no można np
* pompki na jednej ręce
* przysiady na jednej nodze
* podciąganie się na jednej ręce
a punktacja myślę, że taka sama, tylko gdzieś do 600pkt, by dobiło z wszystkim, albo i więcej
trzeba by było zastanowić nad dokładną punktacją
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Podciąganie na 1 ręce? Tego to się nie osiągnie tak szybko jak chociażby 30 pompek na 1 ręce o.O nie ma opcji zeby bylo to punktowane bo polegnie ogromna wiekszosc. No chyba, ze sama proba bylaby punktowana :D
Podciąganie na 1 ręce? Tego to się nie osiągnie tak szybko jak chociażby 30 pompek na 1 ręce o.O nie ma opcji zeby bylo to punktowane bo polegnie ogromna wiekszosc. No chyba, ze sama proba bylaby punktowana :D
to tylko takie propozycje, można coś samemu wymyślić
ktoś może powiedzieć: "On nie jest silny, tylko jest dobry technicznie" jest w tym stwierdzeniu cień prawdy
ale zrobić 30 pompek na jednej ręce: dobrze a na odwal to są dwie różne rzeczy [musi być b. dokładnie z dotknięciem klaty do podłogi i z max. wyprostowaniem w stawie łokciowym]
lepiej robić z 50 tak jak na dwóch, albo nie wiem, może o połowę mnie czyli z 25
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Wspięcia na palcach na jednej nodze też mogą być.
Z tym podciąganiem na 1 to może że jedna chwyta drążek a druga przedramie.To już nie jest trudne.
Wspięcia moim zdaniem by odpadły, całe ciało powinno pracować
a z tym podciąganiem to nie jest podciąganie się na jednej ręce, na yt widziałem i to kiedyś w podstawówce w szatni robiłem - i to było b. proste
Pompki na jednej ręce wykonuje się z barkami równolegle do podłogi [maksymalnie ściągnięte łopatki do góry-do tyłu oraz barki oddalone maksymalnie od uszów], opierając się na poduszkach stóp, a nie krawędziach [wtedy łatwo o oszukiwanie], stopy nieco szerzej niż barki, ale bez przesady i opuszczając się na dół, aż klatka piersiowa niemal dotknie podłogi. Ręka [łokieć] bliżej ciała niż oddalona. Głowa prosta na przedłużeniu karku, a nie opadnięta, jakby ktoś 'dusił klopa'. A wypycha się przeważnie z klatki/pachy/pleców nie z barków...