master96
Wysłany: 2008-12-22, 11:15 Taekwondo
Możecie mi troszkę przybliżyć ten styl walki??? Czy lepszy jest od kickboxingu czy nie ???
Wiem że kładzie nacisk na nogi szczególnie a co z pięściami ??? I czy nadaje się na ulice czy nie???
Moim zdaniem jeżeli chcesz być rozciągnięty i kopać szybko i poprawnie technicznie to taekwondo jak najbardziej. Czy jest lepsze od kickboxingu zależy od sekcji, to znaczy WTF to prawie same nogi, ITF to już bardziej zbliżone do kickboxingu a z kolei GTF to już kickboxing z tym że jak to w taekwondo kładzie się wysoki nacisk na rozciągnięcie i szybkość. Czy nadaje się na ulice moim zdaniem tak, jeżeli poćwiczysz co najmniej rok(pół ) możesz śmiało startować tyle że po jakichś trzech latach w średniej sekcji będziesz czuł pewien niedosyt ponieważ nie będziesz się już uczył niczego nowego tylko w kółko powtarzał to samo(przynajmniej ja tak miałem ).
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 22 Kwi 2008 Posty: 681 Skąd: Polska wschodnia
Wysłany: 2008-12-22, 11:35
Taekwondo WTF
Nie chcę mówić, że taekwndo jest złe, ale słyszałem w swoim otoczeniu, dokładnie to samo co mówi Romyy. Po krótkim czasie po prostu wałkuje się jedno i to samo, z tą różnicą, że pozostaje niedosyt czy coś w tym stylu.
_________________ Zwycięstwa nikt ci nie kupi...
Trening czyni mistrza
master96
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2008-12-22, 17:25 Re: Taekwondo
master96 napisał/a:
Możecie mi troszkę przybliżyć ten styl walki??? Czy lepszy jest od kickboxingu czy nie ???
Wiem że kładzie nacisk na nogi szczególnie a co z pięściami ??? I czy nadaje się na ulice czy nie???
Idź sobie na TKD potem na MT i zobaczysz różnice ja powiem, że nigdy się nie nudziłem na trening MT a teraz na MMA to już w ogóle ^^