Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
300 Workout

Ile zdobyłeś punktów?
300-250
50%
 50%  [ 4 ]
249-201
0%
 0%  [ 0 ]
200-150
0%
 0%  [ 0 ]
149-101
0%
 0%  [ 0 ]
100-50
0%
 0%  [ 0 ]
49-0
0%
 0%  [ 0 ]
Mam zamiar startować w najbliższym czasie :]
12%
 12%  [ 1 ]
Nie mam zamiaru startować, to nie dla mnie, jestem ślimakiem i leszczem xD
37%
 37%  [ 3 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-04-02, 12:42   

HeadHunter napisał/a:
To dokladac wlasne cwiczenia i utrudniac! ;-)

no można np
* pompki na jednej ręce
* przysiady na jednej nodze
* podciąganie się na jednej ręce

a punktacja myślę, że taka sama, tylko gdzieś do 600pkt, by dobiło z wszystkim, albo i więcej
trzeba by było zastanowić nad dokładną punktacją

Pimpek35 

Wysłany: 2010-04-02, 12:55   

Podciąganie na 1 ręce? Tego to się nie osiągnie tak szybko jak chociażby 30 pompek na 1 ręce o.O nie ma opcji zeby bylo to punktowane bo polegnie ogromna wiekszosc. No chyba, ze sama proba bylaby punktowana :D

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-04-02, 13:07   

Pimpek35 napisał/a:
Podciąganie na 1 ręce? Tego to się nie osiągnie tak szybko jak chociażby 30 pompek na 1 ręce o.O nie ma opcji zeby bylo to punktowane bo polegnie ogromna wiekszosc. No chyba, ze sama proba bylaby punktowana :D

to tylko takie propozycje, można coś samemu wymyślić

ktoś może powiedzieć: "On nie jest silny, tylko jest dobry technicznie" jest w tym stwierdzeniu cień prawdy :-P

ale zrobić 30 pompek na jednej ręce: dobrze a na odwal to są dwie różne rzeczy [musi być b. dokładnie z dotknięciem klaty do podłogi i z max. wyprostowaniem w stawie łokciowym]
lepiej robić z 50 tak jak na dwóch, albo nie wiem, może o połowę mnie czyli z 25

Telesik 
Kill Them All

Wysłany: 2010-04-02, 15:21   

Wspięcia na palcach na jednej nodze też mogą być.
Z tym podciąganiem na 1 to może że jedna chwyta drążek a druga przedramie.To już nie jest trudne.

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-04-06, 16:24   

Telesik napisał/a:
Wspięcia na palcach na jednej nodze też mogą być.
Z tym podciąganiem na 1 to może że jedna chwyta drążek a druga przedramie.To już nie jest trudne.

Wspięcia moim zdaniem by odpadły, całe ciało powinno pracować
a z tym podciąganiem to nie jest podciąganie się na jednej ręce, na yt widziałem i to kiedyś w podstawówce w szatni robiłem - i to było b. proste

Dodam, że to nie są poprawne pompki, oni oszukują i pracuje około 55-60% ciała, zamiast 100%
http://www.youtube.com/watch?v=5bubMbhH9NU
http://www.youtube.com/watch?v=vKUUQYXPVdg
a tutaj już kompletna masakra:
http://www.youtube.com/watch?v=zLCwsP6PUkM

tak powiedziawszy jest mało takich filmów na YT, profesjonalnych pompek :mrgreen:

tu już lepiej, tylko nieco niżej trzeba schodzić:
http://www.youtube.com/watch?v=9dCSQEsxfh0

Pompki na jednej ręce wykonuje się z barkami równolegle do podłogi [maksymalnie ściągnięte łopatki do góry-do tyłu oraz barki oddalone maksymalnie od uszów], opierając się na poduszkach stóp, a nie krawędziach [wtedy łatwo o oszukiwanie], stopy nieco szerzej niż barki, ale bez przesady i opuszczając się na dół, aż klatka piersiowa niemal dotknie podłogi. Ręka [łokieć] bliżej ciała niż oddalona. Głowa prosta na przedłużeniu karku, a nie opadnięta, jakby ktoś 'dusił klopa'. A wypycha się przeważnie z klatki/pachy/pleców nie z barków...

Odpowiedz do tematu