Wysłany: 2011-12-21, 01:17 Młodzi nie wytrzymali: przejęli zamknięty bar mleczny
Przynieśli krzesła, obrusy w kratkę, garnki, talerze, sztućce. Wywiesili menu: "Fasola po bretońsku, kasza, buraczki, leniwe". - Nikt nas nie pytał, czy chcemy zamknięcia Baru Prasowego. Więc my też nie pytaliśmy, czy możemy go otworzyć - mówią młodzi mieszkańcy Śródmieścia.
_________________ (A)
Prawdziwie wolny jestem jedynie wtedy, kiedy równie wolni są wszyscy ludzie, którzy mnie otaczają. (...) Dopiero wolność innych czyni mnie naprawdę wolnym.
i bardzo dobrze, że się tam wbili. Sam jestem zwolennikiem żywienia się w takich miejscach, propsuję je całym sobą. Pomijając fakt, że te miejsca mają specyficzny klimat ( PRLowski bo PRLowski, ale to i tak coś więcej niż mcdonalds plastik burger za 8 zł ), ceny adekwatne do potrzeb społeczności i SPRAWDZONE jedzenie, od którego nie wyrosną nam nibynóżki ani skrzydła na dupie. Niestety z biegiem czasu coraz więcej takich miejsc zostaje wycinanych z życia ludzi. Osobiście pamiętam, jak wraz z rodziną przyjeżdżaliśmy na PKS odebrać wujka który był wtedy studentem, przywitać go - bo na wolne przyjechał do swoich - miejscem tego pierwszego spotkania był taki stołówkowy mleczny bar w lokalnym PKSie. Dziś (jakieś 10 lat później) budynek jest wyburzony. Budują tam coś płaskiego - albo McDonalda albo Netto, nie jestem pewien. Przykro mi, że społeczeństwo idzie nie w tym kierunku co trzeba. Zastępują nam kotlet schabowy plastikową bułką reklamowaną przez clowna. Pewnie tak sobie wyobrażają ludzi - clowny żrące gówno.
Wysłany: 2011-12-21, 18:03
dokladnie. nawet w szkole jak klasa jedzie powiedzmy do kina to 2 rozrywka konieczna jest wizyta w fakdonaldzie/kfc
_________________ (A)
Prawdziwie wolny jestem jedynie wtedy, kiedy równie wolni są wszyscy ludzie, którzy mnie otaczają. (...) Dopiero wolność innych czyni mnie naprawdę wolnym.
siedem Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 426
Wysłany: 2011-12-21, 19:06
no niestety racja panowie.. ech sam nie cierpie fast foodów, jako fan bigosu, co do barów mlecznych pamietam jeden taki w bochni zajebiste pierogi robili
_________________ (A)