Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zadzwoń do swojego proboszcza ;-D
Autor Wiadomość
FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-07-17, 18:04   Zadzwoń do swojego proboszcza ;-D

Osoby związane z rozwiązanym niedawno Instytutem księdza prałata Henryka Jankowskiego wznowiły prace nad uruchomieniem katolickiej sieci komórkowej - dowiedział się serwis internetowy tvp.info. Sieć ma się nazywać Mons Mobile. Start zaplanowano na październik. Prałat Jankowski oficjalnie odcina się od tej inicjatywy.
Uruchomienie operatora pod nazwą Prałat Mobile ogłosił w kwietniu Mariusz Olchowik, wówczas prezes Instytutu prałata Jankowskiego. Prałat miał firmować sieć swoim nazwiskiem. W maju Olchowik został jednak odwołany z funkcji prezesa, a instytut rozwiązano. Powód? W programie TVN „Teraz My” wyemitowano nagrania z ukrytej kamery, w których prezes groził kontrahentowi.

Jak ustalił serwis internetowy tvp.info, czteroosobowy zespół pod kierownictwem Olchowika wznowił prace nad powstaniem chrześcijańskiej sieci. - Abonenci będą dostawali codziennie informacje o świętach kościelnych i państwowych, będą mogli korzystać także z opcji lokalizacji najbliższego kościoła - potwierdza Mariusz Olchowik. - Sieć jest potrzebna, bo katolicy w Polsce potrzebują pewnych udogodnień. Mojej osoby ze sprawą proszę jednak nie wiązać - mówi prałat Henryk Jankowski.

Mons Mobile będzie tzw. operatorem wirtualnym, czyli pozbawionym własnej infrastruktury telekomunikacyjnej. Sieć ma działać w oparciu o karty prepaidowe przy wykorzystaniu infrastruktury sieci telefonii komórkowej Orange. Konto będzie można doładować za pomocą specjalnej strony i w niektórych salonikach prasowych.

- Chcemy dotrzeć do kilkudziesięciu tysięcy abonentów. W planach jest powołanie stowarzyszenia byłych wolontariuszy instytutu i to do nich trafią pierwsze karty - zapowiada Olchowik.

Na rynku usług telekomunikacyjnych dla chrześcijan szykuje się więc ostra konkurencja. 8 czerwca jako pierwsi informowaliśmy, że chrześcijańską telefonię komórkową zamierza uruchomić we wrześniu ks. Maciej Chibowski, szef katolickiego Radia Warszawa. Abonenci będą mieli dostęp m.in. do informacji z życia Kościoła, Pisma Świętego i modlitwy brewiarzowej.

onet.pl

Polek 

Wysłany: 2008-07-17, 18:38   

Franz co wzieło na tą religie ?? :-P

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-07-17, 18:44   

FranzMaurer4444 nie pisz tyle bo cie kanonizuja :mrgreen:

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-07-17, 18:45   

bo mam dość tego pseudo-świętych książat[pedofilów]. i wogóle całego tego syfu.
oto wielka tajemnica wiary:$$$$
czaisz?

Ostatnio zmieniony przez FranzMaurer4444 2008-07-17, 18:59, w całości zmieniany 1 raz  

Polek 

Wysłany: 2008-07-17, 18:54   

jasne że czaje i w pełni sie z Tobą zgadzam. Też to widze. Niedawno przyjąłem bierzmowanie do którego przygotowywałem sie jakieś 2 lata i zdąrzyłem zobaczyć o co tu chodzi. Tak jak napisałem w tym drugim temacie.

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2008-07-17, 18:54   

oho. chyba ktorys zaszedl ci za skure ;-P

ps. skruc dolary bo forum sie rozjezdza

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-07-17, 19:00   

shinra napisał/a:
oho. chyba ktorys zaszedl ci za skure ;-P

ja nie wierze .bo zczailem to juz dawno temu.

Drobny 
Krzysztof Jerzyna

Wysłany: 2008-07-17, 19:52   

W dupach im się przewraca zamiast być kapłanem i pomagać ludzią to za interesy się bierze. :evil:

KaMaSx 

Wysłany: 2008-07-17, 22:35   

ja do kosciola nie chodze i sie dobrze z tym czuje :lol: na religi ksiadz mi kiedys powiedzial ze to ze ktos chodzi do kosciola wcale nie oznacza ze jest jakis swiety, to tak jakby np kogos na sile matka wysylala do kosciola, mowil ze mozna w domu sie pomodlic itd( ja nawet tego nie robie :roll: )

Odpowiedz do tematu