Witam!Jestem ciekaw jakie odnosicie kontuzje lub jakieś zdarcia kiedy krew się leje i tym podobne oczywiście jeszcze w jakim sporcie MT KB boks BJJ. Treningi wyjazdy zawody i JAK to znosicie a jak radzicie.Wasze rady;]
Ogólne potłuczenia no i wybity palec a tak to narazie nic poważniejszego no i oby nic nie było :) A znieść strasznie ciężko ponieważ jak nie trenuje w tygodniu to się źle czuje
Ja nie zrobiłem sobie nigdy krzywdy przy treningu SW. JJ, judo, bjj, a ostatnio vt
Tak przy okazji - pytanie do bokserów: ostatnio co idę na vt to wracam z ranami na wargach - są jakieś maści czy cuś, żeby nasmarować usta przed treningiem? Zastanawiam się, czy np. wazeliny nie użyć. Bo jestem saksofonistą i jak mam ranki na ustach to nie mogę grać (a jak gram to napierdala nieźle, bo tam jest taki szorstki, drewniany stroik).
Przed treningiem nawilż sobie dobrze usta jakimś kremem, np. nawcieraj dużo nivei. Szczególnie teraz, zimą, wargi lubią być suche i pękać. Wazelina raczej na inne części twarzy, ale na pewno nie zaszkodzi.
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 19 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-01-30, 08:43
Drunken, a masz fioletowy garnitur i jesteś murzynem?!
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-01-30, 09:42
DrunkenMaster napisał/a:
Ja nie zrobiłem sobie nigdy krzywdy przy treningu SW. JJ, judo, bjj, a ostatnio vt
Tak przy okazji - pytanie do bokserów: ostatnio co idę na vt to wracam z ranami na wargach - są jakieś maści czy cuś, żeby nasmarować usta przed treningiem? Zastanawiam się, czy np. wazeliny nie użyć. Bo jestem saksofonistą i jak mam ranki na ustach to nie mogę grać (a jak gram to napierdala nieźle, bo tam jest taki szorstki, drewniany stroik).
Polecam wazelinę, ja mam tylko łokcie odbarte i kolona czasami też, raz tam mi jucha z nosa poleciała i ch*j
a mi czasem krew z nosa poleci :D albo jak dostane low kicka i ładnie go przyjme nad kolano to chodzic nie moge potem ;p jedynym sposobem na to jest isc na nastempny trening i oddac temu co Ci krzywde zrobił ;p (zart) a tak na powaznie to chyba kazdy fajter z czasem staje sie sado maso ale w sesie ze bol nie przeszkadza ;] poprostu sie przyzwyczajasz i walisz dalej
;]
_________________ "Satysfakcja jest chwilowa trwa moment bo za moment bedziesz chciał to zrobic jeszcze lepiej ziomek jeśli nie to nie rozwiniesz sie"
Na początku to po każdym sparingu i cięższym treningu przez pół tygodnia czułem skutki(obity, zakwasy stłuczenia) teraz nawet jak mocno dostanę to trochę boli ale rano w następny dzień nic mnie nie boli zero zakwasów i nawet siniaków nie mam po uderzeniach.
A tak to nie miałem żadnych kontuzji może parę palców wybitych a tak to nic.
Wysłany: 2009-01-30, 12:51
SargoN napisał/a:
Na początku to po każdym sparingu i cięższym treningu przez pół tygodnia czułem skutki(obity, zakwasy stłuczenia) teraz nawet jak mocno dostanę to trochę boli ale rano w następny dzień nic mnie nie boli zero zakwasów i nawet siniaków nie mam po uderzeniach.
A tak to nie miałem żadnych kontuzji może parę palców wybitych a tak to nic.
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-01-30, 20:33
To ja jakoś bardziej ucierpiałem:
- warga przedziurawiona na wylota (high-kick piętą)
- jako, że moją dominującą nogą jest prawa to powstał mi krwiak w miejscu piszczela od zbyt częstego używania tej nogi (a często nadziewałem się na kolano lub łokieć przeciwnika)
- zdarte stopy
- złamany kciuk
Oczywiście o siniakach i stłuczeniach nie będę wspominał, bo to zdarza się bardzo często...
Trenuję: MT, VT, Bjj
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
Mi też, ale jak grałem w gałe
I wiadomo tam obtarcia.Ale wiecie ja to chodze na bardzo brutalną sztukę walki jaką jest aikido i jakoś się uchroniłem przed kontuzjami
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"