Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
SW kontuzje
Autor Wiadomość
Fajters 

Wysłany: 2009-01-29, 22:22   SW kontuzje

Witam!Jestem ciekaw jakie odnosicie kontuzje lub jakieś zdarcia kiedy krew się leje i tym podobne oczywiście jeszcze w jakim sporcie MT KB boks BJJ. Treningi wyjazdy zawody i JAK to znosicie a jak radzicie.Wasze rady;]

mlodyyzf 

Wysłany: 2009-01-29, 22:47   

Ogólne potłuczenia no i wybity palec a tak to narazie nic poważniejszego no i oby nic nie było :) A znieść strasznie ciężko ponieważ jak nie trenuje w tygodniu to się źle czuje

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-29, 23:33   

Częste obrażenia twarzy, żeber, czasami stawy. Do tego wiadomo, stłuczenia i takie tam :-P Sport - KB.

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2009-01-30, 00:29   

Ja nie zrobiłem sobie nigdy krzywdy przy treningu SW. JJ, judo, bjj, a ostatnio vt

Tak przy okazji - pytanie do bokserów: ostatnio co idę na vt to wracam z ranami na wargach - są jakieś maści czy cuś, żeby nasmarować usta przed treningiem? Zastanawiam się, czy np. wazeliny nie użyć. Bo jestem saksofonistą i jak mam ranki na ustach to nie mogę grać (a jak gram to napierdala nieźle, bo tam jest taki szorstki, drewniany stroik).

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Torkowy 

Wysłany: 2009-01-30, 00:35   

Przed treningiem nawilż sobie dobrze usta jakimś kremem, np. nawcieraj dużo nivei. Szczególnie teraz, zimą, wargi lubią być suche i pękać. Wazelina raczej na inne części twarzy, ale na pewno nie zaszkodzi.

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-01-30, 08:43   

Drunken, a masz fioletowy garnitur i jesteś murzynem?! :mrgreen:

Komaro 

Wysłany: 2009-01-30, 09:42   

DrunkenMaster napisał/a:
Ja nie zrobiłem sobie nigdy krzywdy przy treningu SW. JJ, judo, bjj, a ostatnio vt

Tak przy okazji - pytanie do bokserów: ostatnio co idę na vt to wracam z ranami na wargach - są jakieś maści czy cuś, żeby nasmarować usta przed treningiem? Zastanawiam się, czy np. wazeliny nie użyć. Bo jestem saksofonistą i jak mam ranki na ustach to nie mogę grać (a jak gram to napierdala nieźle, bo tam jest taki szorstki, drewniany stroik).

Polecam wazelinę, ja mam tylko łokcie odbarte i kolona czasami też, raz tam mi jucha z nosa poleciała i ch*j :mrgreen:

zachary 

Wysłany: 2009-01-30, 09:47   

a mi czasem krew z nosa poleci :D albo jak dostane low kicka i ładnie go przyjme nad kolano to chodzic nie moge potem ;p jedynym sposobem na to jest isc na nastempny trening i oddac temu co Ci krzywde zrobił ;p (zart) a tak na powaznie to chyba kazdy fajter z czasem staje sie sado maso ale w sesie ze bol nie przeszkadza ;] poprostu sie przyzwyczajasz i walisz dalej
;]

SargoN 

Wysłany: 2009-01-30, 12:28   

Na początku to po każdym sparingu i cięższym treningu przez pół tygodnia czułem skutki(obity, zakwasy stłuczenia) teraz nawet jak mocno dostanę to trochę boli ale rano w następny dzień nic mnie nie boli zero zakwasów i nawet siniaków nie mam po uderzeniach.
A tak to nie miałem żadnych kontuzji może parę palców wybitych a tak to nic.

Komaro 

Wysłany: 2009-01-30, 12:51   

SargoN napisał/a:
Na początku to po każdym sparingu i cięższym treningu przez pół tygodnia czułem skutki(obity, zakwasy stłuczenia) teraz nawet jak mocno dostanę to trochę boli ale rano w następny dzień nic mnie nie boli zero zakwasów i nawet siniaków nie mam po uderzeniach.
A tak to nie miałem żadnych kontuzji może parę palców wybitych a tak to nic.

Dokładnie :D

Hate91 
KickBoxing , MT

Wysłany: 2009-01-30, 14:00   

to tak samo poobijanie ;p i nic wiecej teraz tylko złamałem sobie śródstopie ;/ ale to nie na treningu xD

Fajters 

Wysłany: 2009-01-30, 17:03   

Ja przeważnie stopy zdarte mam ostanio jakaś kulka na stopie się zrobiła w niej krew, wydusiłem krew 2 dni troszke pokulałem ale już dobrze:P

BzYq 
TopTeam

Wysłany: 2009-01-30, 20:33   

To ja jakoś bardziej ucierpiałem:
- warga przedziurawiona na wylota (high-kick piętą)
- jako, że moją dominującą nogą jest prawa to powstał mi krwiak w miejscu piszczela od zbyt częstego używania tej nogi (a często nadziewałem się na kolano lub łokieć przeciwnika)
- zdarte stopy
- złamany kciuk

Oczywiście o siniakach i stłuczeniach nie będę wspominał, bo to zdarza się bardzo często...

Trenuję: MT, VT, Bjj

www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie

Sajgon 

Wysłany: 2009-01-31, 00:46   

BzYq napisał/a:
powstał mi krwiak w miejscu piszczela

Mi też, ale jak grałem w gałe :mrgreen: :-P
I wiadomo tam obtarcia.Ale wiecie ja to chodze na bardzo brutalną sztukę walki jaką jest aikido i jakoś się uchroniłem przed kontuzjami :mrgreen: :lol:

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2009-01-31, 01:23   

Obtarcia i siniaki to norma. W sumie jak kiedyś jeździłem na desce to się przyzwyczaiłem - w porównaniu z tym rekreacyjne ćwiczenie SW to lajcik ;]

Cytat:
Drunken, a masz fioletowy garnitur i jesteś murzynem?! :mrgreen:
Davis grał na trąbce, profanie ;]

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

Odpowiedz do tematu