Pomógł: 3 razy Wiek: 23 Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 96 Skąd: Kielce
Wysłany: 2011-01-03, 14:19
hmm imo najlepsza metoda na unikniecie kaca jest nie używanie alkoholu ;)
Prewencyjnie w czasie konsumpcji staram sie pic dużo niegazowanych napojów (soki, albo zwykła woda) po większej ilości alkoholu przed snem komplex witaminy + minerały.
Rano zależnie od "siły" kaca. Generalnie dobrze jest nawodnić organizm dostarczyć witamin, do jedzenia produkty lekkostrawne o dużej wartości odżywczej.
Na ciężki kaliber dobra jest ponoć kroplówka z glukoza i witaminami, ale zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć ;)
Na ciężki kaliber dobra jest ponoć kroplówka z glukoza i witaminami, ale zawsze lepiej zapobiegać niż leczyć ;)
Gdy w wakacje plywam z warszawiaczkami na żaglach za kase to bardzo często proszą mnie o wskazanie szpitala aby wlasnie walnąć się na godzinkę pod kroplówkę, koszt to 100-150 zł i zero kaca.
_________________ <Cyber Rekin> Co myślicie o moim nicku?
<Deepdelver> Jest świetny. Nazwę tak córkę.
heheh mysle ze nie bede mial z tym problemow bo nie chce alkoholu pic od 1 stycznia ;) na kaca jesli pijesz wodke to popijaj ją wodą gaz. z cytryna a nie sokami czy cola, jesli tego juz nie robisz... to na drugi dzien ij duzo wody gazowanej lub jak ja to robie pije na raz caly kwasek cytrynowy nie jest to zdrow ale przechodzi :)
_________________ Wyjść pewnego dnia na scenę i być wielkim pośród GIGANTÓW!!!
Rano zależnie od "siły" kaca. Generalnie dobrze jest nawodnić organizm dostarczyć witamin, do jedzenia produkty lekkostrawne o dużej wartości odżywczej.
Kroplówka to z glukozą i elektrolitami, koszt niewielki jak się ma znajomych z akademii medycznej
Ja na kaca wyjątkowo robię się głodny więc jem jak opętany, duuuużo wody i do tego dorzucam witaminę B6 z magnezem(tabletki). Jeśli jednak dzień kaca okazuje się dniem wolnym to stosuję piwo
Gorzka miętowa herbata, a zaraz po niej red bull :) Nie wiedziałem, że człowiek może czuć się tak dobrze. Niestety po godzinie przeszło i znowu czułem się w innym świecie.
Wysłany: 2011-11-13, 03:53 Re: Sposoby na kaca.
Mawashi napisał/a:
Batman napisał/a:
Witam kolegów
Chciałem się dowiedzieć jakie metody na kaca stosujecie?
Pewnie każdy ma jakieś swoje, podzielcie się
tak w wielkim skrócie:
spanie po 12-15h czyli spanie jak najdłużej
a wg mnie calkowicie odwrotnie-radykalnie mowiac-od rana do roboty!
a mniej radykalnie-jak najszybciej zaczac dzien(znaczy po obudzeniu rzecz jasna:P i nie lezec na sile lub bezsilnie)
_________________ (A)
Prawdziwie wolny jestem jedynie wtedy, kiedy równie wolni są wszyscy ludzie, którzy mnie otaczają. (...) Dopiero wolność innych czyni mnie naprawdę wolnym.