Wysłany: 2011-12-03, 19:30 Kupno samochodu
Chciałabym kupić samochód, ale zbytnio nie wiem, jak się do tego zabrać. Po pierwsze: czy lepiej nabyć używane, czy nowe auto. Po drugie, jesli używane, to na co powinnam uważać i jak wybrać i jak powinna sie mieć cena do stanu faktycznego.
i najważniejsze, czy korzystniejsze bedzie wybranie silnika benzynowego, diesel'a czy gazowego? i dobrze by było, gdyby nie spalał więcej niż 9 - 10l.
pomocy.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
Jeżeli chodzi o cene i na co uważać, to zależy od samochodu. Zależy czym się kierujesz przy kupnie samochodu, czy na miasto, czy na trasę.... Określ trochę Jest dużo samochodów,
Wysłany: 2011-12-03, 21:36
Oprócz mojego ojca, nie znam nikogo takiego. Tyle, że biorąc jego pod uwagę, musiałabym czekać z decyzją ponad pół roku, bo wyjechał, a trochę mi pilno z samochodem.
_________________ Zesraj sie, a nie daj sie.
~Paulo Coelho
Za te pieniądze możesz wiele Możesz kupić jakieś małe zgrabne auto, które pali jeszcze mniej ze salonu (przynajmniej tak myślę, bo się nie orientuję w motoryzacji)
Ogólnie jeżeli masz kasę i nie obawiasz się o stan baku i ciążące koszty związane z ubezpieczeniem, bądź też innych kosztów m.in: napraw to masz szerokie pole manewru. Za tą gotówkę naprawdę możesz kupić wiele, najlepiej by było gdybyś pojechała sobie gdzieś na giełdę i pooglądała autka, a nóż coś Ci wpadnie w oko. Ja z mniejszych aut wybrałbym jakiegoś golfika.
_________________ (A)
Prawdziwie wolny jestem jedynie wtedy, kiedy równie wolni są wszyscy ludzie, którzy mnie otaczają. (...) Dopiero wolność innych czyni mnie naprawdę wolnym.
Jak to nie rower? Ja mam rower za 13 tysięcy, do tak zwanego Downhill-u :) I na zime jest idealny :) Opony 3.0 dają rade na śniegu, nie ślizga się ani nic :) hehe pozdrawiam. A tak P.S jak coś to ja mam mercedesa na sprzedaż, e klase, ale to silnik 3,2 litra, raczej dla tych lubiących się pościgać. Gaz w sekwencji, no i pod maską bandyta 250 konny w benzynie. Pozdrawiam. Nie powiem, bo są dziewczyny które lubią sobie "depnąć" :)
_________________ --<[(Muay Thai)]>-- "Rany się goją... Umiejętności pozostają"