To jest po prostu test sprawności fizycznej w której trzeba łącznie zdobyć 300 pkt, oczywiście można zdobyć ich znacznie mniej, to zależy od naszej siły, wytrzymałości i sprawności fizycznej
Są 3 ćwiczenia:
1. Podciąganie się.
2. Pompki.
3. Bieg na 3 mile [=4,83km]
1. Podciąganie się. ^ Meżczyźni:
* 5 pkt za każde podciągnięcie się;
* 20 podciągnięć to 100 pkt [max].
^ Kobiety:
* 10 pkt za każde podciągnięci się;
* 10 podciągnięć to 100 pkt [max].
np: Mężczyzna podciągnie się 14x czyli zdobył z pierwszej konkurencji 70 pkt.
2.Pompki. ^ Mężczyźni:
* 2 pkt za jedną pompkę;
* 50 pompek to 100 pkt [max].
^ Kobiety:
* 4 pkt za pompkę;
* 25 pompek to 100 pkt [max].
np: Mężczyzna zrobił 32 pompki, zdobył z drugiej konkurencji aż 64 pkt.
czyli można już z sumować wyniki z obu konkurencji: 1+2=134 pkt, teraz pozostała ostatnia konkurencja.
3. Bieg na 3m. ^ Mężczyźni:
* 3 mile [=4,83km] w czasie 18' albo lepiej to 100 pkt.
^ Kobiety:
* 3 mile [=4,83km] w czasie 21' albo lepiej to 100 pkt.
Uwaga: Każda strata czasu od tych wytycznych czyli mężczyźni 18' a kobiety 21' należy odjąć 10'' straty
np: Mężczyzna przebiegł 3m [=4,83km] w czasie 23' [4'46/km] to od 18 należy odjąć 5'x [6x 10'] czyli wyjdzie -30pkt, czyli nie zdobył 100 pkt, a zdobył ich aż 70 pkt
czyli każde 10' straty to należy odjąć 1 pkt, od tych głównych wartości
małe wyjaśnienie:
5' - bo 23'-18'=5'
6x - w jednej minucie mieści się aż 10s
Czyli podsumowując całość [3 ćwiczenia] 1+2+3=ogólny wynik czyli 134 [pkt z ostatnich 2 ćwiczeń ] + 70 = 204 pkt, czyli nasz bohater zdobył z treningu aż 204 pkt, tak dobrze, ale mogło wypaść znacznie lepiej
Uwaga końcowa: należy robić podciągnięcia się tak jak nam wygodnie, aby zrobić jak najwięcej, ale bez pomagania, czyli bez bujania się całym ciałem, bez pomocy kolegi, czy stołka itp, do pompek tyczy się to samo, robimy tak jak nam wygodnie, ale pełne pompki, na płetwach, palcach, pięściach [jak nam wygodnie] nie oszukujemy, nie robimy połowy pompki ani na kolanach itp...
Zrobie!Dziś!
Fajna sprawa ;d Tylko te bieganie musze czymś zastapic bo po 1 nie mam stopera ani niczego a po 2 nie chce mi sie :P
P.S-Ostatni punkt ankiety wymiata xD
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Ja z tym bieganiem będe musiał pójść na stadion raczej ponieważ ciężko jest znaleźć u mnie taki dystans bez żadnych wzniesień.
też dobrze...
ale jakby co
1m 4x 400m ~ 1600m
2m 4x 400m ~ 1600m
3m 4x 400m ~ 1600m
w sumie dało 12 okrążeń na stadionie około 4800m czyli 4,8km
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-04-02, 07:22
60 pkt za drążek.
100 pkt za pompki
...i to na razie na tyle za bieganie się wezmę później.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Ja wlasnie mysle, czy biegania nie wstawic 100 od razu bo przeciez ja biegacz dlugodystansowy :D Niby polegam na domyslach, ale skoro 50 pompek i drazka 20 jest tak liczone, to i do biegu nie powinienem byc mistrzem Polski ;)
a masz drzwi w domu no to jazda
albo znajdź trzepak albo jakiś drążek przy blokach itp..
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Pomógł: 2 razy Wiek: 19 Dołączył: 12 Gru 2008 Posty: 57 Skąd: ze wschodu
Wysłany: 2010-04-02, 09:46
20 podciągnięć na drążku - bez problemu, 50 pompek- również, bieganie myślę że ok. 5km przebiegł bym w podanym czasie jednak tego nie sprawdzałem, biegać biegam, ale mam swoją trasę i nie wiem jaką odległość pokonuję.