Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rząd będzie kradł więcej na większą biurwokrację
Autor Wiadomość
siedem 

Wysłany: 2011-12-06, 15:56   

no jeśli myślimy o tej samej osobie to fakt jest konkretny, a czemu nie wygrywa bo go w połowie okręgów wyborczych nie dopóścili..

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-06, 17:14   

Nie chcę tutaj wychodzić na jakiegoś oszołoma, który widzi wszędzie spiski, ale dla mnie to jest oczywiste, że nie dopuścili dlatego, bo KM to realne zagrożenie dla grzejących dupska w parlamencie. To ciche porozumienie, by nie dopuszczać rozsądnych ludzi, a jedynie jakieś ochłapy w roli palikota na ten przykład. Bo dlaczego palikot wszedł do sejmu? Bo po pierwsze zrobił sobie reklamę, jako super wyluzowany spoko gościu, który macha sztucznym penisem dla żartu, co podoba się młodym ludziom, którzy już znudzili się PiSem i PO, a po drugie, jak dla mnie to było strategiczne działanie PO, by ubić PiSowi głosów. Tera wydziwiają z koalicją z pslem, to kota sobie pewnie wezmą. To wszystko ukartowane moim zdaniem.

siedem 

Wysłany: 2011-12-06, 17:20   

nie pisowi tylko Sld

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-06, 17:41   

Ale tak w ogóle, to zauważyliście, że jeśli powstają nowe partie i które dostają się do parlamentu, są tak naprawde satelickimi partiami PO albo PiSu? Takie dzielenie sie na drobne nie jest bezcelowe, plan jest taki, żeby wkopać w rządy na amen jedną partie. A stąd już niedaleko do totalizmu.

[ Dodano: 2011-12-06, 17:48 ]
zresztą już się zaczynają złego początki, jeśli się przejrzy prasówkę, którą robi Boruta. Jak przeszmuglili już sporą część ustaw np. dot. cenzury w sieci, albo chociaż, co usiłują zrobić z manifestacjami. Ale o tym się nie mówi w telewizji, bo im nie wolno. Bo stacje też są już po uszy umoczone w tym bajorze.

siedem 

Wysłany: 2011-12-06, 21:19   

a to co zrobili z korwinemjakby ich dopuścili to byliby w sejmie ;-)

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-12-13, 12:33   

Cytat:
hojnego nagradzania urzędników magistratu znana jest Warszawa. Okazuje się jednak, że prezydenci innych miast także nie próżnują.

Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski zdecydował, że pracownicy ratusza dostaną nagrody motywacyjne."W praktyce dostaje je każdy urzędnik, który nie popełnił istotnego błędu w pracy" – pisze krakowska "Gazeta Wyborcza".

Jak czytamy, na osobę przypadnie 800 zł brutto, mniej niż w latach ubiegłych. Jednak rachunek za to i tak będzie niemały: miasto wyda na nagrody, określane przez urzędników jako "karpiowe", 2 mln zł.

Problem w tym, że samo boryka się z problemami z płynnością finansową. W tym roku na spłatę zobowiązań w miejskiej kasie zabraknie 40-140 mln zł – podaje "GW".

Magistrat tłumaczy jednak, że w tym roku to pierwsze przyznane urzędnikom nagrody; w latach ubiegłych dostawali je co kwartał. Na przyszły rok planowane są za to podwyżki płac, uwzględniające stopień inflacji.
hotmoney.pl
Ranma napisał/a:

Ja nie rozumiem, dlaczego KM nie wygrywa wyborów,

bo to kanapowiec i oszołom
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-13, 13:01   

mój ojciec twierdzi to samo :!:

co powiesz o kaczyńskim zatem? :O wybawca narodu?

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-12-13, 13:23   

Ted? Zapewne. ;-)

dj77 
kutang pan

Wysłany: 2011-12-13, 21:33   

unabomber na prezydetna:D

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-12-21, 14:01   

Cytat:
Kryzys? Posłowie znowu przyznali sobie podwyżki
Nie mają wstydu.
Premier Tusk ciągle powtarza, że czasy są trudne, dlatego wszyscy Polacy muszą oszczędzać. Wszyscy, ale nie posłowie. Ci o wynagrodzeniu decydują sami i wczoraj przyznali sobie podwyżki. każdy parlamentarzysta dostanie 500 zł na prowadzenie biura. W sumie posłowie na swoich asystentów, szoferów i limuzyny będą mieli 12 150 tys. zł miesięcznie - podaje fakt.pl.

Wczoraj odbyło się posiedzenie komisji regulaminowej i spaw poselskich. Politycy rozmawiali tam o budżecie Sejmu na przyszły rok. Decyzja: pieniędzy na prowadzenie biur jest za mało. Trzeba 500 zł więcej. Posłowie uważają, że podwyżka jest skromna.

To budżet bardzo oszczędny. Nie budzi żadnych moich wątpliwości. Wydatki są racjonalne i gratuluję Kancelarii Sejmu tego projektu i dalekowzrocznych decyzji. Wcześniej tego brakowało – zachwalał Jerzy Budnik z PO, wiceszef komisji regulaminowej.
Do korzyści parlamentarzystów należy dodać klimatyzację we wszystkich pokojach poselskich, nowy budynek na posiedzenia komisji, być może coroczne badania lekarskie.
hotmoney.pl

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-12-23, 14:53   

Cytat:
Kancelaria Sejmu rozstrzygnęła przetarg na zakup 500 tabletów marki Apple. Każdy z posłów dostanie najdroższą wersję urządzenia - iPad2 z 64 GB pamięci.

Ten super lekki sprzęt umożliwi posłom łączenie się z internetem za pomocą wi-fi lub sieci komórkowej (posłowie dostaną karty SIM z miesięcznym limitem na przesył danych 2 GB). Nowiutkie urządzenia pojawią się w Sejmie w lutym przyszłego roku.

Kancelaria nie udziela informacji na temat kosztów. Jednak z szacunków wyborczej.biz wynika, że do zapłaty będzie ok. 1,75 mln zł brutto (licząc po cenach detalicznych, bez żadnych rabatów).

Sejm przygotował też specjalną aplikację ułatwiającą elektroniczny obieg dokumentów. Pozostaje pytanicze, czy te nowości rzeczywiście usprawnią pracę posłów, czy to tylko zbędny wydatek?
hotmoney.pl

Ranma 
misjonarz

Wysłany: 2011-12-23, 15:09   

licealistom by kupili notebooki, zamias oszołomom dawac za darmo cos, co im jest na gowno potrzebne. nie stać ich, za malo kradną? chooje. ja sie nie zgadzam, zeby wydawac moje podatki na takie bzdety, qrwa.

Odpowiedz do tematu