak nie będziesz umiał tego łączyć?
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion
dokładnie. Uczysz sie kombinacji i od razu obrony przed połączeniem rąk i nóg. POstawa wyglada troche inaczej i jest to bardzxiej elastyczne niz dwa style osobno
tymbardziej po co tracić czas i pieniądze na trening dwóch styli jednocześnie ? 2x tyle siana + 2x tyle czasu na treningu = nie koniecznie coś lepszego ;]
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion