Witam mam do was kilka pytań.
Jak cos trenuje kb.
1 gdy kopie nogą w przeciwnika czy worek to czasem bolą mnie stopy i nie wiem od czego. A gdy np. Zderzymy sie nogami no tez mnie bolą i innych jakos nie.
2. Czy tez macie takie dni ze kiepsko Idzie wam na treningu?
3 gdy sie rozciągam to strzyka mi w biodrze i czasem mnie boli i mogę podnieś noge na wysokość pasa.
3. Czy znacie jakies ćwiczenia na równowagę bo ostatnio mi wogóle kiepsko Idzie na treningach.
4. Waże 57.5kg i wzrostu mam 160cm:( jaką stosować dietę żebym przytył?
No bo jestem taka małą marnotką na treningach. A napewno wiecie jak to sie konczy jak jestem w parze z kims masywnym:(.
5. Dzisiaj poszedłem pierwszy raz na trening mma spodobało mi sie i chcialbym chodzić ale treningi mam tak ustawione ze mam jeden po drugim więc to chyba nie dobrze?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Przepraszam zla błędy ale pisze z tele słownikiem.
Wysłany: 2011-12-14, 23:12
nie trenuje dlugo,wiec moimi odpowiedziami w 100% sie nie sugeruj,ale:
1.nie powinno sie kopac piszczelami?
2.tak. jak jestem przemeczony/chory,to idzie mi slabiej
3.np chodzenie po szynach:D
4.ja waze 60kg i mam 180cm i nie narzekam:)
5.jak na moje to zalezy ile trningow i jak ciezkie sa
_________________ (A)
Prawdziwie wolny jestem jedynie wtedy, kiedy równie wolni są wszyscy ludzie, którzy mnie otaczają. (...) Dopiero wolność innych czyni mnie naprawdę wolnym.
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-12-15, 09:52
1. Kwestia przyzwyczajenia , dobrej techniki kopnięcia , oczywiście można kopać piszeczelelem ale nie zawsze jest to możliwe .
Zderzenie się nogami , piszczelami to spory ból , może akurat ty kopnąłeś mocniej , czułym miejscem , ogółem to ten ból po walce dopiero wychodzi .
2. Mnie ostatnio dopadło coś takiego że cały miesiąc mi nie szło , nie miałem chęci , motywacji , zrobiłem miesiąc przerwy i już jest lepiej . Tak więc gorsze dni się zdarzają .
3. Jesteś słabo rozciągnięty , musisz częściej się rozciągać , ale nie na siłę żeby coś sobie nie zrobić , jeśli coś tam mocno boli , strzela , blokuje to warto by iść do lekarza , czy z trenerem pogadać o tym .
3. Masz na myśli równowagę podczas kopnięć ? Kopać i kopać , samo przyjdzie , w domu możesz sobie pomachać w powietrzu , postać na jednej nodze itp.
4. O dietach , dużo było , grunt to zdrowo jeść .
5.Jeśli dasz rade trening po treningu to ok , ale jeden ci wystarczy , ja jeden po drugim raczej rady bym nie dał bo wystarczająco ciężki trening mam .