Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zaczeliscie sie w to bawic...chwalic sie:)
Autor Wiadomość
Igor18 

Wysłany: 2008-04-24, 09:27   

zbigniew RESPECT! moja historia jest troche podobna do Twojej pilem palilem bralem...az wkoncu sie ocknolem zobaczylem na innych kolegow ktozi tego nie robia i ze sa duzo do przodu odemnie. Od zawsze chcialem trenowac SW lecz jakos nie moglem sie zebrac wiadomo jak sie bierze to sie robisz slimak i jedno Ci w glowie a do tego shiza...A jak jeszcze obejrzalem program na TV4 o boksie to juz wogole mialem fioła ale i to mnie nie popchnelo do tego zeby pojsc i sie zapisac na SW. Pewnego razu na jakiejs 18 spotkalem typka co trenował SW zaczełem z nim gadac wymieniac sie pogladami itp pomogl mi tam pojsc zapisac sie. Od tamtej pory uczeszczam regularnie a moj "glod" ciagle jest ten sam... Trenuje K1. Szacunek dLA wszytkich wojownikow!

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2008-04-24, 14:10   

Ja zacząłem od tego że pobiłem się z typkiem w szkole (sprzeczka 8-) )... i tak właściwie to zacząłem ćwiczyć kulturystykę (ciężarki najpierw 4 kg obecnie 14kg 8-) , drążek itp.- wszystko w domu) gdzieś po 7 miesiącach rozwalałem większość na rękę... :mrgreen: , ale czegoś mi jednak brakowało, kumpel chodzi na kb więc mnie trochę poduczył... teraz sobie postanowiłem że od września idę na box lub jeśli się uda to mt albo kb . Bo po prostu mnie to ciągnie a dlaczego to sam nie wiem :mrgreen: :mrgreen:

lukasz1404 

Wysłany: 2008-04-30, 15:18   

Tak samo jak u większości... sprzeczka z jednym dupkiem... od tej chwili szukałem po necie różnych klubów, technik itp. (wlasnie tu trafiłem bo jest tu bardzo dobrze opisane ciosy w boksie:D) i wiedziałem, że trzeba by tu się czegoś nauczyć, aby kolejnego takiego frajerka zbierali w częściach:P Boks lubię najbardziej... dlaczego? No chyba dlatego, że ze wszystkich stylów walki zawsze najbardziej podobał mi się boks...:D

LesnyZwierz 

Wysłany: 2008-05-12, 17:02   

Hehe...ja jak sobie przypomnę to łezka sie w oku kręci:) Zaczęło się baaardzo dawno temu...jeszcze za "szczyla" w wieku przedszkolnym:):) Wujek(a zarazem mój chrzestny) posiadał całe mnóstwo filmów VHS o tematyce Karate\Kung-fu (Amerykański Ninja, Bruce Lee itp) i sadzał mnie przed TV, zapuszczał film a młody "Mati" oglądał popisy filmowców-karateków:) Nie dla mnie były "Misie Koralgole" i "uszatki", tylko kino mocnych wrażeń:P Zawsze po takim seansie, przewiązywałem się krawatem(koniecznie czarnym:D) na biodrach i...jazda...zabawa w "Ninja":):) Tak oto zaczęła się moja fascynacja SW, która trwa po dziś dzień...

KaMaSx 

Wysłany: 2008-05-12, 17:13   

a co trenujesz :?: :-)

LesnyZwierz 

Wysłany: 2008-05-12, 17:44   

KaMaSx napisał/a:
a co trenujesz :?: :-)

Drogi Kolego...niestety, ale już nie trenuję:( Jednak przez okres 1,5 roku chodziłem na Shotkan'a. Ale jak to bywa w większości przypadków w małych miejscowościach, sekcja nie przetrwała. Coraz więcej ludzi się "wysypywało." Chociaż nie "spocząłem na laurach" i dalej się w to bawię, co prawda amatorsko już i w zależnosci od czasu, ale z kondycji nie straciłem wiele. Owszem był pewien zastój ścięgien...ale wystarczyło je rozruszać i jest jak za dobrych czasów...:)

Amadi 

Wysłany: 2008-05-12, 18:40   

Cytat:
Zawsze po takim seansie, przewiązywałem się krawatem(koniecznie czarnym:D) na biodrach i...jazda...zabawa w "Ninja":):)

Ćwiczy "krawate" :mrgreen:

LesnyZwierz 

Wysłany: 2008-05-12, 21:50   

Amadi napisał/a:
Cytat:
Zawsze po takim seansie, przewiązywałem się krawatem(koniecznie czarnym:D) na biodrach i...jazda...zabawa w "Ninja":):)

