Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań
Autor Wiadomość
kendzior132

Wysłany: 2011-12-14, 23:06   Kilka pytań

Witam mam do was kilka pytań.
Jak cos trenuje kb.
1 gdy kopie nogą w przeciwnika czy worek to czasem bolą mnie stopy i nie wiem od czego. A gdy np. Zderzymy sie nogami no tez mnie bolą i innych jakos nie.
2. Czy tez macie takie dni ze kiepsko Idzie wam na treningu?
3 gdy sie rozciągam to strzyka mi w biodrze i czasem mnie boli i mogę podnieś noge na wysokość pasa.
3. Czy znacie jakies ćwiczenia na równowagę bo ostatnio mi wogóle kiepsko Idzie na treningach.
4. Waże 57.5kg i wzrostu mam 160cm:( jaką stosować dietę żebym przytył?
No bo jestem taka małą marnotką na treningach. A napewno wiecie jak to sie konczy jak jestem w parze z kims masywnym:(.
5. Dzisiaj poszedłem pierwszy raz na trening mma spodobało mi sie i chcialbym chodzić ale treningi mam tak ustawione ze mam jeden po drugim więc to chyba nie dobrze?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Przepraszam zla błędy ale pisze z tele słownikiem.

dj77 
kutang pan

Wysłany: 2011-12-14, 23:12   

nie trenuje dlugo,wiec moimi odpowiedziami w 100% sie nie sugeruj,ale:

1.nie powinno sie kopac piszczelami?
2.tak. jak jestem przemeczony/chory,to idzie mi slabiej
3.np chodzenie po szynach:D
4.ja waze 60kg i mam 180cm i nie narzekam:)
5.jak na moje to zalezy ile trningow i jak ciezkie sa

Batman 

Wysłany: 2011-12-14, 23:32   

Wszystkie odpowiedzi na twoje pytania znajdą się w innych tematach

kendzior132

Wysłany: 2011-12-15, 07:30   

Może i tak. Ale chcialbym poznać wasze zdanie

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-12-15, 09:52   

1. Kwestia przyzwyczajenia , dobrej techniki kopnięcia , oczywiście można kopać piszeczelelem ale nie zawsze jest to możliwe .
Zderzenie się nogami , piszczelami to spory ból , może akurat ty kopnąłeś mocniej , czułym miejscem , ogółem to ten ból po walce dopiero wychodzi .

2. Mnie ostatnio dopadło coś takiego że cały miesiąc mi nie szło , nie miałem chęci , motywacji , zrobiłem miesiąc przerwy i już jest lepiej . Tak więc gorsze dni się zdarzają .

3. Jesteś słabo rozciągnięty , musisz częściej się rozciągać , ale nie na siłę żeby coś sobie nie zrobić , jeśli coś tam mocno boli , strzela , blokuje to warto by iść do lekarza , czy z trenerem pogadać o tym .

3. Masz na myśli równowagę podczas kopnięć ? Kopać i kopać , samo przyjdzie , w domu możesz sobie pomachać w powietrzu , postać na jednej nodze itp.

4. O dietach , dużo było , grunt to zdrowo jeść .

5.Jeśli dasz rade trening po treningu to ok , ale jeden ci wystarczy , ja jeden po drugim raczej rady bym nie dał bo wystarczająco ciężki trening mam .

Odpowiedz do tematu