Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-11-19, 01:54
No racja, ale nigdy nic nie wiadomo
ja na dzień dobry musiałem wywalić 1600 na nowy rozrząd, bo nie wiem kiedy gość wymieniał i wymianę oleju... ech teraz to już same koszta będą... więc niech się polepszy pogoda , a wsiadam na rower jak tu koledzy proponowali
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
Pierwsze słyszę, żeby utarło się przekonanie, że to dresy/wieśniaki jeżdżą Golfami IV, zawsze sadziłem, że chodzi tu o III. W końcu IV zazwyczaj chodzą po min. 15 tys. a taniej to tylko padaka, albo świetna okazja (na którą poluje ).
Co do Seata, mam z ta marką przykre wspomnienia.
Co do Astry: Nie jest wykluczone, że będę poszukiwał innego auta jak nie znajdę odpowiedniej IV. Wtedy będę się zastanawiał na d różnymi opcjami.
U mnie nawsi jeszcze tak z 5 lat temu też większość wiesniaków jeździła III, ale teraz wiecej zarabiają i szczyt lansu to obecnie Golf IV, Passat bodajże B5, Audi A4/A3... właśnie, A3 to też bardzo fajne auto Co do Golfa, też musi się trafić, jeden znajomy kupił czerwoną czwórkę (lekko podrasowaną :D) i dwa, chyba nawet trzy razy wymieniał w nim skrzynię, inny jeździ od paru tygodni czwórką 1.4 i wszystko OK (kupił ją gdzieś we wszystkich świetych). Tak jak mówię, ja jestem przeświadczony np. do VW, bo u nas to jest nr.1 pod wzgledem popularności wśród wsiurów (jeden ma nawet lambodoorsy, ja pier*ole...), poza tym sama nazwa mówi za siebie - volks - lud, auto dla ludu... wolę coś bardziej indywidualnego
[ Dodano: 2010-11-20, 15:16 ]
Zwracam honor, ten z lambodoorsami to Honda Prelude, przejęzyczyłem się, ale naprawdę, szczyt wiochy, jest ogłoszenie na allegro.. wystawia już któryś raz, patrzyłem pare miesięcy temu to były teksty w stylu "AŁTO JE NAPRAWDE SZYBKIE I MOCNE DŻWI DO GURY FULL TUNING", teraz opis do aukcji pisał mu chyba znajomy. pozdro
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-11-21, 18:11
Dla ludu, czyli dla ogółu, a nie uważasz chyba całego ogółu za przysłowiowych wieśniaków i dresiarzy ?
Cała historia produkcji VW jest ciekawa jak na tak "pospolitą" markę... jednak największą i najbardziej rozpoznawalną cechą ich produkcji jest niezawodność. Szeroka dostępność do część zamiennych oraz tani serwis sprawia, że auta VW są bardzo dobrym i ekonomicznym wyborem.
Jestem typem osoby która rozstrzyga czy inwestycja jest dobra czy nie, nie interesują mnie jakiekolwiek społeczne uprzedzenia. Z czystej kalkulacji wychodzi, że takowe marki jak Audi/VW są najlepszą opcją, i zwisa mi czy np. takie auta są bardzo popularne wśród dresów, lub spotykane są na każdym parkingu. Tu chodzi o pieniądze i przyjemność z jazdy, a nie zdanie przechodnia obok .
P.S Co do A3 właśnie poluje na jedną... Niedługo czeka mnie wyprawa, na łowy. Mam nadzieję, że będą udane.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-12-27, 23:50
Od kilku dni stoi w garażu Audi A4 z 1996 roku wypust listopadowy. Jutro czeka ją wymiana rozrządu, filtrów i oleju. W sumie zamknę się w 12 tys. z naprawami przerejestrowanie oraz innymi "duperelami". Jestem MEGA zadowolony z zakupu. postaram się wrzucić fotk, w niedługim czasie...
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"