Ćwiczy "krawate" :mrgreen:

Hehehe :lol: :mrgreen: O Wypraszam sobie :-D Tak było za "leszcza przedszkolnego" :-P

Amadi 

Wysłany: 2008-05-13, 13:56   

Oj to przepraszam :D:)

St Adamant 

Wysłany: 2008-05-23, 17:06   Witam

Chodze do szkoly muzycznej, ogolnie mam sporo na głowie :)
Sztuki walki interesowaly mnie od zawsze :)
Nie mialem czasu na treningi wiec.... Zaczalem trenowac sam :)
Elementy roznych stylow:
-muay thai
-taekwon-do
:mrgreen:
Jezeli ktos chce wybrac skuteczny styl polecam Muay Thai:
-co tu duzo opowiadac :))
Jezeli ktos szuka malo inwazyjenej sztuki walki polecam taekwon-do:
-malo uderzen dlonmi (...)
pozdro :))
Bring a part of my soul again GET UP!!
DISTURBED in the house we're droppijn' plates...
WAKE UP TIME TO DIE !!
Troche mnie ponioslo... xP

lukasz92 

Wysłany: 2008-06-16, 15:06   

Ja miałem już ostatnio zamiar sie gdzieś zapisać ale jakoś nie miałem czasu ale po wakacjach już postanowiłem, że się gdzieś zapisuje u mnie w mieście znalazłem kick boxing-to chyba jedna z wizytówek Głogowa kickboxing.glogow.pl , Karate Kyokushin no najlepsi w województwie ponoć są to także na wysokim poziomie, boks hm kolega mi mówił, że będzie sekcja i on idzie a jemu mówili wszyscy na siłce także będą tam prawie same koksy chociaż mi to za bardzo nie przeszkadza, Judo- no jeszcze jak mały byłem to już było judo chyba najdłuższy staż w Głogowie ze wszystkich SW ma u nas judo, Ju-jitsu nie wiem o tym za wiele mój kolega chodził ale pare lat temu mam w razie czego numer telefonu żeby się dopytać. NIestety to już wszystko ale zawsze coś pomóżcie mi wybrać najlepszy dla mnie styl. Powiem tak mam 16lat 175cm wzrostu ważę 60kg i jak na moją wagę jestem dosyć umięśniony chociaż mam niedowagę jednak w mojej kategorii jestem silny więc najlepiej to by było jakieś mma tylko że nie ma trudno trzeba wybrać to co jest.

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2008-06-16, 16:21   

Idź na kick boxing albo na judo skoro jest u was najdłużej... ;-)

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-06-16, 18:19   

St Adamant napisał/a:
Jezeli ktos szuka malo inwazyjenej sztuki walki polecam taekwon-do

to nie bardzo małoiznwazyjny wybrałeś styl..

lukasz92 

Wysłany: 2008-06-16, 19:38   

Krav napisał/a:
Idź na kick boxing albo na judo skoro jest u was najdłużej... ;-)

Tu nie chodzi o to, że jest najdłużej tylko żeby przydało mi się w walce. Byłem już prawie pewny, że chce kick boxing kiedy kolega powiedział mi, że widział kolesia który ćwiczy rok boks i który ćwiczy wiele lat kick boxing i ten z boksu wygrał ponieważ jest skuteczniejszy boks hm nie wiem ile w tym prawdy ale jest u nas w mieście taki koleś co na ringu na zasadach kickboxingu i boksu pokonuje wszystkich a ćwiczy 7 lat boks lepsi stażem w kick boxing przegrywają z nim nie wiem czy on jest taki zdolny czy kick boxing jest słabszy.

FranzMaurer4444 
Kierownik

Wysłany: 2008-06-16, 21:46   

lukasz92 napisał/a:
Tu nie chodzi o to, że jest najdłużej tylko żeby przydało mi się w walce. Byłem już prawie pewny, że chce kick boxing kiedy kolega powiedział mi, że widział kolesia który ćwiczy rok boks i który ćwiczy wiele lat kick boxing i ten z boksu wygrał ponieważ jest skuteczniejszy boks hm nie wiem ile w tym prawdy ale jest u nas w mieście taki koleś co na ringu na zasadach kickboxingu i boksu pokonuje wszystkich a ćwiczy 7 lat boks lepsi stażem w kick boxing przegrywają z nim nie wiem czy on jest taki zdolny czy kick boxing jest słabszy

byc moze nie potrafi wykorzytsac potencjału kickboxingu.lub jest za słaby.za bardzo byc moze skupia sie na rękach.[pamietajmy,że kickboxing to takze nogi,a co za tym idzie bardzo pomocne w walce lowkicki]

Odpowiedz do tematu