Wysłany: 2009-09-03, 18:37 ;( dlaczego ja?
opowiem wam moją przykrą historię od początku , zawsze byłem zagorzałym fanem SW po prostu to kocham inaczej tego nie nazwę , od pewnego czasu zauważyłem pewne ''twarde'' guzki pod kolanami w dodatku bolesne przy uderzeniu i po zmęczeniu (bieganie itp) jest to takie jak by ścieranie chrząstki...oczywiście bylem już u ortopedy i się załamałem... odradził mi uprawianie sportów tym bardziej SW polecił tylko basen... jest jedno wyjście to pełna rozkimnka i operacja która jest zbyt droga jak na moje fundusze... jest mi bardzo przykro i siedzę i myślę co mam robić...pozostaje tylko siłownia , kondycji nie nabiorę bo bieganie mi tez odradził...na razie jestem w szoku i nawet myślałem aby kontynuować SW ale matka mi to jak najbardziej odradziła.Jest to problem psychiczny bo kocham SW jak i dopiero byłem w tej fazie podniecania tym trenowaniem a tu taka lipa no kur*a zawsze mi się coś spierdoli... ortopeda mówił że to choroba kesslera która jest wywołana poprzez ścieranie tej chrząstki i może prowadzić do poważnej operacji na która i tak nie mam kasy..
Nie Powiem Pomógł: 14 razy Wiek: 18 Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 375 Skąd: Białystok
Wysłany: 2009-09-03, 19:11
a tobie jak by ktoś znalazł raka mózgu to tez byś się upewniał u 5 specjalistów ?? bo raczej nie...no chyba ze ty...
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 479 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2009-09-03, 19:24
słuchaj u mnie na sekcji Kyokushin są ludzie którzy wrócili do treningów po 5/10/15 latach przerwy! To że na jakis czas odstawisz treningi jest smutne ale niełam sie w przyszłości moze się wszystko zmienic i znów powylewasz poty na treningach. Jak na razie to wal śmiało na ten basen plus siła do tego
np. 3xbasen 2x siłka fullbody work/push&pull.
Życzę powrotu do Zdrowia
Ja bym chodził bo wiadomo jak to polskie szpitale i realia może mają jakiś zjeba** tomograf A tak naprawdę to idź do innego lekarza, w jego zawodzie się często mylą.
Jak się okaże że to ta choroba co ten pierwszy lekarz powiedział to napisz list(podanie) do NFZ'u o sfinansowanie operacji może się długo czeka ale chyba warto dla zdrowia.
_________________ MUAY THAI...
"Bez trenera nie będzie z Ciebie fightera" :D
Ile Ty masz lat, ze tak kropkujesz i zachowujesz sie jak gnoj. I nie zarzucaj nikomu co by zrobil bo nikogo tutaj na tyle nie znasz. On radzi dobrze a rob co chcesz ;)
Dla mnie jestes po prostu smieszny, a z tym Jp w avatarze to w ogole ;)
Wysłany: 2009-09-03, 19:32
djmati90,good, dziękuje za wsparcie i za cenne rady oczywiście coś popróbuję ;) p.s a ja myślałem ze jestem dobry z ortografii ;) muszę popracować nad tym.
Pimpek35, jak widzisz mam 17 lat i możesz mnie nie lubiec bo myślisz ze jestem kolejnym bezmózgim jp a tu się mylisz , zrozum moją sytuacje bo kłótni ja nie chcę jak zauważyłeś już nie kropkuję bo potrafię docenić to co napisałeś , zrozumcie mnie jestem napięty psychicznie w tej sytuacji.
Co do kondycji i rzeźby nie musisz się martwić, pływanie w większej ilości jest naprawdę męczące a do tego porusza do dzialania wszystkie partie mięśni. Więc jeżeli będziesz chodził systematycznie na basen nie musisz się martwić o kondycje a do tego przyda Ci się to na pewno też później.
Nie łam sie stary jak nie to to co innego ale tak jak radzili poradz sie jeszcze kogoś poleciłbym lekarza sportowego , najlepiej jakby sie zajmowal jeszcze wlasnie kontuzjami z SW
_________________ Pierdol Szkołe , Zostań Ninja
Konan Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 170
Wysłany: 2009-09-03, 21:52
To powiedz co ma powiedzieć taka osoba która np. traci nogę w wypadku i się nie poddaje ??? Widziałem gdzieś na yt jak koleś bez nogi walczył MT! Więc głowa do góry będzie dobrze :)