Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Programowanie, komputery...
Autor Wiadomość
szogun 

Wysłany: 2010-03-20, 10:21   Programowanie, komputery...

Założyłem taki temat, ponieważ nie widziałem gdzie to napisać. Tutaj można pisać głównie o problemach wynikających z rozwojem techniki (bo nie wiem jak to inaczej wyrazić xD).

Jestem zalogowany na pewnej stronie. Nie jest to forum, ale portal na który są ciekawe newsy (nie dotyczące SW, nie martwcie się). I mam problem z jedną rzeczą. Dowiedziałem się, że można napisać sobie skrypt, że jak będzie dodany news to przyjdzie SMS na komórkę. Tylko ja nawet nie wiem co to jest skrypt, a co mowa o zmontowaniu czegoś takiego. Jeżeli ktoś wie jak to zrobić to będę bardzo wdzięczny. Zależy mi na tym i liczę na szybką pomoc z wszej strony.
I nagrodzę punktem jeżeli to kogoś zmotywuje :mrgreen:

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2010-03-20, 11:20   

e... ja tu widze dwie opcje.
Jedna to ze jest to dodatek autorow portalu - oczywiscie platny - gdzie automat bedzie slal esa o newsie i starczy go tylko uruchomic.
A druga to ktos z zewnatrz musialby ostro sie nacharowac i napisac stronice gdzie zsynchronizowalby pojawianie sie newsow na portalu (ale nie jestem pewien czy to sie da bez ingerencji w skrypt samego portalu) z darmowymi bramkami roznych operatorow i wszystkimi tymi pierdolami z tym zwiazanymi.
Tak wiec taki skrypt "mozna sobie napisac", ale trzeba wiedziec jak a to latwa rzecz nie jest.
Chyba, ze ktos juz cos takiego zmontowal, albo nad czyms takim pracuje, wtedy (liczac ze to opublikowal) wystarczy zaprzegnac googla i poswiecic troche czasu na wykopaliska. Ale tu trzeba sie liczyc tez z tym, ze portal moze uznac za szkodliwe dla nich dzialanie i zmieniac swoj kod utrudniajac/niszczac dzielo tworcy owego skryptu (troche jak z RS).

szogun napisał/a:
portal na który są ciekawe newsy (nie dotyczące SW, nie martwcie się)
Tak, tak, juz my wiemy o jakie strony ci chodzi 8-)

szogun 

Wysłany: 2010-03-20, 11:55   

shinra napisał/a:
szogun napisał/a:
portal na który są ciekawe newsy (nie dotyczące SW, nie martwcie się)
Tak, tak, juz my wiemy o jakie strony ci chodzi 8-)

Daj spokój :mrgreen: To strona o parkour. A co do reszty to dzięki. Nie będę się w to bawił.

Krokodyl

Wysłany: 2010-03-20, 13:21   

Do tego Twój komputer musiałby być cały czas uruchomiony jeśli ten skrypt miał działać właśnie na Twoim kompie ;p

szogun 

Wysłany: 2010-03-20, 13:54   

To tym bardziej zostawie to w spokoju :-/

Odpowiedz do tematu