Dzisiaj w ogole zawuwazylem ze mam żylaka na jednej i drugiej nodze (dokladnie na łydce) i nie wiem czym to moze byc spowodowane.... moze cwiczeniem nóg na siłce? kurde no nie wiem .... a nieładnie bardzo to wyglada macie jakies sposoby na to?
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-05-04, 21:54
sunrise!. napisał/a:
macie jakies sposoby na to?
Są dostępne maści. Idź do apteki popytaj to pewnie coś Ci polecą.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
"Ale wracajac do lydek. Postanowilem ze jako ciezaru bede uzywal psa. Jest spokojny i nie bedzie sie szarpal. " Mój Mistrz..
no ale ciężko czyta się co.ś takiego bez ogonków, albo pisz po angielsku, albo w ogóle nie pisz
co do tematu, to w aptece o maść poproś i powinno pomóc
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Tak jak mówiono powyżej, jest to często dziedziczne, ale jest to również spowodowane tym, że "całe życie" stoisz na nogach, ale to w tym wieku raczej by się nie udzieliło
osiadły tryb życia to tez przyczyna żylaków . Maść narazie i tyle , patrz tez czy nie masz czestych skurczy w okolicach łydek , bo to też czesty znak rozpoznawczy zylaków .