czesc mam pytanie ja mam ladnie wyrzezbiona klate ale moj 12 letni kuzyn nie daje mi spokoju bo on chce miec taka sama klate jak ja :)
czy to mozliwe zeby 12 letni chlopak wyrzezbil sobie kalte juz tak ??
ta siłownie napewno za wcześnie ale drążek pompki i różne takie ćwiczenia jak najbardziej... nie którzy mają genetycznie ładnie wyżeźbione ciało duża grupa moich kumpli wogóle brzucha nie ćwiczy a mają kaloryfer a ja ćwicze go cały czas i mam tylko zarysy
Nie, przecież on jeszcze musi dojrzeć fizycznie dopiero zaczną mu się mięśnie rozsrastać, będzie rósł, w okresie dojrzewania przyjdzie mu apetyt, więc nie widzę sensu ćwiczeń
Nie, przecież on jeszcze musi dojrzeć fizycznie dopiero zaczną mu się mięśnie rozsrastać, będzie rósł, w okresie dojrzewania przyjdzie mu apetyt, więc nie widzę sensu ćwiczeń
Dokładnie.
Ja na siłke chodze od 14tego roku zycia efektow przez rok ponad prawie nie miałem a od tego czasu urosłem niecale 2 cm gdzie wczesniej po 3-4 rocznie.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-02-04, 16:45
Cytat:
nie ćwiczy a mają kaloryfer a ja ćwicze go...
Mają bo są szczypiory po 50-60 kg wagi, a przy takiej wadze to i BF niski, a za tym łatwiej o efektywny brzuch.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"