To do cholery czyje mi sie zdjecie zaladowalo :D ktos ma tutaj podrapana klate! przyznac sie!
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-04-15, 21:31
FranzMaurer4444 napisał/a:
klateczke trzeba jeszcze skatować.ustaw ją na prio
tzn? ile razy w tygodniu trzeba robić klatę??
np.Ja chodzę gdy mam czas np. byłem w
Poniedziałek i robiłem klatę 4x10 - na prostej 4x8 -na skos |ponieważ co jakiś czas zmniejszam liczbę powtórzeń a podnoszę ciężar
Wtorek robiłem klatę 4x10 prosta
i 4x10 rozpietki
I nie wiem ile tam klata się regeneruję...Czy dobrze,że 2 dni po kolei robiłem,czy zdążyły się zregenerować,z braku czasu musiałem tak ćwiczyć i idę teraz w
Czwartek robić Barki,a w piątek Plecy i triceps.
FW
Wiek: 15 Dołączył: 31 Mar 2009 Posty: 84 Skąd: Nowy Tomyśl
Wysłany: 2009-04-15, 22:25
Pimpek35 napisał/a:
To do cholery czyje mi sie zdjecie zaladowalo :D ktos ma tutaj podrapana klate! przyznac sie!
Ja jestem w koszulce :P Więc chyba o mnie nie chodzi
FW, no ładnie ładnie ;] Sam muszę jutro wstawić swoje zdjęcie.Muszę z bólem przyznać, że masz większego od mojego xP Kurcze aż Ci pozazdrościłem.Będzie lepsza motywacja! :D
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
FW
Wysłany: 2009-04-16, 13:21
Heh. A chodzisz na siłownie albo coś? Ja na razie tylko w domu ćwiczę na drążku i pompki. I nie długo będę miał hantla czy tam sztangę czy kij wie. :D To takie na jedną rękę. :D :D
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-04-16, 14:50
Majkel napisał/a:
Czy dobrze,że 2 dni po kolei robiłem,czy zdążyły się zregenerować
Źle, że "po kolei" robiłeś. Jeżeli masz zamiar trenować klatkę 2 razy w tygodniu ilość serii na pojedynczej sesji treningowej nie może być większa niż 8. Najlepiej podzielić trening na MOCNY oraz LEKKI. Przykładowo:
Poniedziałek- 6 serii
Sobota- 8 serii
Przedział czasowy między sesjami musi wynosić 3-4 dni.
FW: Jeżeli chodzi o ciężką "pracę" na siłowni, postaraj się wybić sobie ją z głowy na następne 2-3lata. Drążek, Trening Domatora itp. będą najlepszą formą rozwoju dla osoby w twoim wieku.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Neee.Siłka ne.W domu tak jak ty ;) Ja to glownie brzuchem sie zajmuje(brzuszki itp), ale teraz tez planuje pompki no i dizsiaj sie tez troche popodciagalem.Wlasnie musze sie jeszcze na tym drazku popodciagac
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
FW
Wysłany: 2009-04-16, 18:21
Ja robię w poniedziałek brzuszki a w środę bardziej pompki i drążek. Do tego we wtorek i czwartek mam zapasy to tam zawsze na rozgrzewkę jakieś pompki, taczki itp. Za niedługo wstawię zdjęcie brzucha :D A i Lucjusz dzięki za radę. Ja w tym temacie jestem raczej zielony, więc takie rady na pewno się przydadzą.
Ja mam pytanie.
Jesli zaczynam drazek bardziej meczyc, to spada sila, kiedy macham hantlami :D i jesli hantle same, to mniej pompek jade i mniej x sie podciagam... Nie wiem jak do cholery mam to jakos pogodzic. Wszystko naraz robic?? Jedno rosnie, drugie spada ;\
Juz sie w sumie z tym pogodzilem, ale chyba nie o to chodzi.