woker
Wysłany: 2009-09-06, 16:43
gurnik1992 napisał/a:
po prostu wiele osób odradzało mi aikido zarzuty to zbyt duża pokazowosc zbyt mała skuteczność jak i mała ilość sparingów full contact co nas źle przygotowuje do realnej walki,no i za dużo filozofii to wszystko na ten temat , a ja zawsze byłem zwolennikiem MT,KB a box mnie nie kręci bo trzeba go czymś uzupełnić bo jak trafisz na chwytacza to koniec.
Na pewno większe szanse z chwytaczem ma bokser, niż jakiś koleś po siłowni... także lepiej uzupełnij ją boksem (o ile masz na to wszystko czas).
Weź się za Tai Chi Mówi się, że jest najpiekniejsze
Majkel Pomógł: 14 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 509
Wysłany: 2009-09-07, 17:39
gurnik1992 napisał/a:
tak właśnie ale u nas nigdzie nie ma sekcji boksu ;/ tylko siłka i basen mi zostaje :)
Mi też strzela w kolanach i jakoś nie byłem nigdy u lekarza z tym problemem i jakoś żyję i ćwiczę.Zostaje Ci siłka,a Ty masz zamiar chociaż nogi robić? Czy takim pieprzeniem,że w kolankach Ci strzela zrezygnujesz ze wszystkiego? To się powszechnie nazywa lenistwo,masz rację trzeba kombinować.
_________________ BABILON PŁONIE-CZAS ODEBRAĆ KORONE BESTIA NA TRONIE KRWIĄ SPLAMIONE DŁONIE TARCZĄ MOJ BÓG MÓJ POCZĄTEK I KONIEC
Wysłany: 2009-09-07, 21:25
strzelanie w kolanach a poważna choroba(mam nadzieje wiesz o jakiej mowa) to dwie inne rzeczy , a po drugie jeżeli byłbym leniwy to bym się nie zastanawiał nad możliwymi opcjami.Powodzenia jeżeli masz to co ja to ćwicz dalej.
P.S na nogi są pewne ćwiczenia nie obciążające tej uszkodzonej partii.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-11-03, 19:07
gurnik1992 napisał/a:
strzelanie w kolanach a poważna choroba(mam nadzieje wiesz o jakiej mowa) to dwie inne rzeczy , a po drugie jeżeli byłbym leniwy to bym się nie zastanawiał nad możliwymi opcjami.Powodzenia jeżeli masz to co ja to ćwicz dalej.
P.S na nogi są pewne ćwiczenia nie obciążające tej uszkodzonej partii.
Mi strzela kolanach, rękach i łokciach i jakoś nie płaczę